Vypátrala mě rodina - budu psát anonymně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gabika
17.2.10 12:36
Jana206 píše:
Gabiko,psala jsem nic ve zlém :kytka: Taky jsem na to nemusela reagovat :zed: Prostě je mi jí líto :kytka: Máš taky pravdu.

Ok, beriem. :-) :kytka: Asi som to od teba nepochopila správne :-) (A už fakt končím. :-) )

• Citovat
  • Upravit
2257
17.2.10 13:32

Mám stejnou zkušenost, moje opatření byla zamčená diskuze a velké omezení příspěvků na veřejném fóru, nicméně ještě jsem si zamkla profil, tak doufám, že to funguje. Při dvou dětech jsem ráda, že si přečtu naší diskuzi, ale i tak je to hodně nepříjemné a rozhodně bych to nepodceňovala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.10 13:42

Já jsem zjitila, že na jednom foru si mě našel tchán a čte si veškěré moje příspěvky. tak jsme se s ostatníma maminkama sbalily, zaregistrovaly tady na e-miminu v uzavřený skupině a když píšu někam mimo na emimino, tak jen bez metříku a anonynmně.

• Citovat
  • Upravit
12978
17.2.10 14:33

..hmmm, a jak vlastně zjistíte, že vás někdo( tchán, tchýně) našel a čte si to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
17.2.10 17:19

Asi jim to někdo řekne… Mne takto špehoval kdysi manžel, tehdy ještě přítel, tak si pak stěžoval jak ho pomlouvám a že takový a takový věci co se mi nelíbí že nemusí okolí přece vědět… Tak jsem ho sjela jestli mám radši řvát na něj, než se vykecat na emiminu, tak sklapnul a byl klid… Nejlepší je fakt psát jen to co lidem nevadí když si o nich přečte někdo jiný, závidět a pomlouvat budou i tak… A zbytek psát jako anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.2.10 18:41
kolozubka píše:
Mě vypátrala tchýně na koníkovi podle jména naší malé. Normálně si to vygůglila a hodilo jí to ten odkaz. A to se vždy tváří, jako že neumí do pěti napočítat a že s tím netem vůbec neumí a dokola chtějí od manžela vysvětlovat to samé :roll:

Fakt, hned první nahoře 8-o

Jestli oni se jen tak nedělají :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
17.2.10 20:13

Lisbeth-myslím, že málokterý člověk, který o sobě něco čte někde na veřejných fórech si to nechá pro sebe. V lepším případě si dotyčného pisálka vezme stranou a vysvětlí mu to, že tohle mu není příjemné nebo že se mu to nelíbí, v tom horším ( a to je můj případ) se to přetřásá před celou rodinou a příbuzenstvem včetně sousedů a ty máš všude prima pohodu. A to nepíšu, jak jsme se v té době měli rádi s manželem, který byl atakován ze všech stran a do dneška mi to nemůže zapomenout. Pro mě je to ponaučení, že některé věci se prostě nemohou a nesmějí ventilovat veřejně a nebo prostě čelit té možnosti, že se na něj přijde. Což byl můj případ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
17.2.10 21:13

Angu, já už je prokoukla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.10 21:17

v našem případě se tchán přede mnou prokecl. Ne, že by řekl, že si to čte,ale řekl prostě věci, které jsem psala jen na forum a tudíž o nich nemohl vědět a nikdo z rodiny mu to nemohl říct, protože kromě manžela o tom nikdo neví (manžel by to nikdy neřekl, to vím). Bylo to o mých zdr. problémech…jinak já manžela jen chválím, takže i to si mohl přečíst, že o něm pořád píšu jako o zlatíčku. Ale vadilo mi, že ví, jak jsem na tom zdravotně po ztrátě miminka. A kdy mám menzes a tak…a to mi bylo nepříjemný. Já to tušila, že si to čte,ale nemohla jsem nic dokázat, až potom se prořekl…

• Citovat
  • Upravit
44197
18.2.10 07:22

Já se trošičku musím zastat těch,o kterých „bylo psáno“..Mě by taky nebylo v žádném případě příjemné,kdybych se o sobě dočetla na veřejném foru,ještě bych se v tom poznala a bylo by jasné,že mě v tom poznají i ostatní :wink:

Ať by to bylo cokoliv,rozhodně bych to nenechala jen tak.Protože VEŘEJNÉ forum může číst opravdu kdokoliv a právo na vyjádření názoru má i druhá strana.Nebavím se o soukromých skupinách nebo osobních zprávách..

Tady na emimi je většina stálých diskuzí zamčená,ale jsou fora,kde to stále nejde.A já hledím,co tam lidé - většinou maminky,dokáží napsat 8-o.Kdybych byla tím dotyčným,o kterém je psáno,tak snad podám žalobu pro trestný čin pomluvy..Proto se i já snažím nepsat v záchvatu vzteku něco,co by mě pak mohlo mrzet.Věci ze soukromí píšu jen do uzamčené diskuze.

Teda,ne,že bych měla tolik času pročítat diskuze.Ale hledala jsem něco konkrétního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.2.10 07:35

Jani, v rovině čistě věcné - pomluva už není trestným činem. Očištění svého jména se můžeš domáhat jedině v občanskoprávním soudním řízení - a tam je tvoje pozice o dost jiná než v trestním řízení.

Jinak k situaci zakladatelky - já docela chápu, že se asi cítí být pod tlakem, zvlášť když tchyně šmejdí… Ale myslím, že od začátku byla hodně otevřená. A to se zvlášť ve věcech majetkových nevyplácí.

Proč o tom píšu: sám jsem na sobě pocítil chování typu „máš peníze - tak davaj“. Nebo „jsi schopný vydělávat - musíš mě živit, je to tvoje morální povinnost“ (Tak tuhle morální povinnost bych uznal u manželky na mateřské…). Proto chápu, jak se cítí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.2.10 08:55

Juro,díky :kytka: To jsem nevěděla nebo nezaregistrova :oops: Myslela jsem to obrazně,já „snad“ nepomlouvám a ani jsem nebyla pomluvena,nebo o tom aspoň nevím :lol:

Máš pravdu,zakladatelka byla otevřená.Ale ona tu svou o..,však víte,založila anonymně a pak to podle mého zapoměla při další odpovědi zatrhnout jako anonymní :zed: To ji prozradilo..Prostě je mi jí líto,chápu ji..Ona nikoho nepomlouvala.Taky jsem to myslela obecně,bez vztahu zrovna k ní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
18.2.10 12:54

Ale pomluva je snad když někdo řekne o někom něco co není pravda ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.2.10 13:02

kolozubka: pravda je velmi diskutabilní pojem. Nechci fušovat do řemesla filozofům, pro náš účel bych spíš citoval jednoho nejmenovaného generála naší předlistopadové Státní bezpečnosti: „Šikovně pohozená polopravda může být pro nás užitečnější než záměrně podstrčená dezinformace.“ Potud citát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.2.10 13:08

kolozubko,jenže jsou situace,kdy „pravda“ dokázat nejde :nevim: Jak se ten dotyčný,který je „pomlouván“ má bránit?A ještě,když si to může kdokoliv přečíst :roll: ?

Já to myslím jen teroreticky,zainteresovaná do toho nejsem..Ale neměla bych žaludek,abych řešila např.on-line manželskou krizi do všech detailů :mrgreen: Jednak by mi bylo nepříjemné,že to může někdo číst,a taky,ten druhý se může bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová