Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, trochu počítám i s tím, že tady dostanu sodu. Protože na tohle stačí asi selský rozum. Ale věc se má tak, že si mamka zaplatila na začátek srpna pobyt v Bulharsku Zlaté Písky. No a po odpálení Kachovky má strach odcestovat. Co když bude moře kontaminováno a koupání zakázáno. Říkám si, že je to daleko, že to k pobřeží Bulharska asi vůbec nedojde. Ale co když přece jenom. To teď nikdo neřekne přesně. Co myslíte je v tomto případě ten měsíc k dobru, že se to naředí. Nebo naopak na škodu, že to tam doputuje a bude hrozit i ten zákaz koupání?
Jak by jste postupovali vy?
Jinak Vám všem samozřejmě přeji hezký začátek pracovního týdne.
@Karinkas To moře je tak veliké, tolik vody, že se to 100% rozmělní.. nebo já osobně si to myslím, neřešila bych to a těšila se ![]()
Já bych se chodila opalovat na pláž a koupat do bazénu. ![]()
Což jsem ostatně většinu pobytu dělala i loni, když jsme na Zlatých Píscích byli - na můj vkus příšerný vlny!
![]()
@lucynka25 píše:
@Karinkas To moře je tak veliké, tolik vody, že se to 100% rozmělní.. nebo já osobně si to myslím, neřešila bych to a těšila se
https://www.idnes.cz/…hranicni_tty
Těžko říct… ![]()
@sirikit @lucynka25 na internetu je vždycky všechno zveličené, napíšou se všechny možné i nemožné hrůzy, aby to lidé četli s otevřenou pusou, čím víc hrůz, tím lepší čtenost, moře to opravdu naředí, navíc ty dva měsíce jsou dost dlouhá doba, a mrtvá zvířata a ropné skvrny i fekálie jsou v moři naprosto běžné,
jediné, co je asi dost pravděpodobné, že se rozmnoží ty řasy - což je humus, ale není to nebezpečné
@lucynka25 @stinga Jo, vždyť já se nehádám.
Určitě bych jela a viděla bych na místě.
Pokud je teda k dispozici ten bazén… ![]()
No v mém případě by mě odradilo, že proudy černého moře jdou proti směru hodinových ručiček, tedy od Ukrajiny přes Rumunsko do Bulharska. Místní úřady uklidňují a testují vodu, hlásí, že je vše v pořádku, ale otázkou je, když nechtějí přijít o obživu z turismu, jestli budou reagovat včas když něco nebude „v pořádku“, nebo opakují měření o kus dál a tam to v pořádku bude. Na pobřeží Bulharska objevili 3 mrtvé krávy, takže je jasné, že se to tam prostě dostane, v jakých koncentracích to už je věštění z koule. Druhý důvod proč bych si to hodně rozmyslela je, že zájezdy docela razantně zlevňují. Proč asi. Z dostupných zdrojů zatím nikdo údajně zájezdy neruší, což je trochu v rozporu se slevami, nebo jen nových objednávek moc nepřibývá… ať si to každý zváží sám. Pokud máte ještě dost času a storno poplatky Vás nezruinují, asi bych volila změnu destinace. Dovolenou si má člověk užít a ne se stresovat jestli tam něco nechytne. Vyrážku v tom lepším případě. Nebo nebudou zavřené pláže.
Loni jsem byla v Bulharsku první týden v září a moře bylo špinavé, plné řas (bylo úplně černé), že se v něm nedalo koupat. A to nebyla akce Kachovská přehrada… údajně je to ale v Bulharsku normální v září. Dovolenou bych nerušila, v nejhorším bude u bazénu. Teď jsem měla známě v Bulharsku a moře bylo v pohodě.
@sirikit píše:
@lucynka25 @stinga Jo, vždyť já se nehádám.
Určitě bych jela a viděla bych na místě.
Pokud je teda k dispozici ten bazén…
jo Bulharsko jedině s bazénem, rodiče byli před třemi roky a celý pobyt byla červená vlajka
@stinga píše:
@sirikit @lucynka25 na internetu je vždycky všechno zveličené, napíšou se všechny možné i nemožné hrůzy, aby to lidé četli s otevřenou pusou, čím víc hrůz, tím lepší čtenost, moře to opravdu naředí, navíc ty dva měsíce jsou dost dlouhá doba, a mrtvá zvířata a ropné skvrny i fekálie jsou v moři naprosto běžné,
jediné, co je asi dost pravděpodobné, že se rozmnoží ty řasy - což je humus, ale není to nebezpečné
jistě, jako se žraloky..loni jsem byla v Hurghadě kousek od místa neštěstí a den po a nikdo nic, letos taky klídeček, pohoda..bulvar je hnus ![]()
@Anonymní píše:
No v mém případě by mě odradilo, že proudy černého moře jdou proti směru hodinových ručiček, tedy od Ukrajiny přes Rumunsko do Bulharska. Místní úřady uklidňují a testují vodu, hlásí, že je vše v pořádku, ale otázkou je, když nechtějí přijít o obživu z turismu, jestli budou reagovat včas když něco nebude „v pořádku“, nebo opakují měření o kus dál a tam to v pořádku bude. Na pobřeží Bulharska objevili 3 mrtvé krávy, takže je jasné, že se to tam prostě dostane, v jakých koncentracích to už je věštění z koule. Druhý důvod proč bych si to hodně rozmyslela je, že zájezdy docela razantně zlevňují. Proč asi. Z dostupných zdrojů zatím nikdo údajně zájezdy neruší, což je trochu v rozporu se slevami, nebo jen nových objednávek moc nepřibývá… ať si to každý zváží sám. Pokud máte ještě dost času a storno poplatky Vás nezruinují, asi bych volila změnu destinace. Dovolenou si má člověk užít a ne se stresovat jestli tam něco nechytne. Vyrážku v tom lepším případě. Nebo nebudou zavřené pláže.
No, ty 3 mrtve kravy se tam objevily pak hodin po protržení prehrady, takže ty tam fakt doplout nestihly, to bylo z nějaké lodi, ktera je prevazela.
Taky letíme na začátku srpna,. Kdyby to bylo jo špatný, tak jsou to plná média každý den. Uvidíme, kdyztak poletime jinam ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, ty 3 mrtve kravy se tam objevily pak hodin po protržení prehrady, takže ty tam fakt doplout nestihly, to bylo z nějaké lodi, ktera je prevazela.
Jo jo krávy nebudou z Ukrajiny. Teď jsem našla video českého páru, který v Bulharsku žije. Sice je tam povinnost dobytek označit. Ale většina lidí na to prdí. Takže krávy budou bulharské. ![]()
V Bulharsku je nehezký moře i bez Kachovky, jednou stačilo. Nejistý počasí, ledové bazény, půlka hotelu sra. čku. A levný to rozhodně není, teď hledáme last a Bulharsko je nejdražší, s jídlem tedy. Nechápu proč, tam vůbec neodpovídá cena kvalitě.