Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andrasteia píše: Více
Asi tak. Když nechce, tak nechce. Prostě to dělej podle ní, však časem si rozhodně sama, jestli chce znovu dírky a nosit náušnice, nebo jestli se nechá ucesat ![]()
@Andrise píše: Více
Přesně…a taky to podněcují ty dary…jsou tu diskuze…kde se darují dítěti náušnice…ještě v době kdy nemá žádné dírky…
Dcera chtela nausnice ve 4,5 letech. Sli jsme napichnout, ani nepipla a byla na sebe pysna. Ovsem od cca 6 let ma alergii na nikl a nesnese zadne nausnice (ja ted od 36 let taky ne). Tak holt nemame ani jedna zadne. Stane se.
A cesani a gumicky ani sponky nesnasela a nesnasi, ma dlouhe rozpustene vlasy, ma 10 let a dlouhe je chce. Uz si je aspon dobrovolne rozcese sama.
A co jsi ji dávala za náušnice? ![]()
Moje holky měly klasické dětské zlaté náušnice s miminovskym zapínáním vpředu a nikdy nebyl problém. Nějaké bizu či stříbro bych jim do ucha nedala, z toho je zánět hned.. ![]()
Teď je jim 10 a 7 let a už si pomalu kupují všelijaké cetky, ale mají dovoleno na max 2dny v týdnu a pak zpět zlato. Bojím se právě zánětu. Mě to taky nesedí, jakmile si vezmu smuk, hned mám ucho v ohni ![]()
Co se týká vlasů, starší dceři jsem taky myla vlasy s řevem asi do 5 let
jak když ji vrazdim, nesnášela to a o česání a nějaký sponky ani nemluvím.
Dokonce si jednou sama vystrihala ofinu až k celu na protest sponek ![]()
S mladší dcerou to bylo jiné, to je parádnice.
Teď bych ji ucho zalecila, dala chvíli pokoj a pak uvidíš.
@Anonymní píše: Více
Mě nenapadlo naušnice sundavat
. Prostě je má. A když už je teda nechce tak už bych je taky nedávala a počkala až je sama bude chtít. To i kdyby se měli znovu nastrelit. U druhé buď nesu dávat nebo nedávat ![]()
A na jaký kov reagovala zánětem…první dceři jsme zlaté náušnice sundaly, až když jsme je chtěly posunout sestřičce a ji dát nové…ale nakonec to bylo celé jinak…malá má malinké zlaté třičtvrtě roku a nic ji to nedělá…a vlasy myjeme starší bez problémů a mladší jich má pár a při každé koupelí, sprše ji umyjeme celou vodou a hotovo
@Zeoli píše: Více
Nejde preci jen o mastnotu, batolata maji kolikrat ve vlasech ruzny bordel (jidlo, pisek, apod.).
Dceři bude 12 a náušnice nechce. Jako malá je dostala, pak šla na CT mozku a musela jsem je vyndat a už jsem ji je nenasadila, byly ji necelé tři roky a taky vyváděla. Nelámala jsem to přes koleno a až bude chtít, nechá si je nastrelit, nebo je prostě mít nebude, já je taky nenosím, vadí mi..
Dcera si o ně řekla v šesti letech, pak jsem ještě cca půl roku čekala, zda zájem nevyprchá. Při nastřelení trochu protestovala, především ve chvíli, kdy se mělo jít na druhý lalůček. Pak jsme to šly oslavit pořádným pohárem, byla nadšená.
Ja náušnice nesnesu, jako dítě jsem je nosila, takže už mi dírky nezarostou, ale vydržím je mít tak 2 hodiny a pak bych si nejradši utrhla uši
Akorát si musím z těch blbých dírek čistit bordylek
Stejně tak prstýnky, ůůůůů ![]()
Oběma dcerám jsem nechávala nastřelit náušnice kolem 6 měsíců, kdy už za sebou měly alespoň některá očkování. Obě měly zlaté náušničky a oběma asi ve 3 letech začaly hnisat uši (asi jak jim rostly lalůčky a naušničky začaly být těsnější, tak došlo k podráždění). Okamžitě jsem naušnice vyndala a vzhledem k tomu, že se jim to léčilo poměrně dlouho, už jsme se k náušnicím nevrátily. Pokud je budou chtít, až budou starší, předpokládám, že se dírky nechají propíchnout znovu.
Mně máma nechávala píchat uši asi v 5 letech a do dneška si to pamatuju, proto jsem dětem chtěla nechat píchnout uši brzy, aby tu vzpomínku neměly. No, zpětně bych to už neudělala, ale to se nedá nic dělat ![]()
Já tedy náušnice nosím…nevím co semnou jako malou dělali
…ale dírky mám co pamatuju…vyrostla jsem na punku…a k tomu ty díry nějak patří
. Několik děr jsem si píchla i sama…tak mi bylo líto za tu dřinu to nechat zarůst…
Normálně je mi z tebe ouzko😭.
Tve dvouleté dite ma zanícený ucho a ty resis, jestli se v sesti nebo později nebude bat nastreleni? (Mimochodem, propichnuti ucha jehlou je mnohem setrnejsi!)
To samy vlasy…no tak bude vypadat jako kluk, ale bude spokojená. Co je důležitější???