Dobrý den, mám syna 4,5 roku v posledni dobe uz se to stalo tradici ze do hodiny po usnuti se vzbudi s hroznym placem a ma jakoby nocni mury ma otevrene oci a pritom me nevnima je to az strasidelny nevim cim to muze byt???Jedine me napadlo jestli treba nejak nezarli na mladsiho bracku…
Každodenní noční můry
Jsou to noční děsy, taky jsme si to zažili. Zkuste googlit, je to
poměrně časté a většinou u chlapců. Můžete se zeptat i doktorky,
může mít na to nějakou radu. Časem to přejde. Já syna vždy odnesla do
vedlejší místnosti a tam ho jemně probudila. Spával tehdy jen na mně a to
doslova. Ležel na mně. Akorát byl o něco mladší, byly mu asi tak 3 roky.
Hodně štěstí
@evíček 84 mame taky, ikdyz ted zu ne tak casto. Ja nebudim, jen polohlasne delam pssss a poplacavam po prdelce jak male mimino. Jsou mu 4. Vetsinou to spusti vice dojmu, nova pohadka, zoo, navsteva segry s rodinou…
@evíček 84 To není noční můra, ale noční běs.
Může reagovat na nějaké změny, zvýšenou zátěž nebo nějaký skok ve vývoji.
@evíček 84 Syn to
mívá taky, ale většinou teda jenom při horečkách. Jako by byl a zároveň
nebyl vzhůru. Má otevřené oči, zakrývá si uši - něco nebo někoho
slyší, strašně se toho bojí. Pšššt mi říká on… Bojí se, že to něco-někdo nás uslyší a
nejspíš někam odnese. Ráno si to nepamatuje.
Co s tím? Nevím…
@Black Cat tak pokud to je při horečkách, tak asi dát na noc nějaký lék. Syn na to nikdy netrpěl a já se snažím horečku nesrážet, ale v poslední době když má horečky tak má večer přes 39, tak se právě taky budí a blouzní a pak už sirup dáváme. Protože pak se budí i když už je teplota nižší.
@AnastazieB píše:
@Black Cat tak pokud to je při horečkách, tak asi dát na noc nějaký lék. Syn na to nikdy netrpěl a já se snažím horečku nesrážet, ale v poslední době když má horečky tak má večer přes 39, tak se právě taky budí a blouzní a pak už sirup dáváme. Protože pak se budí i když už je teplota nižší.
Postupuju při horečkách podobně, pokud ho teda něco nebolí, zkrátka
podle stavu. Ale na ten noční běs podání paralenu a následné snížení
horečky vliv nemělo…
Mám stejne starého syna se stejnými potížemi. Už 15 dní užívá před spaním homeo sirup SEDALIA a od té doby klid..nevěřila jsem ale skutečně hned zabral
@evíček 84 píše:
Na vse je neco pri horecce je to asi obvyklejsi, ale je fakt ze delal na me psst jakoby se bal i me
Jedno dítě se se mnou při běsech pere, kope kolem sebe a nenechá na sebe šáhnout. Nejlepší je nechat ho chvíli řvát, on pak zalehne a zase spí.
Druhé dítě se chtělo stavět a podlamovaly se mu nohy, takže se mi tu plazilo po zemi a hystericky ječelo. Poprvé jsme myslela, že má nějaký záchvat. Pak pro změnu chtělo nosit, než se z toho úplně probralo.
Takže pssst je ještě myslím dost v pohodě.
Dcera to měla taky. A největší spouštěč jednou byl když se vztekala a hodila se svým oblíbeným plyšákem. Tak jsem jí ho vzala, schovala a řekla, že jsem ho vyhodila. Pak jsem jí ho sice dala, ale v noci snad tři dny po sobě že spaní strašně plakala a volala ho i když ho držela v ruce. Takže je třeba vypozorovat co by mohla být příčina.
No já když to malej má, tak bych potřebovala podat na zklidnění teda
hlavně něco sobě… Nejhorší to bylo poprvý, potom už jsem byla
při nemocech aspoň trochu připravená.
On i ukazuje do místnosti, že tam někde něco jako vidí.
@Black Cat jj, to jsme měli zrovna o víkendu. Pokud to nezačne náhle a má teplotu už přes den a tuším, že večer mu vyskočí a mohl by blouznit, tak mu dám Nurofen preventivně před spaním. Pak se nebudí a nemá vidiny.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.