Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svistice píše:
Jak pdany na nej? Dite neni byt.
Taky to moc nechápu
Jako ze je uveden v rodnem liste jako otec? Tak ma rodicovskou zodpovednost i vsechna prava. Ten dotaz jsi naformulovala -promin- s naznakem afektu, takze tezko rict, o co ti jde. Samozrejme, ze ti ho nemuze vzit, ale ty s nim musis pri starani a vychove pocitat ve vsem jako s otcem. Co se stalo?
A přítel je nebo není otec? Vzít ti ho nemůže, protože ti nepatří.
Ano, omlouvám se, jsem trochu vyklepana a moc mi to nemyslí. Použila jsem větu, jako paní tenkrát na matrice. Ptala se partnera, zda bude syn psány na něho. Nic nového se nestalo, jen už nemůžu nechávat po sobě šlapat a ponizovat se.
Dítě má otce zapsaného v rodném listě, otec má stejná rodičovská práva jako ty
@Anonymní píše:
Ano, omlouvám se, jsem trochu vyklepana a moc mi to nemyslí. Použila jsem větu, jako paní tenkrát na matrice. Ptala se partnera, zda bude syn psány na něho. Nic nového se nestalo, jen už nemůžu nechávat po sobě šlapat a ponizovat se.
To ale pořád nic neobjasňuje, nevysvětluješ na co se vlastně ptáš.
@Anonymní píše:
Ahoj, děvčata. Teď řeším ne moc příjemnou situaci v partnerství. Chci se vás zeptat, na co má nárok otec (můj přítel), když je syn psány na nej? Respektive, muže mi malého vzít?
Děkuji za vaše rady a názory.
Jak je psany na nej? Je to otec jako ty matka.
Proc by ti ho mel brat?
Pokud jdete od sebe, musis si zazadat o svereni do tve pece. Pak soud o urceni styku.
@Anonymní píše:
Ahoj, děvčata. Teď řeším ne moc příjemnou situaci v partnerství. Chci se vás zeptat, na co má nárok otec (můj přítel), když je syn psány na nej? Respektive, muže mi malého vzít?
Co to je za obrat, dítě napsané na otce? Dítě má oba rodiče kteří mají stejná práva. Otec ti dítě vzít nemůže stejně jako ty nemůžeš dítě vzít jemu. Dítě není věc.
@Anonymní píše:
Má právo vidět syna i po vašem rozchodu. Záleží na tom, zda kojíš, jak je dítě staré. Ukradnout ti ho nemůže.
@Anonymní píše:
Zřejmě se ptala, jak se bude jmenovat, ne?
Velice důrazně ti doporučuju kontaktovat nějakou organizaci, která ti pomůže projít těmi právními věcmi, protože si nejsem jistá, jestli to pro tebe nebude moc komplikované.
Takhle: O tom, jak to bude s malým rozhodne soud. Teoreticky má otec stejná práva jako ty. Buď ho dostaneš do péče ty, nebo budete mít střídavou péči, nebo ho dostane do péče on.
Jak psané na otce? Dítě není věc, kterou můžeš na někoho napsat. Myslíš jako že je otec v rodném listě nebo ho má otec svereneho do péče??