Bulharsko 2023 - rada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2655
26.6.23 11:26
@Anonymní píše:
No v mém případě by mě odradilo, že proudy černého moře jdou proti směru hodinových ručiček, tedy od Ukrajiny přes Rumunsko do Bulharska. Místní úřady uklidňují a testují vodu, hlásí, že je vše v pořádku, ale otázkou je, když nechtějí přijít o obživu z turismu, jestli budou reagovat včas když něco nebude „v pořádku“, nebo opakují měření o kus dál a tam to v pořádku bude. Na pobřeží Bulharska objevili 3 mrtvé krávy, takže je jasné, že se to tam prostě dostane, v jakých koncentracích to už je věštění z koule. Druhý důvod proč bych si to hodně rozmyslela je, že zájezdy docela razantně zlevňují. Proč asi. Z dostupných zdrojů zatím nikdo údajně zájezdy neruší, což je trochu v rozporu se slevami, nebo jen nových objednávek moc nepřibývá… ať si to každý zváží sám. Pokud máte ještě dost času a storno poplatky Vás nezruinují, asi bych volila změnu destinace. Dovolenou si má člověk užít a ne se stresovat jestli tam něco nechytne. Vyrážku v tom lepším případě. Nebo nebudou zavřené pláže.

I to je ve hře. Jako já osobně bych letěla. Když by nebyla koupačka v moři tak bazén a výlety to jistí. Ale mamka se tam jede hlavně koupat v moři. Jsou s kamarádkou z těch co se nebudou koupat v bazénu, když ten mají doma. No jsem sama na to zvědavá. A dost mě to za ně mrzí. K moři každý rok nelétají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
26.6.23 12:02
@Anik6 píše:
Taky letíme na začátku srpna,. Kdyby to bylo jo špatný, tak jsou to plná média každý den. Uvidíme, kdyztak poletime jinam :)

Dnes zrovna v novinach psali, ze lide rusi zakoupene zajezdy. Mozna to mama od zakl. cetla. Treba by ji to jinak ani nenapadlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8655
26.6.23 12:20
@renap píše:
V Bulharsku je nehezký moře i bez Kachovky, jednou stačilo. Nejistý počasí, ledové bazény, půlka hotelu sra. čku. A levný to rozhodně není, teď hledáme last a Bulharsko je nejdražší, s jídlem tedy. Nechápu proč, tam vůbec neodpovídá cena kvalitě.

Asi špatný turnus :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
26.6.23 12:22
@cecetka píše:
Dnes zrovna v novinach psali, ze lide rusi zakoupene zajezdy. Mozna to mama od zakl. cetla. Treba by ji to jinak ani nenapadlo. :nevim:

Faaakt? No, ale pokud ruší, tak asi nemůže využít storno poplatky a ruší ji tedy bez náhrady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
26.6.23 12:31
@Anik6 píše:
Faaakt? No, ale pokud ruší, tak asi nemůže využít storno poplatky a ruší ji tedy bez náhrady..

https://tn.nova.cz/…je-uklidnuji
Stornopoplatky tam urcite budou podle obchodnich podminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
26.6.23 12:31
@Amalthea píše:
Asi špatný turnus :think:

jo, to určitě. Ale to Bulharsko prostě jistý počasí nemá. My byli v půlce srpna a na koupání to bylo tak dva dny a to bylo stejně špinavý a vlny. Jinak oblast nebyla špatná, hotel celkem taky, samozřejmě nesrovnávat třeba s Tureckem, ale kdyby vyšlo počasí, tak by to úplně strašný nebylo. To moře ošklivý, no. My už byli všude možně, ale tohle by nás nějak nenadchlo, i kdyby tak hnusně nebylo. Jednou stačilo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
26.6.23 12:36
@cecetka píše:
Dnes zrovna v novinach psali, ze lide rusi zakoupene zajezdy. Mozna to mama od zakl. cetla. Treba by ji to jinak ani nenapadlo. :nevim:

Kápla si na to. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
26.6.23 12:42
@cecetka píše:

Pokud není Bulharsko „zavřené“ od Ministerstva, tak nevím, jestli sami od sebe mohou zrušit, teda samozřejmě můžou, ale nic zpět nedostanou.. Toť můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.23 12:48

O víkendu jsme se vrátili ze Zlatých písků. Lidí bylo dost a před naším odjezdem bylo vidět jak jich každým dnem přibývá. Nedovedu si představit jak to tam musí být přeplněné v sezóně. Moře krásné, čisté. Pláže úpravné, bez nečistot a vajglů ( zažili jsme kdysi v jiné bulharské lokalitě a byli z toho znechucení). Nemyslím si, že by lidi plošně rušili dovolenou. Moře je opravdu obrovské a vse se tam rozředí. To je můj názor. Pokud má maminka obavy, tak at dovolenou rovnou zruší a nestresuje se. Raději zrušit než tam jet a být ze všeho na nervy. ;)

• Citovat
  • Upravit
5165
26.6.23 12:53
@cecetka píše:

Tak na toto se storno poplatky nevztahují, ani na to, kdyby bylo Bulharsko uzavřené. Ptala jsem se na pojišťovně

Jediné zbývá dobrá vůle CK, že jim vymění zájezd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
26.6.23 13:43
@Anik6 píše:
Tak na toto se storno poplatky nevztahují, ani na to, kdyby bylo Bulharsko uzavřené. Ptala jsem se na pojišťovněJediné zbývá dobrá vůle CK, že jim vymění zájezd.

Ne pres pojistovnu.
Kdyz zrusis zajezd dejme tomu 3 mesice pred odjezdem, platis storno 10%, kdyz dva mesice pred odjezdem, platis 50%, kdyz mesic, tak je stornopoplatek 100%. Podle obchodnich podminek cestovky.
Pojistovny resi nemoc, vyssi moc. Ne to, ze si zakaznik vymysli, ze uz tam nechce.
Chapeme se doufam dobre, ze stornopolatek je to, o co zakaznik prijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
26.6.23 14:33
@cecetka píše:
Ne pres pojistovnu.
Kdyz zrusis zajezd dejme tomu 3 mesice pred odjezdem, platis storno 10%, kdyz dva mesice pred odjezdem, platis 50%, kdyz mesic, tak je stornopoplatek 100%. Podle obchodnich podminek cestovky.
Pojistovny resi nemoc, vyssi moc. Ne to, ze si zakaznik vymysli, ze uz tam nechce.
Chapeme se doufam dobre, ze stornopolatek je to, o co zakaznik prijde :)

Joo ahaa storno u CK, na to jsem zapomněla, že to jde taky :-)Já jsem teď chytrá :mrgreen:, ale ani vyšší moc pojišťovna neřeší - psala mi to paní z pojišťovny. Řeší tedy jen nemoc a úmrtí v rodině. To je důvod, kdy pojišťovna proplácí a proplácí s 10% až 20% spoluúčastí.

Storno poplatek si asi můžeme vybrat, jak ho chápat nebo jsem blbá. Kdyz zájezd stal 100tis, tak storno poplatek je 80% z ceny zájezdu. Takže pro nás 20% ze zaplacených 100tis dostaneme jen 20tis.

To ie hodně a na to, ze se tam opravdu nic neděje, tak bych tam jela :mrgreen: a taky že pojedeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
27.6.23 05:48

V pátek jsme se vrátili z Bulharska - Djuni More krásně čisté. Vlny hlavně večer, jinak klidné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
27.6.23 08:32

Všem moc děkuji za příspěvky. :srdce:
Mamka to včera probrala s kamarádkou a nic rušit nebudou. Snad bude za ten měsíc moře čisté a dovolenou si užijou. Já věřím, že ano. Asi je to teď opravdu nafouklé médiama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
27.6.23 08:33
@Lella27 píše:
V pátek jsme se vrátili z Bulharska - Djuni More krásně čisté. Vlny hlavně večer, jinak klidné.

To je krása! Hned bych letěla!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová