Budovatelské filmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
538
28.12.13 17:47

Budovatelské filmy

Nevím proč, ale posledních pár let si stahuji české budovatelské filmy, naposledy to byly Zocelení (1950), ale předtím to byly daleko větší pecky typu Zítra se bude, Pan Novák, DS nevyjíždí. Je někdo také takto ujetý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7
3.10.21 07:16

Ano, ja tez, nejak me prepadla nostalgie po stary dobe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12531
3.10.21 07:20
@verahartm píše:
Ano, ja tez, nejak me prepadla nostalgie po stary dobe..

No pon 8 let. dobry postreh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.10.21 08:39
@lilith1 píše:
No pon 8 let. dobry postreh..

Nojo, hezký stará diskuze.
A ne, z těchto filmů mám akorát blbou náladu. Pamatuji si film o zedničkách, myslím, že tam hrála Libuška Havelková a Josef Jemr. Jako úplně ten hurá první budovatelsky film to není…

Příspěvek upraven 03.10.21 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12531
3.10.21 09:03
@g.sandova píše:
A ne, z těchto filmů mám akorát blbou náladu. Pamatuji si film o zednických, myslím, že tam hrála Libuška Havelková a Josef Jemr. Jako úplně ten hurá první budovatelsky film to není…

Mne se treba libi normalizacni detektivky s Kalasem, Bartoskou, Cerna puncocha, Smrt stoparek..ĺĺ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12531
3.10.21 09:10
@g.sandova píše:
A ne, z těchto filmů mám akorát blbou náladu. Pamatuji si film o zednických, myslím, že tam hrála Libuška Havelková a Josef Jemr. Jako úplně ten hurá první budovatelsky film to není…

Jo husta je Anna proletarka..ten konec si pamatuji..Pani rekla Anicce..„budeme do Vas strilet, Anka“ a Aniccina tvar nejdrive zbledla strachem ale pak rekla se zdvizenou hlavou a odhodlanym hlasem „My do Vas take pani“..a pak diky Vam Anno. A neco neco.. z toho maklem slehala ruda zar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
3.10.21 09:17

Já jsem ujetá jenom na Anděla na horách a to asi moc budovatelské není, jen tak trošku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.10.21 09:22
@lilith1 píše:
Mne se treba libi normalizacni detektivky s Kalasem, Bartoskou, Cerna puncocha, Smrt stoparek..ĺĺ

Tyhle filmy normalizační fakt nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.10.21 09:23

A z totalitních detektivek je nejlepší major Zeman. Když si člověk odmyslí tu politiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12531
3.10.21 09:28
@divine woman píše:
A z totalitních detektivek je nejlepší major Zeman. Když si člověk odmyslí tu politiku.

No jak ktere, bylo to delano primo na prikaz Stb, takze treba Planice je priserna, i ty dily s tim basnikem, Plastici..ale pravda ze treba Bestie, Studna nebo Kvadratura zeny jsou vydarene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.10.21 09:48
@lilith1 píše:

Tyhle filmy miluju, ale tam ta ideologie není, bych řekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
3.10.21 09:57

Zrovna jsem koukala na Studnu a ten případ sám o sobě politický není, ale ta propaganda je tam na pozadí příběhu. Z mého pohledu propagandisticky velmi zvládnutý díl. Dřív mi to vůbec nedocházelo. Teď jsem náhodou narazila na YouTube na film Výstraha, který jsem dosud neznala, a to je teda dílo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.10.21 13:55

Poprvy jsem videl serialy Chlapi a chlapci a 3. patro, tam jsem se dozvedel cemu jsem se diky modry knizce nastesti vyhnul a jakozto instruktor/ucitel si opet pripomnel typicky situace se kterejma si vyucujici musi poradit.. (dneska je to daleko horsi, studenti jsou drzi a oprskli az to mlati dverma a stiznosti se uz davno neresej mezi 4-ma ocima, ale s falesnym usmevem pouze s nadrizenym coz casto vede k dutkam, kazenskymu rizeni s ucitelem, skrtu premii nebo az jeho vyhazovu - kolega letel pac se proti nemu rodice spikli ze (z litosti) pohladil jejich dite - to by tenkrat nebyl vubec zadnej problem).. takze komunisti nekomunisti, to skolstvi tehda fungovalo daleko lip a lidsteji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí