Budu něco pobírat?

Anonymní
2.9.10 13:26

Budu něco pobírat?

Zdravím Vás všechny.
Mám dotázek a to takový… Ted jsem dodělala školu, jsem těhotná a termín mám v prosinci. Mám nárok na nějaké peníze? nebo budu celé ty tři měsíce úplně bez peněz? Bydlím u přítele, ale ten moc nevydělává, sice hledá novou práci, ale ted je tam kde je. Příspěvek na bydlení určitě nedostanu, to je mi jasné, ale něco na živobytí? Předem děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1277
2.9.10 13:29
Anonymní píše:
Zdravím Vás všechny.
Mám dotázek a to takový… Ted jsem dodělala školu, jsem těhotná a termín mám v prosinci. Mám nárok na nějaké peníze? nebo budu celé ty tři měsíce úplně bez peněz? Bydlím u přítele, ale ten moc nevydělává, sice hledá novou práci, ale ted je tam kde je. Příspěvek na bydlení určitě nedostanu, to je mi jasné, ale něco na živobytí? Předem děkuji za odpovědi

urad prace,ale tam max neco od socialky.
dnem porodu pak rovnou na 4lety Rp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.10 13:42

jenže já se bojim, aby mi vůbec něco dali, protože nemám nic odpracováno. Do práce mě ted nikde nevezmou a ani na brigádu ne, kor když mám rizikové těhotenství

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.10 13:42

jenže já se bojim, aby mi vůbec něco dali, protože nemám nic odpracováno. Do práce mě ted nikde nevezmou a ani na brigádu ne, kor když mám rizikové těhotenství

• Citovat
  • Upravit
7631
2.9.10 13:43

Obávám se, že pokud jsi nedosáhla na příspěvek na bydlení, že nedosáhneš ani na příspěvek na živobytí. Nárok se odvíjí podle částky, kterou přítel vydělá ( pokud s ním sdílíš společnou domácnost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.10 13:45

to nedostanu ani nějaké životní nebo existenční minimum?

• Citovat
  • Upravit
Betty03
2.9.10 13:55

Já myslím, že to je závislé na příjmu partnera. Úřad zkoumá vždy příjem celé domácnosti, čili všech, kteří v bytě mají hlášeno trvalé bydliště. Pokud jste nad hranicí život. minima příjmem přítele, tak to exist. minimum nedostaneš, na to ukazuje asi i ten zamítnutý příspěvek. Nevím, jak to teď je s podporou v nezaměstnanosti, nejlépe asi uděláš jít na příslušný ÚP, tam tě nasměrují. Jestli se po škole podpora nevyplácí, a přítel vydělá víc, než je minimum, tak asi moc nedostaneš, ale v tom případě zas snad 3 měsíce nějak přežijete. Spíš je blbé, že v rámci krácení (plánovaném) rodičovského příspěvku nebudeš mít moc výhodnou variantu, povinně tu 4 letou, která dosud byla do 21 měs. 7600 a pak 3800, teď chtějí začít na 4500 a dál nevím, ale celkově to nemá přesáhnout 216000. Je otázka, zda to projde, pokud máš rodit v prosinci, do dubna určitě to bude dle starého systému, čili ode dne porodu budeš mít 7600, v dubnu se to bude měnit pro ty, co začnou pobírat, v červenci pro ty, co již pobírají (tj. i pro tebe), ale to vše je zatím návrh, a co projde, je otázka…

• Citovat
  • Upravit
Betty03
2.9.10 13:59

aha, oprava, já myslela, že ten příspěvek na bydlení ti již zamítli. Takže znovu: musíte si vzít příjmy za loŇský rok - tvůj i partnerův, na netu jsou i různé kalkulačky, kde si zadáte čistý příjem a uvidíte, jestli vám to nějaký přídavek hodí. Nejlépe opravdu dojít na ÚP, kde stejně musíš být nahlášená kvůli zdrav. pojištění, pokud jsi dostudovala a nejsi zaměstnaná a tam ti řeknou, co a jak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.10 14:03

tak to v tom případě nemám šanci. Jelikož bydlim u něj na baráku, jenže tady bydlí ještě jeho rodiče, tudíš další lidi s trvalým bydlištěm.

• Citovat
  • Upravit
7805
2.9.10 14:07

a ty tam máš taky trvalé bydliště nebo ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.10 14:08

no budu si ho tu v nejbližší době dělat

• Citovat
  • Upravit
7631
2.9.10 14:11

Také je rozdíl v tom, o jaký barák se jedná. Pokud je např. dvougenerační se dvěma koupelnami a WC, tak můžete s rodiči sepsat nájemní smlouvu a můžete být posuzováni zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.10 14:14

ale to by jsme museli mít zase budíky na vodu a elektřinu zvlášt ne?

• Citovat
  • Upravit
Betty03
2.9.10 14:18

To nemuseli, to byste mohli mít ošetřené jako poměrně k rodičům, že platíte např. polovinu spotřeby a jste samostatná domácnost.

• Citovat
  • Upravit
7631
2.9.10 14:24

Asi ne, protože známá má s majitelem smlouvu takovou, že platí 8 000 Kč měsíčně s tím, že už má v částce zahrnutou elektřinu a tepelnou energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová