Bude to po 2. roce lepší?

Anonymní
21.3.23 22:03

Bude to po 2. roce lepší?

Ahojky,
jdu si pro radu či povzbuzení. Dnes to na mě padlo. Depka a vyčerpání. Malá bude mít brzy 2 roky a já pořád čekám, kdy se to zlepší a bude líp. Od narození byla náročnějši, budila se řevem, koliky, vojtovka na predilekci atd..no prostě zatím si to rodičovství moc neužívám, ale říkala jsem si to pomine a brzo bude líp. No a ono prd. Poslední 2 týdny se malá ještě více vzteká. Doteď aspoň venku byl poměrně klid. Ale dostat ji ven je teď nadlidský úkol. Každý úkon ji naháním, skoro násilím oblékám, nechce plínku, obout a když ji nechám doma je rozlítaná a nepostojí u ničeho. Jdeme do výtahu buši na dveře, bere rohožku do rukou, olizuje dveře, potom je chce zavírat, mačká tlačítka ve výtahu. No jsem z toho vyšťavená už v 10 hod. ráno. Dejte mi, prosím, naději, že se to zlepší.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vesnickaholka
21.3.23 22:26

Ehm, ja Ti nevim, zda nevidim problem spis v nevyrovnane mamince..

• Citovat
  • Upravit
2922
21.3.23 22:34

Zlepší. Syn byl dost podobnej, do dvou let se v podstatě prorval a provztekal. Teď zpětné si říkám, ze mu asi vadilo, ze nemluvil nebo jen par slov, jak se po tom druhem roce rozkecal a uměl si říct, co chce, ze se to výrazně zlepšilo. A jestli je to první dítě tak buď rada, ja měla takový druhý a fakt jsem si sáhla na dno. Teď už je to pohoda, ale trvalo to a dodnes je náročnější v některých aspektech, i kdyz pro okolí se jeví úplně normálně, ve škole bez problému, ale s tím vztekem bojujeme občas dodnes - 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
21.3.23 22:35

Tohle jsme meli taky, pred druhym rokem. Obdobi, preslo to :) bude lip, uvidis :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22626
21.3.23 22:37

Jo, tak kolem 5.roku je to lepsi :mrgreen:. Co jde, tak ji dovol. Treba ty tlacitka na vytahu muze mackat. Zkus najit alternativu a kdyztak jsou ji 2, tak ji proste podrzis a udelas, co je treba. To uzivani rodicovstvi je spis mytus a moc ti lidi nepriznaji, jak je to tezke. Spis to chce hledat pekne chvile a veci a ty si uzivat. Nakonec to spatne zapomenes a budes taky vzpominat, jak to bylo super. Mozek je chytry a pamatuje to dobre. Chce to trochu flegmatismu a nadhledu. Jo to se mi to keca, kdyz uz deti jsou starsi. Zase nas nauci toleranci a trpelivosti. Nebo si porid druhe a teprve se dostanes do obratek :lol:. Ono muzes byt i drsnejsi a pujde ven i bosa a neoblecena a bez pliny a bude. Nechces plinu, tak tady je nocnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
21.3.23 22:39
@Vesnickaholka píše:
Ehm, ja Ti nevim, zda nevidim problem spis v nevyrovnane mamince..

A to jsi z toho vycetla prosím tebe kde? Ja mám dvě deti, první byl úplně zlatej, kam jsem ho posadila tam jsem ho za půl hodiny našla, poslech na slovo, žádný období vzdoru. Druhy dítě na blázinec viz výše. Neřekla bych, ze jsem k nim pristupovala nějak jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
21.3.23 22:43
@Netopýr1 píše:
A to jsi z toho vycetla prosím tebe kde? Ja mám dvě deti, první byl úplně zlatej, kam jsem ho posadila tam jsem ho za půl hodiny našla, poslech na slovo, žádný období vzdoru. Druhy dítě na blázinec viz výše. Neřekla bych, ze jsem k nim pristupovala nějak jinak. :nevim:

Vidis, ja mam jedno dite a takove jako zakladatelka, nicmene jsem se z toho nehroutila a dneska je to pohodova petileta slecna :srdce: ono je obcas tezke prijmout ten fakt, ze materstvi na instagramu a opravdove materstvi jsou dve naprosto odlisne veci :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.23 22:47
@Netopýr1 píše:
A to jsi z toho vycetla prosím tebe kde? Ja mám dvě deti, první byl úplně zlatej, kam jsem ho posadila tam jsem ho za půl hodiny našla, poslech na slovo, žádný období vzdoru. Druhy dítě na blázinec viz výše. Neřekla bych, ze jsem k nim pristupovala nějak jinak. :nevim:

Ja si to myslim taky. Klidna matka=klidne dite. Ale nevim no, mam uzasne dite, samozrejme nekdy je skleboun, ale co slysim od sousedky nebo co tu ctu tak neznam. Mozna jsem i laxni, taky mi jednou lehl na ceste a kopal kolem sebe. Ja ho prekrocila a sla dal, co s nim no :). A uz to nikdy neudelal.

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
21.3.23 22:50
@Anonymní píše:
Ja si to myslim taky. Klidna matka=klidne dite. Ale nevim no, mam uzasne dite, samozrejme nekdy je skleboun, ale co slysim od sousedky nebo co tu ctu tak neznam. Mozna jsem i laxni, taky mi jednou lehl na ceste a kopal kolem sebe. Ja ho prekrocila a sla dal, co s nim no :). A uz to nikdy neudelal.

Dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5729
21.3.23 23:22

To je docela zajímavý, jak je to všude jiný. Dcerce budou dva za dva měsíce a přijde mi to období super. Krásně mluví, řekne si, co chce, úplná paráda. Taky chce samozřejmě mačkat tlačítka od výtahu nebo chodit všude sama, ale to mi nevadí, máme pravidla, kdy může a nemůže chodit sama například. Když se vzteká, že něco nechce, tak jí nějak odvedu pozornost nebo jí něčím namotivuju. Je to pěkný období, dítě se dá ještě krásně „opít rohlíkem“ :lol:. Třeba kolem 10 let a puberta, to mi přijde opravdu o dost horší. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3727
22.3.23 06:52

Je to náročné, chápu a posílám sílu. Ja mam ted 4leta dvojcata, a taky jsme vojtili, skoro rok, pak kluci byli kojeni, byli navic dva, takže dvojnásobný zahul. Domluv se někdy s babickama nebo partnerem a jed na víkend pryc, nebo si udelej den pro sebe. To, jak se ona chova je prostě přirozene veku, mackat cudliky, vsechno zvedazt tahat, hazet. A přichází ted období vzdoru, které taky bude chvíli trvat. Prostě to tak je. Ideálně být hodně venku, někde v parku, v lese, tam se s siskama vyblbne dost :) A ty mysli i na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.3.23 07:27

Me to obdobi cca od dvou let prijde o hodne lepsi, snazsi, pohodovejsi.
Teda nekdy mame scenu kvuli prdu, nekdy ten vzdor. Ale neni to urcite denne.
Jinak taky chce vsechno sama - odemykat, otevirat, cudliky ve vytahu,… Takze vsechno trva o dost dyl, ale to tak proste s detmi je :)
Ale me hrozne vyhovuje, ze uz si rekne co a kdy chce jist, jestli je ji zima, chape nejake domlouvani, naji se sama, vycisti zuby…no krasa :srdce:
Brzo se mi narodi druha a asi pro me bude zase sok jake je to s uplne malym miminkem :D

Uprava - ty zuby ji pak dodelam i ja :D ale proste zakladni hygienu zacina zvladat

Příspěvek upraven 22.03.23 v 07:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
22.3.23 07:42

Toto je ono. Dítě. Změňte způsob uvažování.
Ono se mu oblékání nelíbí, tak řve. Zkuste víc empatie. Víc komunikujte. Nespechejte na něj.
Ono je to dítě, ho nezajímá, že máte nějaké svoje plány, ono zrovna nechce tu čepici.
Zkuste si přečíst něco o výchově.

Zkuste to dítě brát takové, jaké je, ne čekat na to, až se změní do něčeho, co si představujete že by se mělo chovat.
Také h ho dejte hlídat a odpočinte si, šplouchá vám z něj na maják a nemáte trpělivost a empatii. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22585
22.3.23 08:09

Ano, je to někdy náročné. Některé dítě je více živé, některé méně. Aleeee.. co tě nezabije, to tě posílí :lol: Teď má prostě období, kdy všechno zkouší. Obrň se trpělivostí a ber to více klidu ;) Uvidíš, že se to časem zlepší :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.23 13:08

Asi máte pravdu. Měla bych trochu změnit přístup. Být více nad věcí a neřešit to moc. Špatně snáším když malá na vše reaguje řevem.. bude teplo a míň vrstev. To snad pomůže. Díky všem za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML