Vypátrala mě rodina - budu psát anonymně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
18.2.10 13:23
Jura007 píše:
kolozubka: pravda je velmi diskutabilní pojem. Nechci fušovat do řemesla filozofům, pro náš účel bych spíš citoval jednoho nejmenovaného generála naší předlistopadové Státní bezpečnosti: „Šikovně pohozená polopravda může být pro nás užitečnější než záměrně podstrčená dezinformace.“ Potud citát.

Tak citace komunistických šéfů zločineckých organizací bych na tomhle foru nečekala :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
18.2.10 13:27
kolozubka píše:
Ale pomluva je snad když někdo řekne o někom něco co není pravda ne? :roll:

Pravda je vec veľmi ošemetná, a dokonca môže byť pre každého iná. Alebo je takmer nemožné ju zistiť.
Pomluva, hmmm. Keď o tebe poviem, že si najúžasnejšia žena, ktorú som kedy videla, tak to nie je pravda už len preto, lebo som s tebou nikdy nestretla. Ale je to teda pomluva? Tiež nie.
Povedala by som, že pomluva je výrok, ktorý o dotyčnom hovorí negatívne, prípadne má pre neho negatívne dopady. Bez ohľadu na to, či je to pravda.

• Citovat
  • Upravit
12272
18.2.10 17:25

No já spíš reagovala na tu možnost žaloby pro pomluvu a jelikož nereagoval asi žádný právník, tak to tu asi nevyřešíme. Taky netuším jakým způsobem se to dle právních předpisů hodnotí. Jen si myslím, že by pak mohl žalovat každý každého, kdyby se jednalo jen o to, že je napsané něco, co může mít negativní dopad. Když třeba o mě někdo napíše, že jsem ošklivá, tak to třeba může být pravda a bude to mít na mě negativní dopad, tak je to pomluva? No to asi těžko. Třeba napíše někdo znalý věci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.2.10 11:41

Debata se trošku odklonila od původního tématu, ale já bych se k němu vrátila. Nechme stranou vlezlost lidí, co smejčí a hledají na druhé info - to je otázka morálky a dobrého vychování. To můžeme snad ovlivnit u svých dětí, ale u „všetečné tchýně“ asi ne…

To co můžeme ovlivnit, je nadat jim šanci. Myslím, že největším problémem v dnešní době je to, že si lidi vůbec neuvědomují, že v „kyber-prostoru“ je potřeba umět se chovat. Dodržovat elementární bezpečností pravidla (sám kvůli sobě). Všechny ty facebooky, komunity a já nevím co ještě - když si tam dáte vlastní jméno, fotku, jména svých dětí, jejich fotky, píšete o soukromých věcech, rozebíráte intimnosti, důvěrnosti = vždyť to je jako byste vylezli na ulici nazí!! Já nechci být paranoidní, ale to se fakt nebojíte?

Můj nick je přezdívka, kterou jsem si vybrala sama a nikdo mi tak neříká (a snad to ani neví). Jméno syna je přezdívka, byť mu tak doma říkám. Fotky bych si nikam nikdy nedala. Už dost na tom, že jsem uvedla jeho i můj skutečný věk a skutečné město. A přesto všechno si myslím, že kdyby se někdo hodně snažil, tak dohledá kdo jsem (třeba podle IP adresy? Nevím?). To už ale neřeším. Jak říkám, nechci být paranoidní. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.10 12:09

jména dětí, svoje jména, fotky, názory, tipy, rady - vše dohledatelné, ale proč ne.
Ale uvést celé jméno, příjmení, že jsem zdědila dům, peníze, dokonce dát fotku domu, kde je atd., to je trochu hodně a zakladatelka by si měla uvědomit, že všichni nejsou kamarádi, možná mi to v tomto věku taky nedocházelo, nevím. Ale když bych potřebovala poradit ohledně dědictví, tak to nenapíšu do víru Internetu s veškerými údaji.
Názory, co zde uveřejním, ať si kdokoliv přečte - s tím počítám - klidně moje tchýně:-) kdokoliv, prostě to si myslím a ať to všichni ví. Pokud bych potřebovala poradit s něčím intimním nebo zneužitelným tak to napíšu minimálně anonymně - nebo radši vyřeším úplně jinak - kamarádka, právník atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.10 12:31
karolínka.sofinka píše:
jména dětí, svoje jména, fotky, názory, tipy, rady - vše dohledatelné, ale proč ne.
Ale uvést celé jméno, příjmení, že jsem zdědila dům, peníze, dokonce dát fotku domu, kde je atd., to je trochu hodně a zakladatelka by si měla uvědomit, že všichni nejsou kamarádi, možná mi to v tomto věku taky nedocházelo, nevím. Ale když bych potřebovala poradit ohledně dědictví, tak to nenapíšu do víru Internetu s veškerými údaji.
Názory, co zde uveřejním, ať si kdokoliv přečte - s tím počítám - klidně moje tchýně:-) kdokoliv, prostě to si myslím a ať to všichni ví. Pokud bych potřebovala poradit s něčím intimním nebo zneužitelným tak to napíšu minimálně anonymně - nebo radši vyřeším úplně jinak - kamarádka, právník atd.

já chápu její záměř, myslím si, že tímto chtěla odvést pozornost a tchynku potrápit!!! je to logické…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.10 12:33
Wiolla píše:
Debata se trošku odklonila od původního tématu, ale já bych se k němu vrátila. Nechme stranou vlezlost lidí, co smejčí a hledají na druhé info - to je otázka morálky a dobrého vychování. To můžeme snad ovlivnit u svých dětí, ale u „všetečné tchýně“ asi ne…

To co můžeme ovlivnit, je nadat jim šanci. Myslím, že největším problémem v dnešní době je to, že si lidi vůbec neuvědomují, že v „kyber-prostoru“ je potřeba umět se chovat. Dodržovat elementární bezpečností pravidla (sám kvůli sobě). Všechny ty facebooky, komunity a já nevím co ještě - když si tam dáte vlastní jméno, fotku, jména svých dětí, jejich fotky, píšete o soukromých věcech, rozebíráte intimnosti, důvěrnosti = vždyť to je jako byste vylezli na ulici nazí!! Já nechci být paranoidní, ale to se fakt nebojíte?

Můj nick je přezdívka, kterou jsem si vybrala sama a nikdo mi tak neříká (a snad to ani neví). Jméno syna je přezdívka, byť mu tak doma říkám. Fotky bych si nikam nikdy nedala. Už dost na tom, že jsem uvedla jeho i můj skutečný věk a skutečné město. A přesto všechno si myslím, že kdyby se někdo hodně snažil, tak dohledá kdo jsem (třeba podle IP adresy? Nevím?). To už ale neřeším. Jak říkám, nechci být paranoidní. :-D

nechceš ale krápanek seš!!!

• Citovat
  • Upravit
25.2.10 13:16
Anonymní píše:
karolínka.sofinka píše:
Názory, co zde uveřejním, ať si kdokoliv přečte - s tím počítám - klidně moje tchýně:-) kdokoliv, prostě to si myslím a ať to všichni ví. Pokud bych potřebovala poradit s něčím intimním nebo zneužitelným tak to napíšu minimálně anonymně - nebo radši vyřeším úplně jinak - kamarádka, právník atd.
já chápu její záměř, myslím si, že tímto chtěla odvést pozornost a tchynku potrápit!!! je to logické…

tak nechápu, co je na tom logického…zní to, jak kdyby se trápila sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
25.2.10 13:24
Wiolla píše:

Můj nick je přezdívka, kterou jsem si vybrala sama a nikdo mi tak neříká (a snad to ani neví). Jméno syna je přezdívka, byť mu tak doma říkám. Fotky bych si nikam nikdy nedala. Už dost na tom, že jsem uvedla jeho i můj skutečný věk a skutečné město. A přesto všechno si myslím, že kdyby se někdo hodně snažil, tak dohledá kdo jsem (třeba podle IP adresy? Nevím?). To už ale neřeším. Jak říkám, nechci být paranoidní. :-D

:palec: Já taky nechápu, proč má někdo na FB či jinde profil se jménem, příjmením, fotkami a probírá kdeco… a pak se diví.
Když už probírám intimnosti a nechci, aby to věděl kdekdo, tak pod nějakým narychlo vymyšleným nickem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.10 13:34

vím, že jsem udělala blbinu, ale nenapadllo mě, že tu zakotvým a nový nick mi nejde udělat. Netrápím se, už sem za vodou našlo se spousta lidí- odborníků, co mi pomohli. Co se týče rodiny, tak nikdo nic moc neví, a taky se nikdo nic naprosto přesně nedozví. Já vím, že to byla blbost, ale byla jsem ve vážném stavu rozrušení a nemohla jsem toho moc děklat. Už je 10dní po pohřbu a zdá se, že už zase myslím racionálně… Děkuju za vaše ohlasy a všechny zdrávím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová