Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky nechápu, proč náušnice sundaváš/nandaváš a ještě ke všemu v noci? Pořiď jí nějaké malé náušnice, které jí nebudou vadit, a nechávej jí je i na spaní. Nejsem odpůrce náušnic u dětí, ale jestli ji unavenou každou noc otravuješ s náušnicemi, vůbec se nedivím, že protestuje. To by dělalo každé dítě. Nebo jestli jí je nechceš nechávat na noc, tak ji radši nech úplně bez nich.
@Alušáček píše: Více
Prej nemůže vadit
Tak asi jí to vadí, když cítí, že je má, a protestuje proti nim, ne? A že člověk nevnímá, že má náušnice? Mluv za sebe, spousta lidí včetně mě je teda cítí. Jakkoliv velké. V noci nechci spát s žádnými. Fakt nechápu, proč vymýšlet, jaké náušnice jí dát, když to dítě dává úplně jasně najevo, že je mít ve svém těle nechce.
Nedávala bych jí je. Ať si dírky klidně zarostou. Když pak bude jednou chtít náušnice nosit, nechá si uši propíchnout znovu, zas tak hrozný zážitek to není.
Já si nechávala propíchnout uši až ve dvanácti letech, protože jsem náušnice nosit chtěla, takže jsem propíchnutí podstoupila ráda, těšila jsem se.
Kdyby sis vlastní dítě nepletla s panenkou, tak by uši neměla zmrzačený už teď a nastřelil by si je nechala v klidu až by chtěla
to samý vlasy. Prostě je zkrať ať stačí méně péče. Ale to by ses nemohla předvádět, co? ![]()
To jeste nekdo v dnešní dobe nechava delat diteti piercing? Ani by me nenapadlo tohle dceri udelat bez jejiho souhlasu. To se delalo za nas a k cemu to bylo?
Starší dceři jsem nechala nastřelit náušnice asi v pěti letech, kdy si o to sama řekla - snesla to úplně v pohodě. Mladší je dostala zároveň, cca v 9 měsících, ze začátku zcela bez problémů, asi po dvou měsících začaly růst nějaké zuby a ona se zuřivě tahala za lalůčky, náušnice často letěly ven. Vyndala jsem je, dírky zarostly. V šesti si vydyndala nové nastřelení, díky šikovné paní šlo zepředu přesně do starých dírek. Hojení v pohodě, náušnice nadšeně nosí.
Takže i když náušnice vyndáš, půjde to později napravit. Netrápila bych dvouletou častým nasazováním, to ať dírky raději zarostou. Proč je vůbec vyndáváte, sundá si je sama nebo jí hnisá ouško?
@Jemako píše: Více
přesně tak - proč sundává a nandává náušnice? dcera má náušnice tzv. zamčené, zamkli to ve zlatnictví a ani sundat nejdou, nikdy jí nevadily
@stinga píše: Více
No a kdyby dceři začaly vadit, tak bys dělala co? Šla bys hned teď okamžitě jí je nechat odemknout, ať to nemusí snášet ani chvíli, nebo by prostě neměla na výběr, protože dospěláci rozhodli, že je to hezký?
Tolik úplně zbytečných úkonů a řešení jen proto, že maminky maj ambice mít holčinku s piercingem. Absolutně nechápu tady to řešení a přemlouvání - dítě náušnice zjevně nechce, tak honem pojďme udělat tohle a tamto, aby je mít musela.
Nedavala bych ji je.Dala bych je az si sama o ne řekne. Takhle ji akorat tramatizujete.Neni to nic co by nutne mela mit.
@Anonymní píše: Více
A proč je sundáváš a nandáváš? Obě dcery je mají, první sama řekla, že je řada, že je má a druhá si jich nijak nevšímá…nastřelili jsme, vyměnili se za zlaté a ty má…nevadí jí materiál, druh…
@Bardugo Bylo to k nicemu…nausnice nenosim od 16t. A kdyz mi mama popisovala jak mi v 1 roce uši propichali jehlou na kuchynskym stole, tak potom chapu ze je mit ani uz nechci.
Do te doby to byla povinnost. K narozeninam, šup nove naušnice…a proc je nenosis, vypadas jak kluk…jako važne. ![]()
@SlečnaDahlia píše: Více
kdyby jí začaly vadit a nebyl by to vteřinový rozmar, tak bychom je šly dát odemknout a sundat - ale chtěla bych třeba týden počkat, jestli si to nerozmyslí,
nevím, proč zakladatelka dítěti náušnice pořád sundává a nandává - v jejím případě bych náušnice už nenandávala, když dítěti vadí a vlásky bych ostříhala nakrátko,
moje dcera je odmalička typická parádnice, která chce mít nalakované nehty, dlouhé vlasy a nejraději by se i malovala - u mně to nevidí, sice mám dlouhé vlasy a kdysi jsem měla permanentní linky, ale jinak se líčím tak 3× za rok - jsem sportovní typ
Ono je povinné dávat holčičkám náušnice? Není, že jo. Problém vyřešen, nemáš zač. Dvouleté dítě můžeš nutit do čištění zubů, nošení bundy v mrazech atd.,a i tak hodně štěstí, protože dvouleťák se umí šprajcnout, ale takhle na sílu nutit náušnice a culíčky? Protože jinak to nebude dost holčička nebo co?
@Akapohe a je podle tebe později nechat zastřelit lepší? Jak moc ji to bolelo prosím?
Sundávala jsem protože právě zánět a pořád si za ouško tahala a často je rozbila.. pak se často měnili, protože má extrémně tlusté lalůčky a hlavně si vždy rozbila ten zámeček. Zkusila jsem koupit jiný kov, pak jí je nějakou dobu nedala a po delší době co to šlo jsme zkusili dat, ale už se bránila zuby nehty.. tak jedině mě napadlo ve spánku, ale to se mi budila když byla nemocná a teď váhám.
Vlásky jsme neubývali snad měsíc, řve u toho jak pavián a vyklání ven hlavu.. nečešu, nenechá se. Sponky si sundá a aspoň ofinku jsem chtěla, ale tatínek řekl necháme dorůst, bude nosit gumičky a jak to bude mít dlouhé nebude to padat do očí.. prý ji mám nechat, no nechala jsem to tak být.. a stříhat ji nebudu, abych ještě víc podpořila že chce vypadat jako bráška? Spíš nevím co s tou mladší, podle mě bude jiná, když jsou dvě holky většinou je to polarita a teď otázka jestli se jako starší bude bát.. a podle mě hodně holčiček by chtělo ale nedají si to jen ze strachu z bolesti. Já jsem ráda že jsem to absolvovala jako mimino a to taky extrémně nenosím šperky.
No tak bude mit kratke vlasy a bude bez nausnic, to je toho
A kdyz mas tu zkusenost se zanicenymi lalucky, ze dcera nausnice nechce, brani se jim, tak chces stejne tento experiment delat i na dalsim diteti? Jako proc? Holka je holka, at ma nausnice, nebo ne. A to same vlasy. Nekdy jsou ty deti fakt chudaci.
Příspěvek upraven 25.11.24 v 00:40