Dvouletá odmítá náušnice

Anonymní
24.11.24 21:51

Dvouletá odmítá náušnice

Jak jste bojovali s náušnicemi? I když dávám v noci, brečí mi a já mám výčitky, že až bude starší, bude mít ouška zarostlé a bude muset jít na nastřelení znovu a bude to znovu bolet.. už nevím jestli dávat její sestřičce, kterou by ro brzy mělo čekat. Ale máme problémy i s vlásky. Nechce si je nechat umýt, učesat, nesáhne na sebe, má někdo podobnou zkušenost? Jsem z toho smutná, jednu dobu si je nechala i sundat i oblíct a najednou nic. Utíká mi, tak jí to nedávám a jsem bezradná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9733
24.11.24 21:53

Pokud jí náušnice vadí, nedávala bych a nechala to na dobu, až je sama bude chtít. Třeba nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 21:57

@Jahru mám strach, aby je náhodou později nechtěla a nebála se jít na nastřelení.. ono to asi není fajn zážitek a když už to máme jednou za sebou :(. Zajímalo by mě jak to zvládaly děti těch co nechávali až si řeknou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.24 21:58

A pak jestli nejsou komplikace když už tam bude mít „starou dírku“

• Citovat
  • Upravit
609
24.11.24 22:01

Moje dcera uši propíchnuté nemá, šperky u malých dětí mi přijdou přinejlepším zbytečné.

Pokud holčička náušnice nechce, nedávala bych je. Nechat uši propíchnout v pozdějším věku, až to bude chtít, není vůbec problém.
Ta bolest je minimální a hned odezní (lepší než nastřelovat, je nechat to udělat jehlou v piercingovém studiu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
24.11.24 22:02

Proč dáváš dítěti naušnice, když je nechce? Naprosto zbytečný. Tak jí zarostou dírky, a co? Až si je bude chtít dát, tak si je nechá nastřelit. Kdy už konečně skončí doba, kdy jsou naušnice pomalu povinnost? Mám dvě holky, naušnice nemá žádná a nechce. Starší si je v devíti nechala nastřelit, stejně je za chvíli vyndala a dírky nechala zarůst. Mladší ani nechce….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.11.24 22:07
@Anonymní píše: Více

Mama pockala, az je budu chtit. Chtela jsem je v sesti a byla rada pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
24.11.24 22:07

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 16:15

• Citovat
  • Upravit
9733
24.11.24 22:10

Dcera si náušnice vyndala někdy okolo 10. roku, protože je nechtěla. Od té doby je nenosí a pokud si je někdy bude chtít nechat dát a zarostou jí dírky, tak si je nechá znovu nastřelit. Stejně jako kdyby chtěla piercing kdekoliv jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
24.11.24 22:14

Měla jsem nausnice jako dítě, cca v pubertě jsem je nosit přestala, dírka zarostla, náušnice nenosím a nikdy jsem je nepostradala. Moje dvě holky pichnute uši vůbec nemají, téma náušnice tu nikdy nikdo nezvedl. Prosimte, nech to dítě bejt.

Co se týče vlasů, jestli se nechce česat, stříhala bych ji nakrátko. Co se týče mytí - já nevím, jak často bys ji chtěla mýt hlavu? Takhle malým dětem jsem myla vlasy fakt málo, vůbec se to nemastí ani jinak nešpiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
24.11.24 22:14

Náušnice dávat miminům je slušně řečeno na hlavu. Ať si každá holka, žena o tom rozhodne sama.
Když už jsi jí uši propíchla, tak teď už ji poslouchej a neobtěžuj ji. Druhou dceru nech být.
To samé vlasy. Vlasy se myjí šamponem, když jsou mastné. Mastí se od cca desíti let. Česat vlasy. Tak je ostříhej, pokud je má extra husté a dlouhé.
Tvoje starosti bych chtěla mit. Smutná a bezradná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
24.11.24 22:15

Takže teď budeš den co den bojovat s dvouletým dítětem, aby náhodou jednou nemělo problém, kdyby si je nechalo znovu nastřelit? Tak jestli je to nastřelení něco tak zcela nevinného, co se běžně provádí miminům, neřešila bych, že to bude muset znovu absolvovat v pěti nebo deseti letech. A jestli je to takové utrpení, které desetileté dítě nezvládne, proč jsi to nechala absolvovat mimino?
A to píšu z pozice člověka, co proti naušničkám u holčiček nemá absolutně nic, ale tohle mi hlava nebere.
Jinak co má za naušnice? Vadí i takové ty malé nenápadné šroubovací kuličky? Jestli jo, sundala bych a dítě netrápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
24.11.24 22:15

A proč je sundavas a nandavas? Naše malá je má pořad a ani o nich neví. Starší jsme je začali sundavat až ve škole na tělocvik a teda nadšena nebyla. Chápu ze se to dvouleté nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27648
24.11.24 22:22

Naušnice se přeci nesundavají a nenandavají každý den, ono to nandavání je sakra nepříjemný takže se tomu nediv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
24.11.24 22:26

Jak ji můžou vadit, vždyť člověk ani nevnímá, že má náušnice? Proč ji je sundáváš a nandavas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová