Budit novorozence na UM?

35
12.10.19 23:18

Budit novorozence na UM?

Zdravim ????

Mame doma 10 denni miminko a bohuzel, z prsu mi prestalo tect cokoli, co by vzdalene pripominalo mlicko. Nasadili jsme tedy umele mlecko HIPP. Moje otazka zni, budit v noci na krmeni? Popripade po kolika hodinach? Kdyz jsem kojila, tak mala spala v noci klidne i 5-6 hodin v kuse, nez se zahlasila o jidlo.

Dekuji za odpoved :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27692
12.10.19 23:19

Pokud je v pohodě a prospívá tak jsem nebudila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.19 23:21

Za mě v noci nebudit, proč proboha? Pije dítě um přes den po třech hodinách - či až půl, pokud jo, a běžnou dávku pro novorozence, tak za mě nebudit! Dítě určitě ví, kdy má hlad, a přihlásí se o jídlo samo :)

• Citovat
  • Upravit
35
12.10.19 23:27
@Anonymní píše:
Za mě v noci nebudit, proč proboha? Pije dítě um přes den po třech hodinách - či až půl, pokud jo, a běžnou dávku pro novorozence, tak za mě nebudit! Dítě určitě ví, kdy má hlad, a přihlásí se o jídlo samo :)

My dali dnes vecer teprve poprve UM, jelikoz jsem pri marne snaze malou nakojit zjistila, ze opravdu nic netece. Proto se ptam, jestli budit/nebudit. Jsem prvorodicka a mam strach, abych neco nedodrbala. Vite jak to je, v porodnici vam neco tlucou do hlavy a ja jsem opravdu vyjukana z kazdeho divneho prdu. :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
12.10.19 23:30

Pokud přibírá tak bych nebudila rozhodne. Třeba se vzbudi po 3 hod sám. Když ne tak nebudit, spát. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.10.19 23:33
@veria píše:
Pokud přibírá tak bych nebudila rozhodne. Třeba se vzbudi po 3 hod sám. Když ne tak nebudit, spát. ;)

Do dnesniho vecera byla kojena, nebo jsem si aspon myslela, ze kojena je :D ve stredu v poradne jsme ji vazili a pribirala, ackoli se mi v noci budila az po 5ti hodinach, tak snad to bude to same i kdyz vymenim prso za lahev s UM. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.10.19 23:47

Měla jsem ten samý problém, týden jsem malou mučila,, kojením", kdy málo sála, usínala a nepřibírala. Po týdnu jsem dala UM a prvních pár dní jsem ji budila, byla totiž tím nedostatkem mého mléka oslabená. Asi po týdnu jsem pak přestala. Teď jí jsou 3 měsíce a spí celou noc, pije 4× denně a přibírá suprově. Pokud chceš mít jistotu, vzbuď po čtyřech hodinách, jediné, co se stane, ze pít nebude. Uvidíš, že až se zžijete, začneš jí věřit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
12.10.19 23:59
@Polnicek25 píše:
Zdravim ????

Mame doma 10 denni miminko a bohuzel, z prsu mi prestalo tect cokoli, co by vzdalene pripominalo mlicko. Nasadili jsme tedy umele mlecko HIPP. Moje otazka zni, budit v noci na krmeni? Popripade po kolika hodinach? Kdyz jsem kojila, tak mala spala v noci klidne i 5-6 hodin v kuse, nez se zahlasila o jidlo.

Dekuji za odpoved :hug:

Ja budila v sestinedeli, pak jsem prestala. Asi v pul roce se zacala budit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
13.10.19 00:01
@Anonymní píše:
Za mě v noci nebudit, proč proboha? Pije dítě um přes den po třech hodinách - či až půl, pokud jo, a běžnou dávku pro novorozence, tak za mě nebudit! Dítě určitě ví, kdy má hlad, a přihlásí se o jídlo samo :)

Protoze v porodnici ti reknou, ze toto neplati pro deti na UM. Ze si sami nereknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.10.19 00:28
@Aduš8 píše:
Měla jsem ten samý problém, týden jsem malou mučila,, kojením", kdy málo sála, usínala a nepřibírala. Po týdnu jsem dala UM a prvních pár dní jsem ji budila, byla totiž tím nedostatkem mého mléka oslabená. Asi po týdnu jsem pak přestala. Teď jí jsou 3 měsíce a spí celou noc, pije 4× denně a přibírá suprově. Pokud chceš mít jistotu, vzbuď po čtyřech hodinách, jediné, co se stane, ze pít nebude. Uvidíš, že až se zžijete, začneš jí věřit :hug:

Luxus. to chci taky zazit!!!

Nam se na UM budila kazde 3h i pres noc. A teprve nekdy na 5m a neco spala treba skoro 5h v kuse Uz si to nevybavuju presne. Ja byla v te dobe z ruznych duvodu uz zombifikovana, takze kdyz mi moje mama chvalila, jake to je prece super, ze uz spi skoro 5h v kuse, tak jsem nechapala. Ja bych brala, kdyby spala 20h a ja spolu s ni. :mrgreen:

Brzo me to yase ceka, ah jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
13.10.19 00:47

@warita no, popravdě, přeji každé mámě tak hodné dítě. Ona je hodná i přes den, leží si v postýlce, kouká, nebo si ji beru po bytě v lehátku. Pláče jen, když má joooo hlad a nebo ji bolí bříško. Ale můžu tě uklidnit, doma je k tomu dvouleťák, který se budí i třikrát za noc a vstává v šest. Přes den už nespí a prakticky se nezastaví. Pořád říkám, že maličkou mám za odměnu :srdce: jsou jako oheň a voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
13.10.19 06:54
@Aduš8 píše:
Měla jsem ten samý problém, týden jsem malou mučila,, kojením", kdy málo sála, usínala a nepřibírala. Po týdnu jsem dala UM a prvních pár dní jsem ji budila, byla totiž tím nedostatkem mého mléka oslabená. Asi po týdnu jsem pak přestala. Teď jí jsou 3 měsíce a spí celou noc, pije 4× denně a přibírá suprově.Pokud chceš mít jistotu, vzbuď po čtyřech hodinách, jediné, co se stane, ze pít nebude. Uvidíš, že až se zžijete, začneš jí věřit :hug:

Tak tohle se mi zdá ultra divné, kolik pije na jednu dávku?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
13.10.19 07:06

A ses si jista, ze nic netece? Mala plakala a budila se hlady? Pises ze dobre pribirala. Ja jsem sama taky nikdy u prsou nic nevymackala, ani odsavackou a dite presto rostlo. Jinak bych se ridila navodem na krabici a v noci dala jen pokud se vzbudi, at dite nezabetonujes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
13.10.19 07:54

My jsme budili prvni asi 2 mesice. Tedy vetsinou se vzbudil sam po 3-4h ale kdyz nahodou ne tak jsme po tech 4-5h vzbudili, pripadne nakrmili ve spanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.10.19 08:02
@hani28 píše:
My jsme budili prvni asi 2 mesice. Tedy vetsinou se vzbudil sam po 3-4h ale kdyz nahodou ne tak jsme po tech 4-5h vzbudili, pripadne nakrmili ve spanku.

to jde? Nam nase mala u flasky stale usinala a kdyz spala, tak prestala dudat. Museli jsme stale rejdit savickou v pusince a pripominat ji, ze to nedopapala. Malokdy se krmilo pod 30min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová