Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Dcera má náušnice propíchnuté od miminka (po prvním očkování) - aktuálně už je téměř dospělá a protože patří k lidem, kterým dírky rychle zarůstají (stačí dva měsíce bez nich a už to nejde), už dvakrát si je musela nechat „přenastřelit“.
Jak říká, nebolelo to téměř vůbec, nastřelení je poměrně bezbolestná záležitost… čili pokud tvoje malá dcerka náušnice odmítá, určitě bych ji nenutila. Čas ukáže, zda se pro ně jednou rozhodne sama.
A proč jí je sundaváš a nandaváš? Já u dcery počkala, až sama chtěla, to bylo někdy kolem 4. roku života, a pak je tam měla nastálo. Před pár lety si je vyndala kvůli sportu, ale dírku si udržuje průchodnou. Úplně stačí, když třikrát do roka tu dírku protáhne, ona tak rychle nezarůstá.
Dcera měla naušnice do 4 let, pak ji začaly ty kovy vadit, zkusila jsem všechno co bylo k mání protože chtěla, reakci má na všechno-i plastové ji vadí, takže už 3 roky nemá nic. Až to bude chtít někdy zase propíchnout a zkusit tak prosím. Když nebude, tak se absolutně nic nestane.
Ve třídě je tak půlka holek bez náušnic.
Probůh.
A co má za materiál těch náušnic? U nás dcery jedině bílé zlato nebo stříbro. Já mám chirurgickou ocel. Mám 5 dírek, minimalismus, takže všechno jsou malinké bílé diamantky, na šroubek. Asi jsme v dnešní době výjimka, ale nikoho z nás nikdy nenapadlo nechat dírky zarůst, či se stydět za náušnice
.
Tyras vlastni dite kvuli ujete predstave spolecnosti o vzhledu divky/zeny. Vytahni si hlavu ze zadku a pak vytahni dceri nausnice.
Dřív to bylo normální dávat holčičkám naušnice, předpokládá se, že ráda bude nosit šperky a spíš naopak se holky pak raději zřeknou, než aby vědomě si pamatovali tu bolest, dle mého
![]()
@Anonymní píše: Více
Holky co si nechaly píchnout uši dýl už k pubertě nebo v dospělém věku, řekly, že už nikdy. Obě měli pak z uší. a problémy záněty, špunty, alergie. Si pamatuju jak kamarádka pořád lozila doma po bytě a hledala kapesníčky, oleje, mastě. Ucho ji zarůstalo zarůstalo, rudlo, pořád chyběla s náušnicema. Nakonec dírky má a náušnice nosí. Druhá řekla, že to bylo naposledy co si uši Pichla. Jako dítě je měla ale taky měla nějaké reakce a už ji uši nepochali. Neteř má dírky ale jedno ucho problém. Takže náušnice jen v jedno a dírky občas projedou aby nezarostli.
Dírky v uších jsou vratné, zarůstají. Takže bych neřekla, že jde o mučení v pravém slova smyslu.