Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@stinga píše: Více
Hlavně, že jí tu někdo, kdo si to „právo“ osobuje, napsal něco pozitivního.
Když na otázku jestli tam má jít napíšu jo, je to rozumné, tak jsem slizák. To je fakt…
Vždyť proto sem vlastně psala, že?
![]()
A jistě, každý má svou tvář. ![]()
Příspěvek upraven 24.05.26 v 09:18
@Bára Se píše: VíceŽádné vyšetření není povinné. I kdyby tě tam poslal, nemusíš jít. Pokud půjdeš, hlavu ti tam neutrhnou. Dala bych na doporučení mamky nebo kamarádky, kde se cítí dobře (pokud berou).
Pracovala jsem jako zdravotní sestra na gynekologii v jedné poliklinice a nemyslím si, že by vyšetření per rectum bylo pro dívky nějak zvlášť bolestivé. Je to součástí běžné prevence hlavně u virgo dívek. Doktor by toto vyšetření neměl vynechávat, mohl by přehlédnout například zánět, nebo nedej bože nádor na vaječnících a každý zodpovědný lékař toto vyšetření nevynechává. Maximálně na výslovnou žádost pacientky. S vyšetřením nebývá problém, jen je důležité před vyšetřením vyprázdnit střeva a mezi ultrazvukem přes břicho a vyšetřením na gyn. křesle se řádně vymočit. Spíše mají dívky strach z neznámého.
@Anonymní píše: Více
Možná to myslíte dobře, ale vyšetření pro 15 slečnu per rectum není ani tak bolestivé jako ponižující. Jste schopna to pochopit, že se holka stydí, když jí doktor na koze strká prst do zadku?
Vlastní prst v zadku je součástí denní hygieny, ne? A u holek zvlášť. Je to vůbec potřeba psát? Pro někoho asi jo.
Zažili jsme i spolužačky našich kluků, kterým zdaleka patnáct nebylo a Survivor s nima by se možná musel vysílat po 22. hodině. Nějakej doktor…
Nedělejte z nich tímhle falešným zastáváním, opičí láskou, ubrečené skleníkové neurotičky. V patnácti má snad rozum, ví proč tam jde o jaké vyšetření jde a má už nějakou psychickou odolnost, že?! Něco snad pro svoje zdraví a jistotu, že má kam jít když bude sama potřebovat, překousnout dokáže.
Ne pro jiné, nebo pro něco. Pro sebe! Pro to „Jo, bylo to hard, ale dokázala jsi to! Fakt nejsi žádná s()ačka!“
To celé nepíšu jen pro tenhle konkretní případ, jen pro zakladatelku.
Statečnost neznamená jen mávání mečem, nebo transparentem.
Někdy to taky znamená sundat bílé rukavičky a umazat se. Jak reálně, tak i psychicky. Někdy to ani není vidět, ale vy to o sobě, tam uvnitř, víte!
![]()
@M_Vladim píše: Více
Nejtrapnější je, když o ženských věcech mele a poučuje, kádruje chlap, který je jen pustý teoretik. Patrně máš nějaký mindrák, který Tě nutí vyjadřovat se ke gynekologickým záležitostem.
@884135 píše: Více
já už mu raději neodpovídám, mně se chce z jeho příspěvků blít
Je to zamindrákovanej blbeček, kterýmu dělá problém malej pindík a malé sebevědomí, tím pádem nezavadí o normální ženskou a ztrapňuje se blitky na ženským fóru. Každý jeho příspěvek dokládá, jak ho má ve skutečnosti malýho a nefunkčního.
@884135 Ako si vobec dovolujes sa vyjadrovat o pindikoch ked ziaden nemas? Si myslis ze ta tvoja sucha piskovna plna pavucin niekoho zaujme?
Ako sa vam paci keby niekto reagoval takto retardovane ako reagujete vy? Si myslite ze na bezobsaznych urazkach je nieco zaujimave?
Normalne sa tu diskutuje o roznych temach, niektore su zenske a niektore muzske. Co je na tom? V oboch sa vyjadruju obe pohlavia. Myslim ze tema maly penis tu ma asi najviac prispevkov ![]()
Iba obmedzeny hlupaci ktory nedokazu argumentovat budu pisat take blbost ze nemal 15 rokov, nema vaginu atd tak sa nema k tomu co vyjadrovat.
Ja som svoj nazor uz niekde napisal, ale nechapem aku radost vam taketo trapne urazanie druhych prinasa?
Nie kazde vysetrenie je prijemne, ale vedel by som menovat dost inych (poradene od partnerky aby ste sa zase nenavazali ze nemam patricne vybavenie) vysetreni ktore su o poznanie menej prijemne.
Prvy krat je to nieco nezname, su s tym spojene nejake obavy atd atd… ale to je vsetko. Samozrejme pokial je niekto tak vychovany ze odpadava pri zubarskej prehliadke a musia mu ju robit v uplnej anesteze (co sa tu na fore bezne prebera a spusta ludi to povazuje za normalne) tak nech si uplnu anestezu vyziada aj pri gynekologickej prehliadke. Ked je to normalne pri zuboch tak nevidim dovod preco by to nemohlo byt normalne aj pri inych vysetreniach sklenenych kyticek.
@IcePlanet7
Radíš ve věcech, o kterých víš hov.no. Tedy o gynekologických prohlídkách. A proto bude lepší, když budeš držet zobák.
Dovol mi odcitovat tvoj prejav o par prispevkov spat „aby šly (zcela zbytečně) na gynekologickou prohlídku“.
Predstav si situaciu ze o X rokov neskor pride k doktorovy a najdu sa veci ktore by sa najst nemali… Doktor jej povie „keby ste prisli skor nemuselo by to takto skoncit“ a ona mu na to povie „ale mne STINGA napisala ze tam budem chodit "zcela zbytečně“ ". - Ano je to hypoteticka diskusia ale odkial beries tu nekonecnu istotu ze nemoze nastat?!
Z dovodov osobnych udajov o mne blizkych ludoch detaili pisat nemozem, ale bud si ista ze to rozhodne nieje „zcela zbytečně“.
A keby to aj nebolo o ludoch ktorych poznam, tak si bud ista ze zdravotne poistovne by urcite nepreplacali „zcela zbytečně“ prehliadky iba pre potesenie starych slizounov s malym pindikom.
si bud ista ze zdravotne poistovne by urcite nepreplacali „zcela zbytečně“ prehliadky
Zapojovat jsem se nechtěla, ale tohle mě upřímně rozesmálo. ![]()
Ne, v patnácti opravdu nemusí na gynekologii jen proto, že jí bylo patnáct.
Podle téhle logiky bychom tam měli za chvíli hnát dvanáctileté.
@IcePlanet7 píše: Více
Doporučuji Ti k danému tématu už mlčet. Jsi zoufalec, který se tu urputně zviditelňuje na gynekologickém tématu. Kdo ví, zda si ho při tom pod stolem neleštíš.
@yumyumky Takze ty tvrdis ze poistovne preplacaju „zcela zbytečně“ prehliadky? Preco to potom robia?
Vsade sa pocty a rozsah preventiviek ohlodavaju (krv, sono…), to si naozaj myslis ze stat by drzal preventivku iba na potesenie slizounov s malym pindikom ktory niekolko rokov sedeli na zadku a drvili sa tisice stran ucebnic iba preto aby sa mohli pozriet zene medzi nohy a pritom si ani zasunut nesmeli, ani pusu nedostali
? A co zeny gynekologicky? To su vypelichane lezby, sadistky, alebo ako obhajis to ze takuto „ponižující“ (citacia inej autorky) cinnost inym zenam robia zeny samotne?