Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravim ????
Mame doma 10 denni miminko a bohuzel, z prsu mi prestalo tect cokoli, co by vzdalene pripominalo mlicko. Nasadili jsme tedy umele mlecko HIPP. Moje otazka zni, budit v noci na krmeni? Popripade po kolika hodinach? Kdyz jsem kojila, tak mala spala v noci klidne i 5-6 hodin v kuse, nez se zahlasila o jidlo.
Dekuji za odpoved ![]()
Za mě v noci nebudit, proč proboha? Pije dítě um přes den po třech hodinách - či až půl, pokud jo, a běžnou dávku pro novorozence, tak za mě nebudit! Dítě určitě ví, kdy má hlad, a přihlásí se o jídlo samo ![]()
@Anonymní píše:
Za mě v noci nebudit, proč proboha? Pije dítě um přes den po třech hodinách - či až půl, pokud jo, a běžnou dávku pro novorozence, tak za mě nebudit! Dítě určitě ví, kdy má hlad, a přihlásí se o jídlo samo
My dali dnes vecer teprve poprve UM, jelikoz jsem pri marne snaze malou nakojit zjistila, ze opravdu nic netece. Proto se ptam, jestli budit/nebudit. Jsem prvorodicka a mam strach, abych neco nedodrbala. Vite jak to je, v porodnici vam neco tlucou do hlavy a ja jsem opravdu vyjukana z kazdeho divneho prdu.
![]()
Pokud přibírá tak bych nebudila rozhodne. Třeba se vzbudi po 3 hod sám. Když ne tak nebudit, spát. ![]()
@veria píše:
Pokud přibírá tak bych nebudila rozhodne. Třeba se vzbudi po 3 hod sám. Když ne tak nebudit, spát.
Do dnesniho vecera byla kojena, nebo jsem si aspon myslela, ze kojena je
ve stredu v poradne jsme ji vazili a pribirala, ackoli se mi v noci budila az po 5ti hodinach, tak snad to bude to same i kdyz vymenim prso za lahev s UM. ![]()
Měla jsem ten samý problém, týden jsem malou mučila,, kojením", kdy málo sála, usínala a nepřibírala. Po týdnu jsem dala UM a prvních pár dní jsem ji budila, byla totiž tím nedostatkem mého mléka oslabená. Asi po týdnu jsem pak přestala. Teď jí jsou 3 měsíce a spí celou noc, pije 4× denně a přibírá suprově. Pokud chceš mít jistotu, vzbuď po čtyřech hodinách, jediné, co se stane, ze pít nebude. Uvidíš, že až se zžijete, začneš jí věřit ![]()
@Polnicek25 píše:
Zdravim ????Mame doma 10 denni miminko a bohuzel, z prsu mi prestalo tect cokoli, co by vzdalene pripominalo mlicko. Nasadili jsme tedy umele mlecko HIPP. Moje otazka zni, budit v noci na krmeni? Popripade po kolika hodinach? Kdyz jsem kojila, tak mala spala v noci klidne i 5-6 hodin v kuse, nez se zahlasila o jidlo.
Dekuji za odpoved
Ja budila v sestinedeli, pak jsem prestala. Asi v pul roce se zacala budit sama.
@Anonymní píše:
Za mě v noci nebudit, proč proboha? Pije dítě um přes den po třech hodinách - či až půl, pokud jo, a běžnou dávku pro novorozence, tak za mě nebudit! Dítě určitě ví, kdy má hlad, a přihlásí se o jídlo samo
Protoze v porodnici ti reknou, ze toto neplati pro deti na UM. Ze si sami nereknou
@Aduš8 píše:
Měla jsem ten samý problém, týden jsem malou mučila,, kojením", kdy málo sála, usínala a nepřibírala. Po týdnu jsem dala UM a prvních pár dní jsem ji budila, byla totiž tím nedostatkem mého mléka oslabená. Asi po týdnu jsem pak přestala. Teď jí jsou 3 měsíce a spí celou noc, pije 4× denně a přibírá suprově. Pokud chceš mít jistotu, vzbuď po čtyřech hodinách, jediné, co se stane, ze pít nebude. Uvidíš, že až se zžijete, začneš jí věřit
Luxus. to chci taky zazit!!!
Nam se na UM budila kazde 3h i pres noc. A teprve nekdy na 5m a neco spala treba skoro 5h v kuse Uz si to nevybavuju presne. Ja byla v te dobe z ruznych duvodu uz zombifikovana, takze kdyz mi moje mama chvalila, jake to je prece super, ze uz spi skoro 5h v kuse, tak jsem nechapala. Ja bych brala, kdyby spala 20h a ja spolu s ni. ![]()
Brzo me to yase ceka, ah jo…
@warita no, popravdě, přeji každé mámě tak hodné dítě. Ona je hodná i přes den, leží si v postýlce, kouká, nebo si ji beru po bytě v lehátku. Pláče jen, když má joooo hlad a nebo ji bolí bříško. Ale můžu tě uklidnit, doma je k tomu dvouleťák, který se budí i třikrát za noc a vstává v šest. Přes den už nespí a prakticky se nezastaví. Pořád říkám, že maličkou mám za odměnu
jsou jako oheň a voda.
@Aduš8 píše:
Měla jsem ten samý problém, týden jsem malou mučila,, kojením", kdy málo sála, usínala a nepřibírala. Po týdnu jsem dala UM a prvních pár dní jsem ji budila, byla totiž tím nedostatkem mého mléka oslabená. Asi po týdnu jsem pak přestala. Teď jí jsou 3 měsíce a spí celou noc, pije 4× denně a přibírá suprově.Pokud chceš mít jistotu, vzbuď po čtyřech hodinách, jediné, co se stane, ze pít nebude. Uvidíš, že až se zžijete, začneš jí věřit
Tak tohle se mi zdá ultra divné, kolik pije na jednu dávku?? ![]()
A ses si jista, ze nic netece? Mala plakala a budila se hlady? Pises ze dobre pribirala. Ja jsem sama taky nikdy u prsou nic nevymackala, ani odsavackou a dite presto rostlo. Jinak bych se ridila navodem na krabici a v noci dala jen pokud se vzbudi, at dite nezabetonujes
My jsme budili prvni asi 2 mesice. Tedy vetsinou se vzbudil sam po 3-4h ale kdyz nahodou ne tak jsme po tech 4-5h vzbudili, pripadne nakrmili ve spanku.
@hani28 píše:
My jsme budili prvni asi 2 mesice. Tedy vetsinou se vzbudil sam po 3-4h ale kdyz nahodou ne tak jsme po tech 4-5h vzbudili, pripadne nakrmili ve spanku.
to jde? Nam nase mala u flasky stale usinala a kdyz spala, tak prestala dudat. Museli jsme stale rejdit savickou v pusince a pripominat ji, ze to nedopapala. Malokdy se krmilo pod 30min.