Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, maminky,
jdu si pro radu, zkušenost… Náš čerstvě roční kluk se kolem 4. hodiny ranní budí a od té doby spí hodně špatně cca po 40 minutách do 5. - 6. hodiny. Pláče, je unavený, vypadá to, že ho bolí břicho. Nemyslím si, že něco zanedbávám ve stravě, ale možná se pletu… Máte některá podobnou zkušenost? Nějaké rady?
Děkuji ![]()
Od kdy se Vám budí? začlo to dneska? teplota? tvrdé bříško? průjem? nemá noční běsy?(hází sebou ve spánku a pláče)? bere nějaké léky?
@Mirushk No, v podstatě už několik týdnů, možná dva měsíce… Ne, nic z toho. Měl to tak i do cca 4. měsíce, pak byl pár měsíců klid.
@kdochcekam Já kojím, takže mu dám prso, to ho většinou uspí. Ale za dvacet až čtyřicet minut je zase vzhůru.
Jestli není v nějakém spurtu, ale to tak dlouho to asi ne, a s mudr jste o tom nemluvila? ne ho tam hned tahat, bud ji napsat meila a popsat ji problém. nebo zavolat.
@Mirushk Nemluvila, já si s ní moc nerozumím…
Ale možná to můžu zkusit. Mám dojem, že mu prostě začne pracovat zažívání… Ale to je prý od páté:
3. – 5. hodina
V činnosti jsou plíce, proto se obvykle v tuto dobu budí kuřáci, astmatici, nemocní na průdušky, rýmu a se záněty cest dýchacích. V této době také člověk pociťuje největší strach a úzkost. Každá maličkost nabývá obrovského významu.
5. – 7. hodina
V největší činnosti je tlusté střevo. Je dobré si navyknout v tuto dobu na vyprazdňování. Vyhnout se stresu a spěchu. Probouzení je potřebné postupně, neboť nemocní lidé se právě cítí v tuto dobu velmi špatně. Pít hodně čaje.
@kdochcekam No, má mě
. Spí s námi v posteli… Ale možné to je, je dříve světlo… Jen jde na něm vidět, že by ještě spal.
No jo vidíš to, je brzo už světlo, jestli to není fakt jak říká kdochcekam
nebuj, děti mají ty své cykly, za chvilku se to upraví. Dcera strašně třeba trpí na uplnky jak byla malá, tak týden byla uplně hin. budila se, nemohla zaspat vůbec
@dalmati Máme zatemňující závěs, psala jsem výše, tím to nebude… ![]()
@kdochcekam Tohle já si užívám, spíš mi vadí, že jsme oba nevyspaní kvůli tomu buzení… Díky za podporu ![]()
A co zuby? Mám sice už dvouletého, ale teď má už snad 3 měsíce období, kdy se mezi 2 a 4 ráno probudí s brekem, stěhuje se k nám do postele a děsně s sebou mele. Dneska v noci to byl fakt extrém, asi se mu zdály nějaký divoký sny, vždycky s sebou škubnul a začal ječet. A do toho mu rostou stoličky, který snad nikdy nevyrostou ![]()
A navíc se teď v sobotu bude posouvat zase čas, no nazdar, tak to malý asi bude vstávat ještě o hodinu dříve. Jestli tvůj syn není tež citlivý na měsíc, ale bude to tou změnou že je dřív světlo a tak dále. Za chvilku to přejde. držím pěsti ![]()