Bude 3. světová válka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5893
2.3.25 20:50
@Magical-eyes píše: Více

Jsem zdravotník. Najdi mi odkaz, kde odborník píše, že máme špatné zdravotnictví, jak to tady licite. U vás záchranka nejezdí? Kde žiješ? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
2.3.25 20:51
@mado píše: Více

Přesně. Jen to někdo nevidí, nebo nechce vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
2.3.25 20:56

Tak to máš vidět z celkového hlediska. Ne jen sobecky svůj píseček. Mimino ti perfektní péče zachrání, je to více pravděpodobné, než před lety. Ale to je ti jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
2.3.25 20:56
@Sandra277 píše: Více

To fakt není jen o zachránce.
A to, že ty možnosti špičkové péče jsou jen pro někoho, to tak je.
A na to, že pracuješ bez zdravotnictví, tak mi přijdeš celkem mimo…

https://www.irozhlas.cz/…12131003_mst

Třeba tady se můžeš dočíst, že některé zdravotní pojišťovny jsou v červených číslech… A co se stane, když se budou zpožďovat platby? Nejspíš se omezí péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
2.3.25 20:59

Aha tak ty na jednu stranu vyzdvihuješ neonatologii, ale co třeba paliativní a hospicová péče, lůžka na oddělení dlouhodobé péče. Těch je dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13673
2.3.25 21:27

https://www.tribune.cz/…-prohlubuje/

Jako je něco jiného bydlet v Praze a mít v dojezdové vzdálenosti xy zubařů a praktiků, a něco jiného je byt v Sudetech, kde 90% praktiků je v pokročilém nebo i v důchodovém věku, ale nemají to komu předat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
2.3.25 21:48

@Sandra277 a kde bydlíš ty? Ty nám to tady řekneš? Radši už ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
2.3.25 21:50

Ty píšeš, co jsme nepsala..já nepíšu, že je to celé o zachránce. Že? Je tu plno oborů, které fungují výborně. I platy sester doktorů, už je naše práce zaplacena, ne, že ne. Zase nám vláda od nového roku pridala. I to se zlepšilo. Už to vidíš? Dřív to bylo v těchto všech bodech, které jsem jmenovala, horší. Ty jsi vyjmenovala co? Že je diagnostika a léčba v onkologii pořád lepší nepřiznáš? A pozor, já jsem nikde nepsala, že by zdravotnictví nemělo své mouchy a že je bezchybné. Ale horší jako celek pro pacienta dle statistik rozhodně není. Už to tu opakují, myslím, že stačilo, i ty se opakuješ. A ano, do budoucna přibudou problémy, protože nebude tolik peněz, o tom se ale vůbec nebavím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21713
2.3.25 21:53
@Lily-of-the-valley píše: Více

No a proč tam ti lékaři nechtějí přijít? Je to o nabidce, proč do toho kraje lékaři nechtějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
2.3.25 21:54
@Veveří píše: Více

Já už to tu psala, Vysočina Žďárský okres. Jen vy jste tajné.. tady má každý zubaře, nebo popojede, ale ne hodinu. Praktika má taky každý mladý, koho znám. Ale nikde nepíšu, že by s tím někdo neměl problem. Ale uznej, neuznas, vím,.že je zdravotnictví lepší, než před lety. nikde nepíšu, že by problémy. nemelo, vy jen píšete o problému sehnat lékaře. Ještě k té biologické léčbě, to bylo dostupné pro každého kdy? Nikdy! Zde je vidět, jak směšný a slepý je tento argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15740
2.3.25 21:59

A kde je to lepší? V Rusku? V Mongolsku? V globálu máme péči na vynikající úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
2.3.25 22:00

Ano, ano, ano…ale já teď potřebuji praktika pro dceru, aby jí měl kdo dát razítko k přihlášce na VŠ, tak mi tu přestaň operovat biologickou léčbou. To, že v okrese Žďár nad Sázavou je praktiků dost neznamená, že je to tak všude. A teď už opravdu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13673
2.3.25 22:10
@mado píše: Více

No, a kde je mají brát, když celkový počet klesá - cituji ze článku VZP: “ Od roku 2018 podle dat ÚZIS ubývá v Česku každý rok několik desítek ordinací praktických lékařů pro dospělé. V roce 2022 jich ubylo o 71, když jich 270 skončilo a 199 nových vzniklo. Program na podporu dostupnosti primární péče zůstává v běhu i pro rok 2024 a má stejné cíle i příspěvky.”
Ja nerada vytahuji kde přesně bydlím veřejně. Ale u nás to s životní úrovní zle není, přesto tu lékaři nejsou. Nevim proc. Kdyz se někde objeví nový zubař, ma do třech dnů plno i přes šílené podmínky (například vstupní vyšetření za 3K i pri spolupráci s pojišťovnou).
A ty čekací lhůty na vyšetření taky vídám kolem sebe často. Nepřijde mi to ideální. Například můj blízký člen rodiny… je to už hodně let, takže se to netyká této diskuze. Ale našli mu nádor na mozku, v první nemocnici mu rekli, že ted rozhoduje každý den, musí hned zítra na operaci. Přesun do větší nemocnice… přes 14 dni čekání na termín.

Přesto samozřejmě považuju naše zdravotnictví za skvělé, ale tyhle věci se minimálně v mém okolí opravdu postupně zhoršují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
3.3.25 04:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
9.3.25 16:07
@Veveří píše: Více
…a je to tady. Asi se věštěním začnu živit :D https://www.novinky.cz/…lby-40512237#…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová