Buddhismus ano, či ne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
132
25.6.13 10:42

Buddhismus ano-či ne

Ahoj, jak se Vám líbí tohle náboženství. Neznáte nějakého buddhistu, se kterým bych si mohla poradit. Chtěla bych už taky jednou v něco věřit a tohle mi připadá nejlepším. Hodně jsem o něm četla, ale pořád bych si raději promluvila s nějakým buddhistou? Myslíte si, že je to dobrá víra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
25.6.13 10:45

@jana anička víra by měla vycházet z tebe, co cítíš, ke komu to cítíš. Pokud jsi se rozhodla že chceš něčemu věřit a máš pocit že se musíš někam zařadit je to blbost :roll:
To není jako zapsat se na kurz nebo školy :lol:

• Citovat
  • Upravit
132
25.6.13 10:46
@Jasněnkaa píše:
@jana anička víra by měla vycházet z tebe, co cítíš, ke komu to cítíš. Pokud jsi se rozhodla že chceš něčemu věřit a máš pocit že se musíš někam zařadit je to blbost :roll:
To není jako zapsat se na kurz nebo školy :lol:

Já vím, cítím jej jako dobrá víra, tak se ptám, jestli někdo taky nejste buddhistka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
25.6.13 10:47

A co Te zajímá? Pokud chces jen v něco věřit, tak to asi pro tebe nebude spravna cesta. Buddhismus Te učí pracovat se svou mysli, se sebou samým. Muzes se dozvědět víc, pokud Te to zajímá, nejlépe je navštívit nějaké centrum a tam zjistis, jestli Te buddhismus osloví. Doporučuji se kouknoutna www.bdc.cz je to zapadni forma buddhismu Diamantové cesty - je to jedna ze čtyř buddhistických linii - Kagjupa. Klidně mi nápis SZ. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
25.6.13 10:48

Jo a jsem buddhista :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
25.6.13 10:50

Jj, chtít něčemu věřit a opravdu věřit je poměrně veliký rozdíl. Co my si o této víře myslíme by mělo být vedlejší.
Pro začátek by to chtělo nějakou literaturu, například Cesta začátečníka k tibetskému Budhismu, Základy tibetského Budhismu… No a pak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
25.6.13 10:50
@Štuclíček píše:
Jo a jsem buddhista :lol:

Ne, nechci jen v něco věřit, ale moc se mi líbí Buddhovo učení. Dokoce, když jsem to začala číst, přešel mě strach ze smrti, který mám už odmalička. Jak se ti změnil život, po té co jsi se stala buddhistkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.13 10:58

Mě přijde takový divný hledat víru ve stylu „Hmmm, tak v co bych tak asi mohla věřit, kouknu třeba jak je na tom Buddhismus, jééé ten je docela zajímavej, tak třeba ten“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
25.6.13 10:59

@jana anička no, to je tezka otázka… určitě hodně. Když jsem k učení přišla, tak jsem si tak poletovala od jednoho k druhému, spise nějak prezivala…teď se cítím sebejistejsi, jen tak mne něco nerozhazi, naučila jsem se pracovat s emocema, což se s mrnatama dost hodi, kazdy den si fakt užívám a taky jsem si prerovnala žebříček hodnot, získala nové úžasné přátele. Teď to zni jako reklama na buddhismus, co? No, bohužel nemam moc času na potřebné praxe, což mne mrzí, ale i tak jsem moc rada, ze jsem k buddhismu přišla. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
25.6.13 11:01
@Lejaa píše:
Mě přijde takový divný hledat víru ve stylu „Hmmm, tak v co bych tak asi mohla věřit, kouknu třeba jak je na tom Buddhismus, jééé ten je docela zajímavej, tak třeba ten“ :)

Asi jste mě špatně pochopili, já tak opravdu nehledám. Spíš se ptám na osobní zkušenost buddhistů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
25.6.13 11:02

@Lejaa já myslím, ze je v podstatě jedno, jak k buddhismu člověk přijde, on spis stejnak tak nejak chodi buddhismus k cloveku. Není na tom nic špatného. Já se nejdříve zajimala o tibetskou kulturu a zajímalo mne, na co je dobra taková stúpa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
25.6.13 11:04

Mám kamaráda praktikujícího budhistu (již mnoho let). Co mu závidím - jak dokáže kontrolovat své emoce. Sám o své víře nemluví, jen když se ho na něco ptám nebo něco probíráme a on dá i svůj náhled na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
25.6.13 11:37

@jana anička Jenze ty nehledas boha, ty hledas berlicku o kterou se oprit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
25.6.13 12:17

Na mě budhismus působí spíš jako styl života než náboženství…Co Tě vede k tomu, že chceš v něco věřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
25.6.13 12:19
@Andulonka píše:
Na mě budhismus působí spíš jako styl života než náboženství…Co Tě vede k tomu, že chceš v něco věřit?

V dnešní době je těžké se spoléhat jen na sebe, a proto si myslim, že víra by měla být součástí každého z nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová