Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zrovna vcera jsem bubble tea musela ozelet, abych stihla vlak a uz se mi po nem fakt styska, dostanu se. k nemu. parkrat za.rok a chutnal vzdycky, kor v tomhle vedru. Pro me je to jidlo do vlaku
preferuju caj a ovoce, bez mlika
@elanaa. Já mám tak ráda všechny
ale třeba taková jahoda…úplně moc dobrý ![]()
No a z čajů mám nejradči broskev..mléčné jsem ještě neměla..měla jsi někdy ovocný?
@masinka9. ano je to jídlo a pití v jednom
vždycky po něm nemám asi dvě hodiny hlad… jojo příjemně osvěži ![]()
Miluju bubble tea, ale musela jsem se k němu propít - stačily 3 týdny na zahraničním pobytu. A pak následoval několikaletý absťák, protože u nás ještě nebyl.
Nejradši mám klasiku - černý čaj, smetanu (mlíko) a tapiokové kuličky.
Já bubble tea miluju chodím si na něj ak dvakrát týdně nejvíc mi chutná borůvka s jahodou a zeleným jablkem
@Čumák měla jsem ovocný, ten je fakt super na žízeň, hodně osvěží. Ale na to vychutnávání večer „musím“ mít mléčný, je to jako dezert
A já právě vždycky příchutě mixuju, přece se neošidím ![]()
jinak zrovna broskev mi moc nechutná…nebo teda chutná, ale je hodně sladká. Nějak se mi nepodařilo ještě ji zkombinovat (z těch mléčných) s ničím, co by to trošku vyrovnalo.
@elanaa aha chápu
takže něco jako odměna za “skvělý“ den? ![]()
včera jsem u nás objevila Monster Bubble tea, je sice levnější ale o hoodně sladší než od bubbleology… a chutná ti tapioka?
@Čumák no, mámm k ní takový ambivalentní vztah
jakože jen samotnou bych si ji tam nedala, ale když si jí tam dá manžel (ten jí rád), tak mu jí mlsám ![]()
@Čumák píše:
@elanaa aha cháputakže něco jako odměna za “skvělý“ den?
včera jsem u nás objevila Monster Bubble tea, je sice levnější ale o hoodně sladší než od bubbleology… a chutná ti tapioka?
Ono úplně správně bys měla dostat na výběr, jak moc sladký ho chceš. Ale to bys toho po našich obchodnících chtěla moc.
Chutná mi kombinace čaje a ovoceného sirupu, ale ty kuličky bych tam mít nemusela ![]()
@ulice
tak řekni, že je tam nechceš. Já je mám ráda, nechám je na konec a pak je vyzunknu všechny naráz ![]()
@elanaa píše:
@ulicetak řekni, že je tam nechceš. Já je mám ráda, nechám je na konec a pak je vyzunknu všechny naráz
Už jsem řekla
Tvářili se dost divně a několikrát se ptali, jestli to myslím vážně
Takže od té doby si je tam raději nechám dát, než být za exota, který si za ty prachy koupí jenom čaj a tu podstatnou ingredienci vynechá
Ten čaj je dobrej, ale ty kuličky jsou takový divný…jako zvláštní gumový bonbony..A nevíš z čeho jsou?
@ulice počkéééj, Ty myslíš ty tapiokový (černý) kuličky. To je nějaká dezertní asijská (tuším) surovina, chutná to podobně jak pendrek. Ty právě taky až tak nemusím, samotný bych si je tam nedala. Bubbleology (ten „pravý“ BBT) má na výběr tři typy těhle topingů, jednak tu tapioku, pak „praskací“ kuličky (to je alginátová kulička a uvnitř šťáva, mají asi 8 druhů příchutí, když do toho kousneš, vylije se Ti to do pusy) a želé-to je klasika, prostě ochucené takové tvrdší želé (nelepí se na zuby, není to jako medvídci).
@elanaa píše:
@ulice počkéééj, Ty myslíš ty tapiokový (černý) kuličky. To je nějaká dezertní asijská (tuším) surovina, chutná to podobně jak pendrek. Ty právě taky až tak nemusím, samotný bych si je tam nedala. Bubbleology (ten „pravý“ BBT) má na výběr tři typy těhle topingů, jednak tu tapioku, pak „praskací“ kuličky (to je alginátová kulička a uvnitř šťáva, mají asi 8 druhů příchutí, když do toho kousneš, vylije se Ti to do pusy) a želé-to je klasika, prostě ochucené takové tvrdší želé (nelepí se na zuby, není to jako medvídci).
No já myslím všechny ty kuličky
Nejde ani tak o chuť, ale pro mě je to pití a nemusím v tom mít želé kuličky
A taky si představuju, že jsou určitě slazené a nezdravé
Ale to nevím, jenom mi tak na pohled připadají ![]()
@ulice píše:
No já myslím všechny ty kuličkyNejde ani tak o chuť, ale pro mě je to pití a nemusím v tom mít želé kuličky
A taky si představuju, že jsou určitě slazené a nezdravé
Ale to nevím, jenom mi tak na pohled připadají
Ty černé - tapiokové by se po uvaření měly obalit v medu ( netuším jestli to tak dělají i u nás), jinak jsou hnusné. Nic nezdravého by na nich být nemělo. Ty další s příchutí už na tom asi budou hůř.