Jak se rozhodnout dál

872
26.11.24 18:44

Jak se rozhodnout dál

Ahoj všichni, včera jsem zakládala vlákno, kde jsem se ptala na poruchy příjmu potravy a že mi přítel řekl, že mám chování 8 letého dítěte.
Od října jsem doma s depresivně-úzkostnou poruchou, očividně jsem měla problém i s jídlem, ale zlepšila jsem se. Chci se v prosinci vrátit do práce.
Pritel nikdy nezažil stavy, kdy bych jen ležela a nic nedělala, vždy jsem se před nim vybičovala a doma dělám vše. A teď mi řekl, že si za poslední měsíc, co jsem doma není jistý, jestli mě miluje. Že prý moc luxuju a přendavám a uklízím věci. Přijde mi to z jeho strany sobecké. Na bydlení platím 50% jako on i přes neschopenku, když jsem doma, má všechno - uklizeno, navařeno, jsem před ním v pohodě, zatímco vidím, jak lajkuje xy polonahých holek na instagramu a jen sedí u kompu a tajně po nocích brečím.
Proč říká, že ho to vysiluje? Jako jak? I libido před ním mám, dávám maximum tomu, aby nebylo poznat, ze mi něco je, ale tohle mi přijde jako extrém a teď sama váhám, jestli s nim chci zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3116
26.11.24 19:26

Vyjmenováváš veškeré argumenty, proč od něj odejít, nepostřehla jsem ani jeden, proč s ním zůstat. Za těchto podmínek se od něj zkus odpoutat, třeba se ti uleví a psychické potíže s jídlem se zlepší. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
26.11.24 19:33

Hmmm… a máš zapotřebí s takovým chlápkem být, zakladatelko? :think:

To je celý špatně, ty jsi ochotná se kvůli němu rozkrájet a on si toho zřejmě vůbec neváží. Navíc má celkem hodně pochybné koníčky! :) To tě vysiluje a pak to dopadá tak, jak píšeš. Nechceš si najít někoho, kdo by tvou snahu ocenil? Zasloužila by sis to. Na takovéhoto kašli :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.24 19:44

Na druhou stranu je mi 30 a mám strach, že už nikoho nepoznám. Hrozně mě mrzí jeho přístup, brala jsem ho jako nekoho do života a nechápu to.

• Citovat
  • Upravit
872
26.11.24 19:50
@Anonymní píše: Více

Haha, koukám, že jsem to dala automaticky jako anonym. Tak ne, psala jsem to já. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
26.11.24 20:02

Podle toho, co popisujes, bych se nedivila, kdybys ty problémy měla z něj. To není partner do společného života. Tobě je ouvej a kvůli jeho pristupu si před ním nedovolíš projevit slabost. Přetvařujes se a snažíš se ze všech sil, aby se on měl dobře, nic nepoznal a jak se chová on? Takto se milující partner nechova…když jsem byla loni nemocna já, byla jsem měsíc upoutána na lůžko..bylo mi zle fyzicky a z toho pak i psychicky. Kdybych hodně chtěla, tak se asi jako ty přemůžou a fungují, ale prostě to nešlo. Manžel ani neceknul, fungoval místo mě a ještě mi nosil jídlo do postele. Tím se nechlubim, to jen abys věděla, že to jde i jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
26.11.24 22:10

@Janina B1 já ti to napíšu syrově, jako bych to říkala kamarádce - myslíš si, že čím víc se budeš chovat jako služka a podřízená, tím víc tě bude chlap milovat? - ne, nebude, on si tě vůbec neváží a není dobré ve vztahu dělat všechno, skákat kolem chlapa, a on nic - čučí do kompu nebo mobilu a očekává od tebe úžasný sex - to chceš takhle strávit celý život? plánujete děti? po dětech to bude 100× horší, protože pořád budes všechno dělat ty a on bude lajkovat nahotinky
myslím, že tvůj duševní i fyzický stav se krásně vylepší, když se s ním rozejdeš - nečeká tě s ním nic dobrého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
27.11.24 04:22

Děvče, řeknu ti svoji zkušenost. Čím dýl s tím exotem budeš, tím víc se budeš snažit mu zavděčit a tím hůř se budeš cítit. Fakt chceš mít vedle sebe člověka, kterému nemůžeš říct, jak se cítíš? S tímhle materiálem chceš žít, eventuálně zaslat rodinu?
S někým, kdo raději sedí u PC a sledujte polonahý baby?
Pošli ho do oběhu, uvidíš, jak se ti uleví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
27.11.24 07:26

Holky díky, na jednu stranu s tím souhlasím. Na druhou - fakt už nejsem 20 letá kost a nejvíc si v životě přeji se vdát a mít dítě. A on nechlastá, nechodí do hospody, má dobrou práci… a jsme spolu už 2 roky, plánovali jsme svatbu na léto, ale vždy, když byl nějaký problém řekl, že to mám zrušit.
Ta jeho slova mě včera dost zamrzela. Já jsem doma 2 měsíce (začali mě léčit na úzkostně-depresivní poruchu, bála jsem se přiznat problém s jídlem) a chystám se už zpět do práce, vlastně jsem z toho všeho v těžším stavu byla tak max týden, jinak doma funguji, našla jsem i letenky na prosinec, abychom někam mohli vyrazit, když jsme ted kvůli mému zdraví byli jen doma. A jediné, co z toho mám je toto. On hraje nějakou hru na mobilu, je tam imrvére, v noci kvůli tomu vstává. To mi taky přijde už jakoby dost psycho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
27.11.24 08:14
@stinga píše: Více

Přesně. Pod to bych se podepsala, čím víc skáčeš a lezeš chlapovi někam, tím si tě míň váží. Nemiluje tě a bere tě jen jako služku. Tvoje péče mu vyhovuje, ale to je tak všechno. Pokud od něho neodejdeš sama, tak se stejně časem zamiluje jinde a odejde on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
27.11.24 10:08

Takže jsem měla včera pravdu, že má na tvým špatným psychickym stavu velký podíl.
Třicet je v pohodě. Taky jsem v tom věku začínala znovu.
Přítel tě nemiluje, svatbu s tebou nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová