Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To asi nepoznáš. Já bych řekla třeba podle toho jak pomáhá doma, jak se chová k ženě, ale ani u matky nemůžeš předem říct, jaká bude matka ![]()
Manzel mne ucil lyzovat a videla jsem, ze je laskavy a trpelivy (to ja vubec a proto to umim ocenit), taky byl hrozne spolehlivy, staral se o rodice i prarodice, diskoteky uz jsme meli za sebou oba. Mela jsem tuseni, ze bude skvely rodic a taky ze jo.
Já si myslím, že to žena nějak podvědomě cítí. Kolikrát to tady čteš, že mají ženy pochybnosti, s kým čekají dítě, už v těhotenství. Já vždycky tvrdila, že děti nechci. Protože jsem měla partnery, kteří byli sami jako malé děti a věděla jsem, že by se nepostarali a nechtěla jsem v tom svoje děti vidět vyrůstat. S manželem jsem to tak nějak cítila od začátku.
Spolehlivý, pracovitý (ale ne workoholik), kliďas, miluje děti ( malým dětem v rodině vozil dárky, dobrovolně a rád si s nimi hrál, měl s nimi trpelivost), tak akorát spořivý/štědrý, sám mi navrhl společné finance. Teď je otcem dvou dětí (skoro tři roky a skoro půl roku) a je snad lepší řidič než já ![]()
Já právě jak jsem těhotná, tak mám spousty blbosti v hlavě ![]()
Jsem ve 33 tt a všechno vidím jinak než na začátku. Teda nepochybuji o nem to ne. S přítelem teda nejsme svoji, ale chceme až se malý narodí a trošku odroste. Je to nečekaný dáreček, nikoli ne nechtěný. Mezitím co já zařizuji takový ty věci kolem vybavicky a rozplývam se nad hadříky, přítel se stará financne. Co si zamanu, to dostanu. Vlastně neprotestuje ani nad blbostmi jako je hnízdečko a nebesa z estetických důvodu apod kravinky co nutně potřebuju, ale asi budou k ničemu
myslím že to ví, ale chce mi udělat radost no. Že by teda aktivně poslouchal každý večer jak se malý protahuje to ne, když ho teda vyzvu tak si poslechne a není z toho paf jako já, ale to je asi normální
zatím se prostě jinak než finančně angažovat nemůže. Přijde mi prostě divný, že já malého už miluju a on k němu nemůže mít žádný vztah, ale s tím do narození nejspíš neudělám nic. Prostě poplaseny hormony nejspíš ![]()
Třeba skládali jsme postýlku spolu a přítel potom vázal masle na mantinelu a já z toho byla unešená, že se takhle angažuje
pak jsem si teda uvědomila, že se chovám jak magor
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Jak dle vás ženská pozná, že ten se kterým čeká dítě bude dobrým otcem a že je na tuto roli již připravený?
On muž přeci jen nemá moc šancí jak se projevovat, docela mě zajímá jak to vidí i jiné ženy a co je přesvědčuje o tom, že muž dělá pro budoucí rodinu všechno.
Nejlépe tak že už dítě má a je vidět jak se o něj stará a nestará a jak se k němu chová. Mnoho ženských nadává na chlapi s dětmi, ale je to jen plus podle mě. Muž s dítětem neznamená že je postižený nebo má smrtelnou nemoc. Jen je o něco napřed a to taky není na škodu.
Nepozná. Čekala jsem 6 let, než jsem řekla, že budeme pracovat na dětech, říkala jsem si, že ho znám a že to bude fajn. Manžel, ale prostě není otcovsky typ, když byli mimina, tak mi pomáhal dost, ale nějaké emoce… Ne. Dnes se s nimi občas učí, někdy je vezme na kola, ale jinak se moc nezapojuje.
Manžel byl mnohem lepší „budoucí otec“ než já „budoucí matka“
On začal první nakupovat výbavičku, skládat dětský nábytek, první vzal do ruky kalendář a přemýšlel nad jménem. Strašně rád mi sahal na břicho a chtěl cítit pohyby. Týden po týdnu jsme si spolu četli na internetu takový ten vývoj miminka. Jezdil se mnou na každou kontrolu. Byl hodně pozorný, trpělivý, pořád se ptal, jak se cítím. Doma pomáhal. Nosil často dárečky. Atd. Teď jsou mladšímu dítěti skoro 4 roky a je pořád stejně dobrý otec, jako byl na úplném začátku. Dětem věnuje svůj veškerý volný čas, stará se o ně, bere je ven. Vodí, vyzvedává ze školky. Když byly miminka, v noci k nim vstával, ráno s nimi vstal, abych se mohla dospat. Chodil se mnou denně s kočárkem, atd.
Teď kdykoliv potřebuji pomůže, když vidí, že je něco potřeba, udělá to. Manžel je milionový a musím tedy říct, že za ty roky jsem o něm ani jednou nepochybovala ![]()
Něco se dá odhadnout podle chování k okolí, ale zas bych se tím moc neřídila. Já třeba spoléhala, že to bude OK podle toho, jak se partner choval k mému psu, ačkoliv jinak o zvířata moc nestojí. Ale mám hodně kamarádů, pro které jsou cizí děti parchanti uřvaný nebo jsou obecně celkem egoističtí, takže bych se skoro bála s nimi mít dítě, ale ze svých vlastních jsou úplně poprděný.
@Švédka87 píše:
Nejlépe tak že už dítě má a je vidět jak se o něj stará a nestará a jak se k němu chová. Mnoho ženských nadává na chlapi s dětmi, ale je to jen plus podle mě. Muž s dítětem neznamená že je postižený nebo má smrtelnou nemoc. Jen je o něco napřed a to taky není na škodu.
Až na to, že takový muž většinou preferuje to první z rozvrácené rodiny předtím společným. To už takové nadšení nevyvolává.
Ahoj. Jak dle vás ženská pozná, že ten se kterým čeká dítě bude dobrým otcem a že je na tuto roli již připravený?
On muž přeci jen nemá moc šancí jak se projevovat, docela mě zajímá jak to vidí i jiné ženy a co je přesvědčuje o tom, že muž dělá pro budoucí rodinu všechno.