Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky moje, potřebuji poradit
.
Mám doma tříleťáka, který má svoji dětskou postel a má ji u manželské postele z mojí strany…Teď čekáme druhé a přemýšlím, kam umístit dětskou postýlku, aby byly obě postele Z MOJÍ STRANY snadno přístupné…Přemýšlela jsem dát malou postýlku nad pelesť nad našimi hlavami (nad moji) a dětskou nechat z mé strany? Máme naštěstí velkou ložnici, tak mohu libovolně,,šoupat" postelemi…
Malý má nějaké zdravotní problémy, tak zatím neplánujeme jeho samostatné spaní v pokojičku.
A dávat druhou postýlku z druhé strany manželské postele ( k příteli) nemá smysl, tomu kdyby bouchla bomba u hlavy, tak se prostě nevzbudi a přelézat pres nej, anebo obíhat celou postel se mi moc nechce…
Prostě aby byly postylky z mé strany co nejlépe přístupné…
Jak to mate třeba vy, maminky dvojčátek, anebo maminky dvou dětí v ložnici?
Snad jsem to dobře popsala… díky za rady.
Co dat jednu postylku spis do nohou nez nad hlavy? Dala bych tam mimco, aby se triletak necitil najednou odstrceny. Ono se to casem vyvrbi ![]()
Druhou postýlku bych dala spíše do nohou postele anebo nechala jedno z dětí spinkat přímo v „dospělácké“ posteli. ![]()
Tak ja se primluvim za postylku za hlavou.My jsme to tak meli, oddelali jsme bok postele a z delsi strany udelali sklon a mala lezela napred jakoby nohama k hlave(napric postylky) az byla vetsi, spala normalne (i sklon jsme zase upravili)a pro me bomba, vysku jsme nastavili podle vysky nasi postele.Vzdy jsem si ji jen stahla k sobe a nemusela vylezt z postele. pokud mate velkou loznici, starsiho bych dala hned za postylku v rade vedle me hlavy, abych mohla pohodlne vztavat i ja.
A co pořídit pro miminko novorozenecký košík nebo kolébku? Je to menší než postýlka a vmáčkne se to všude. Můj syn je velký a i tak mi v košíku vydržel do půl roku. Nebudete muset se starším muset moc šoupat a miminko budete moct přes den převážet podle potřeby.
Manželova sestřenice na dvojčata, ze začátku byli v jedné postýlce a teď mají dvě postýlky za postelí, ale kluci jsou na UM a vstávají už jen jednou za noc. A já bych si tedy dala postýlku také k nohám, stejně budeš muset vstát a malé přebalit a za hlavou mi to přijde takové divné nevim, ale my máme vysoké čelo a odmontovat by nešlo takže my bychom museli mít u nohou ![]()
Pokud máte hodně místa, tak bych je umístila do „L“. U hlavy jednu postel/postýlku na šířku, další zase z boku do noh.
Dala bych kluka postýlku k nohám postele. To bude nejpohodlnější. Nebo dát velkou postel k té vaší, tam aby spal chlap a kluka vedle sebe. Postýlku miminka určitě ty vedle sebe.
My máme jedno dítě z jedné strany, druhé z manželovi a třetí spí mezi náma.
Ono se ti to vyvrbí taky časem podle toho, jaké bude miminko. Já si nedokázala představit dát nejstarší z manželovi strany, když se měla narodit prostření. Byla mamánek a mě to „trhalo“ srdce
Nakonec byla prostřední dráždivé miminko a byla se mnou nějaký čas v posteli a pak to stěhování malé na stranu tatínka šlo v pohodě.
Ja mam dětský sendvic - dvouletak, ja, miminko v postýlce se sundanou bocnici. Ale manžel spí jinde. Postýlku v hlavě ja moc nedoporučuji, měla jsem a musela přestěhovat, hrozne mne to rusilo
@Petája Dala bych obě postýlky kolmo k boku manželské postele..jednu u hlavy, druhou u nohou a vylézala bych mezi nimi
V reálu pak stejně nejspíš přestěhuješ podle aktuálních potřeb. Může se stát, že mladší bude veliký spáč a nebude potřeba k němu v noci vstávat ![]()
Postylka na kolečkách ???? a dala bych k nohoum, snadno si ji premistis kam potřebuješ i během dne, podle me super věc ![]()
Pořiďte si větší postel, ideálně ode zdi ke zdi a spěte všichni společně. ![]()