Co je to "slušnost" na e-miminu?

18305
13.2.10 17:00

Co je to "slušnost" na e-miminu?

Dobrý den všechny (a všichni),

nedá mi to, abych nezaložil tuhle diskusi s otázkou: co považujete v příspěvcích na e-mimino za slušné a co už ne? Ptám se hlavně proto, že řada z vás považuje určité příspěvky (včetně některých mých… :think: ) za takové, no, na hraně únosnosti. Tak by možná nebylo špatné ujasnit si, co tady „široká čtenářská obec“ ještě skousne a jaké vyjadřování radši nepoužívat. Možná se tím předejde něčemu, co je zbytečné… Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
13.2.10 17:07

Za sebe bych jenom uvedl: chlapi by podle mého asi neměli lézt do čistě ženských témat (jako těhotenství, biologické fungování ženského těla, atd…), pokud mně někdo veřejně napíše, že jsem se projevil jako blbec ( a má k tomu důvod), tak to prostě vzít na vědomí, že jeho názor je takový, nepoužívat „silné výrazy“… Teď zrovna si další nemůžu vybavit. Tak zase někdy příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
13.2.10 17:16

Juro asi se potkáváš se stále stejnýma lidma , a ty holt nezměníš :lol: Osobně píšu,jak mi zobák narost(hodně krátký a ostrý :D ) a komu se to nelíbí, marné, právo na vlastní názor má každý 8) Diskuze je od slova diskutovat 8)
Jde spíš o sprostá slova či vyloženě urážení, ale to snad je vždy jen nějaký extrém a pak zas utichne, takže jinak nevim.
Nikde není psáno, že do zmíněných diskuzí nesmí chlap a podobně, pokud vím, server je veřejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
13.2.10 17:18

A mám obavu že toto je zase přesdržkové téma :lol: Sama jsem zvědavá,co se z toho vyklube :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
13.2.10 17:32

Podle mě by se jen neměly používat sprostá slova, jinak každý názor je dobrý. A myslím, že by měl každý počítat s tím, že např. těhule mají občas výbušnou náladu a co zítra zase bude líp. Takže když od nějaké dostanu vynadáno, že vymyslím kraviny tak to neřeším a ono se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
13.2.10 17:35

:-D :-D Přesdržkové téma mě teda pobavilo :lol: :lol:
No mě osobně se nelíbí když někdo někomu nadává nějak hnusně veřejně.Myslím si ,že pokud má někdo proti někomu něco tak mu má napsat SZ a vyříkat si to mimo zrak ostatních.Mě se to osobně nelíbí když se někdo veřejně dohaduje a uráží. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.2.10 17:37

hehehehehe
někteří používají následující měřítko:
slušnost je to, jak se chovám já, neslušné je chování mých odpůrců :-))))))

osobně vítám prvního „závislého“ chlapa na emiminu a těším se na neotřelé komenty v čistě ženských tématech :-)))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
13.2.10 17:44

No dle mého neslušné chování je, když tady někdo někoho napadá a jen protože on si myslí, že má pravdu. Každý máme tu svou pravdu, já mam svojí a budu proto urážet tho druhého? Něco jiného je, když se neshodnu s někým v mé domovské diskusi, vyřikáme si to a je to, ale když sem někdo vpadne jen s tím aby urážel a ukázal, že on má pravdu a nikdo jiný, on ví, to je neslušné at je to děláno s jakýmkoliv úmyslem. Sprostá slova se tady snad nevyskytují ne? Jsou hned pak ty příspěvky smazány adminem pro nevhodnost či ne?
Myslím si, že už samotný název e-mimino vyjadřuje, že tady jde především o to nejcenější co máme nebo čekáme o naše miminka, děti a těžko je učit slušnosti, pokoře a úctě, když to sami neumíme. Toť můj názor. Děti by se měly učit od svých rodičů jak slušně sdělit svůj názor aniž bych druhého ranil. Protože i třeba ta hloupá slepice, co nemá IQ 150 je milující matka, co pro své dítě chce to nejlepší a udělá tak podle toho co jí řeknou jiní, ale to neznamená, že je o to horší člověk ne? Sobec, špatná matka je ta, co nedá svému dítěti najíst, co ho mlátí, týrá psychicky a fyzicky, ale ne ta, která dělá pro své děcko to nejlepší dle svého svědomí byt se to druhému nelíbí. SLušnost by tu měla být především a taky trochu empatie???

• Citovat
  • Upravit
44199
13.2.10 17:48

Já považuju za „slušné“ to,co bych druhému řekla,i kdybych s ním mluvila tváří v tvář :-)

Občas tu pozoruju,že se někdo vyloženě vyžívá ve slovíčkaření,používá drsnější,vulgárnější výrazy.Mě osobně to částečně vadí.Ale zase záleží na situaci - na tématu diskuze.Na jednu stranu,to,co tu někdo napíše,by kolikrát při osobním rozhovoru,konfliktu nepoužil.Na druhou stanu,až na pár vyjímek :lol: ,chodí sem většinou ženy.A v čistě ženském kolektivu je konfliktů nejvíce - znám to,mám 3 sestry a ve třídě na střední jsme taky byly samé dívky..

Myslím si,že v diskuzi by měly mít prostor různé názory.Od toho ty diskuze jsou..A kolikrát se to zvrtne tak,že původní otázka tazatelky je nějak pozapomněna a změní se to v hádku,„kdo z koho“,jako na střední :cert: ..Někdy to vyústí až tak,že se do sebe ty dotyčné pustí a „odkazují“ si,kde co kdo napsal,jak to myslel..To je podle mě zbytečná ztráta času,který by měly dotyčné raději věnovat svým dětem.

Já sama nesnáším hádky,nechodím se sem hádat,nevidím v tom žádný adrenalin.Věřím,že v někom to jisté „vzrušení“může vyvolávat..Vystupujeme tu pod přezdívkami,chrání nás „anonymita internetu“

Dnešní svět je „virituální“,ať chceme nebo ne.Už na emimi nějakou dobu chodím.Přezdívky těch,které často reagují v různých diskuzích,mám už tak nějak zažité pod kůží.Posuzovat můžu jen podle stylu vyjadřování,ale někdo je mi sympatičtější,jiný ne.Ale tak už to chodí i v reálu.A musíme se naučit vycházet a jednat i s těmi,kteří nám nejsou zrovna dvakrát sympatičtí.Tak to i tak beru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.2.10 17:52

Tak mě nevadí ani jadrnější výraz, pokud je na místě (jako že mě třea dneska nas*ali na poště :lol: ) - koneckonců jsme dospělí. Ale nesmí to být na někoho, takže nadávání do krav a jiných příslušnic je pro mě už za limitem. Nebo nějaké škatulkování (jakože ty, jako chlap to vůbec nemůžeš pochopit, prosím tě :wink: :lol: ) Jinak mě nenapadá nic, co by mi vadilo.

Mrzelo by mě, kdyby se třeba tahala moc do diskuzí polititka, jak je to na Novinkách nebo iDnesu, kde se člověk dozví, že to je jasné, že má takový přihlouplý názor, protože je voličem ODS a podobně. No, to tu snad nehrozí :lol:

Takže pro mě to hlavně znamená, aby byli diskutující na sebe hodní :mrgreen: :lol: a diskuze se vedla nějakým inteligentním způsobem. Nemusí spolu všeci souhlasit, můžou se i přít, ale tak nějak prostě jak inteligentní lidi, ne jak ve školce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.2.10 17:58

Sprostá slova jsou v pohodě (pokud někdo někoho neuráží) když si chce někdo ulevit a zanadávat jak to má těžký, tak mi nějaká ta „pudeeel“ nevadí :lol:
Co mi ale vadí jsou reklamní diskuze typu „Máte zkušenost s tímto úžasným zbožím za úžasné ceny v tomto úžasném eshopu, které jinde nenajdete.“ Na duhou stranu, když se někdo ptá na eshop, nebo zboží, že si ho chce koupit, aby nenaletěl, tak to jo, snad jsem dobře popsala ten rozdíl :wink:

Mmch Juro, nikde není zakázáno, aby chlap přispíval do témat o ženském těle nebo pocitech, třeba by to bylo zajímavé počtení :mrgreen: na druhou stranu chápu, že je ti to asi blbý tam psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
13.2.10 18:06

Okaté reklamní diskuze mi taky vadí..Dále,jednoduché stupidní dotazy,na mě to působí,že si někdo dělá legraci..Potom trošku diskuze typu „jsem těhotná“.Ale to tu bylo několikrát vysvětleno a beru to :-)

Ale všimla jsem si,že hodně z nás ty diskuze kritizuje,ale vždycky,když se podobná objeví,dostane odpověď a ne jednu..Někdy daleko víc,než témata zajímavá,přínosnější,kde je potřeba při psaní názoru přemýšlet a pak si to někdy i obhajovat. :wink:

Podle mě to svědčí o tom,že se tu chodíme hlavně odreagovat a pobavit.Tak odpovíme..A taky,kolik máme času..Já např.,když nemám čas a přesto chci reagovat,taky reaguju na diskuze s jednoznačným tématem - plenky,výživa apod.Prostě tam,kde napíšu svůj názor nebo zkušenost a nehrozí,že mi to bude někdo vyvracet.Do závažnějších „držkopádních“ témat se pouštím,jen když pak mám čas znovu reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
13.2.10 18:07

Sprostá slova mi taky nevadí, pokud teda nejsou směřována na konkrétní diskutující osobu.
Někteří jedinci si myslí, že když budou urážet „slušně“, že je to v pořádku. Mám teď na mysli věty bez vulgarismů, ale s řádnou dávnou arogance a nadřazenosti :twisted:
Bohužel se tu s tím setkávám :roll:
Nechápu, proč mají někteří potřebu zvyšovat si své sebvědomí takovýmto způsobem :-?

S tím „vyřizováním účtů“ přes SZ taky nesouhlasím, ať ten člověk napíše veřejně, co si o mně myslí a neobtěžuje mě v nějakých blbých SZ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
13.2.10 18:18

To je krásné téma!
Mě se vadí,když někdo někoho přímo sprostě osloví.Nebo když,se dva do sebe přespříliš pustí v nějaké debatě.Napíšu nesouhlasím myslím si to a to a tím to končí.Ne abych citovala pět něčích předcházejících příspěvků a dopisovala k tomu že je dotyčný mag.r,a to třeba pětkrát v té samé diskusi.Ten napadený mu to někdy opětuje a jde to donekonečna-to mě fakt znechucuje. Jinak že mě dnes někde nasr… či dopr… mě nerozhází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
13.2.10 18:25

Jo a diskuse typu jsem těhotná či nejsem těhotná je tam ta druhá čárka či není.Vy jste všichni blbí,že jí nevidíte a podobně mě taky nadzvedávaj ze židle,ale dokážu pochopit,že když se někdo snaží roky o dítě a moc po něm touží je to těžké.Ale každý taky musí vědět,že na tohle mu s jistotou odpoví jen gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová