Úzkost po fyzio masáži

136
24.11.24 14:48

Úzkost po fyzio masazi - sedne si to?

Tak jsem tady psala par dni zpět, ze mám problém s brnenim na spancich. Jako sice jsem na to myslela, ale nic hroznyho, normálně jsem spala a dobrý. No a ve středu jsem byla na fyzio masazi na uvolnění, jenže v ten večer jsem dostala úplně šílený stavy - tlak na hrudi, bušení srdce, nervy a od te doby me to stále nepřešlo a nemůžu spát, je mi zle. Stalo se tl někomu? Protože tohle přišlo par hodin po masazi, já tohle absolutne neznam. Jestli má někdo zkusenost, sedne si to? Nekde jsem četla, ze někdy se vyplavi negativní emoce atd, tohle je hrůza, co teď zazivam :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9222
24.11.24 15:01
@Barččaa píše: Více

Ahoj, já po masáži na fyzioterapii dostala první panickou ataku, byl to ale už rok 2008. Tehdy se strašně nahromadil stres a stresové události a tohle byla poslední „kapka“ pro mě. A u mě to začalo hned v průběhu masáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
24.11.24 15:36

Bude se to lepšit, Já to měla taky tak, pak si tělo na fyzio zvyklo (bylo to teda několik let proces) a už tohle uvolnění jsem necítila.
Ale ty první byly strašný přesně jak píšeš. Je to tím, že toho tam bylo hodně zatuhnuto, uloženo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
24.11.24 16:09

@Lollitka tyjo, a jak dlouho vás tyhle stavy držely? Já byla ve středu a je neděle a od ty doby je to šílený, vůbec nevim, co se sebou. Pomohlo vám něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
24.11.24 16:11

@SaxaL a jak vám dlouho ty stavy vydržely? Já byla ve středu a je neděle a hrozny, hlavně ty noci,. Pomohlo vám něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
24.11.24 16:19

Pomohlo to, co na úzkost. Bylinky, dýchání… jako utlumit to asi nejde, ale čert to vem. Ať to jde ven. Takhle jsem reagovala občasně možná půl roku, rok. Pak už ne. Měla jsem ale fakt silný blokády, který jsem si ještě stresovou situací s matkou posilovala.
A třešničkou byla teda mobilizace kostrče, která mi rozjela poprvé pláč, až lítostivost… a podruhé flashbacky na týrání v dětství a šílený noční můry.
Bylo to asi správně, začala jsem to řešit, léčit psychiku a s matkou utnula styky. Cca po půl roce jsem po asi pěti letech intenzivních fyzio se zády, krkem, žebry, esíčkem, kostrčí, mohla odejít od doktorky s tím, že „už na mě není co opravovat“… Cvičení mi začalo konečně zabírat, blokády se uvolnily, byť o těch nejsilnějších vím pořád, jakmile se dostanu do stresu.. a jemný náznaky takovýho uvolnění stresu třeba po somatickým cvičení stále mám, ale už je to podle mě norma. V dalších letech se to už jen lepšilo. Fyzio jsem potřebovala jen jednou po pádu z koně a asi dvakrát nebo třikrát jsem cítila lehce krk, ale to vždycky souviselo i s pánevním dnem, který má sklony se pořád po těch traumatech bolestivě stahovat. A ne vždy to uhlídám a rozcvičím sama.
Ale už to nejsou ty denní bolesti jako v době, kdy jsem trpěla matčiny výstupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
24.11.24 16:32

@SaxaL neuvěřitelný, a já jsem si říkala, proč tsk najednou po ty masazi, jen koukám. No snad to brzo prejde, a kolik dni vám tak tyhle stavy vydržely, než se to uklidnilo? Takový to bušení, nespavost. Až do další fyzio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
24.11.24 18:45

no někdy to bylo i týden, ale to prostě cítíš žejo, že ty žebra, předpokládám… hrudní páteř je na tohle nejnáchylnější, jsou napjatý, ty svaly tam, stahuje se to celý a od toho ta úzkost.
Ale fyzio paní to řekni, ať ví.

Jo a vlastně, máš pravdu, Úplně prvně se mi to stalo jen nějak po krční páteři a to jsem zrovna fyzio končila. A lezlo to po mne dalšího půl roku než jsem s panikama, že mám něco se srdcem, nešla znovu a nová fyzioterapeutka mi to srovnala. Takže určitě to řekni, protože to může být i tak, že ti tam něco zablokovala…
Mě to bylo divný, když se odblokuje, tak ty projevy jsou pár dnů…ale já to měla tehdy fakt půl roku. A zmizlo to po první nové fyzioterapii, asi šetrnější nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9222
24.11.24 20:10

Ahoj, no mně to nastartovalo pak už panickou poruchu, ataky jsem měla skoro každý večer asi půl roku, než jsem se dostala na psychiatrii, v tom roce 2008 se o tom ještě moc nikde nepsalo, takže mně nejdřív vůbec nenapadlo, že to dělá psychika. Pak jsem dostala AD, první mě hrozně tlumila, tak jsem dostala jiná a po těch se mi postupně udělalo lépe, ale chodila jsem i na terapii (KBT), z panik jsem se pak nějak vyhrabala, ale na masáži jsem pak strašně dlouho nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová