Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hned jak jsem to zjistila, tak jsem si volala na gyndu a tam mi řekla, že se mám objednat, až pokud to nezmizí po MS. Ale nejde na to nemyslet, tak se z toho pořád nervuju. ![]()
Já bych počkala až po MS, pokud bulka nezmizí. Taky jsem se tak jednou nervovala, fičela jsem k doktorce a přišla na to, že to byla jen mléčná žláza - prsa se v průběhu cyklu mění. Být Tebou, snažila bych se to nějak ustát (já vím, snadno se to řekne) a opravdu bych vyčkala až po menses. Ať je dobře! ![]()
Já měla taky bulku a byla to cista takže šup k rd.
a to radím vážně!
Ahoj, ja tohle měla když mi bylo 15 a u dr mi rekli, že je to zánět mléčné žlázy, takže nemocnice, kde mi dávali nitrozilne antibiotika, kdybych prisla dyl, tak uz bych musela na vyriznuti. Necekej na gyndare a jdi k obvodni, tak jsem to udelala ja ![]()
No já se právě dívala na strukturu prsu a umístění žláz a spíš mi to přijde jakoby shluk / otok. Na cystu mi to nepřijde, cysta podle toho rozkresu má rovnou stěnu a tohle má právě strukturu tkáňovitou, podle obrázku odpovídající struktuře žlázy.
No mě spíš nehrála dohromady ta citlivost bradavek, musela jsem spát v podprsence na zádech, stačilo jen se přejet ručníkem a bylo zle. A to u obou, ale bulka je jenom na jednom.
No nevím, jestli to může souviset, ale zadrhla jsem bradavkou o zuby manžela, když jsme laškovali
. A potom jsem si pár dní začala citlivost bradavek a všimla jsem si té boule. Ale jen trochu, vůbec nic nebylo bolestivé v ten okamžik.
Ahoj, tak jsem byla v mamo poradně, už teda před Vánoci. Na gynekologii mi řekli, že to bude zduřená mléčná žláza. No a je to 5 cm cysta. Chtěli mi to okamžitě punktovat, čímž mě trochu víc vyděsili, nakonec jsem si to nechala na leden a nechávám si to projít hlavou, co a jak. Už jsem si na ni i zvykla
, tak uvidím, co to bude dělat. Pořád doufám, že se to ztratí, tak snad…
Ahoj mám taky takoví menší problém..beru prášky na rakovinu vaječníků..ale ted se mi udělala z niceho nic bulka vedle prsou..též mě pobolivaji bradavky..nevim jestli stim mám jit na gyndu..
@Anonymní píše:
Ahoj mám taky takoví menší problém..beru prášky na rakovinu vaječníků..ale ted se mi udělala z niceho nic bulka vedle prsou..též mě pobolivaji bradavky..nevim jestli stim mám jit na gyndu..
Ano, běž na gyndu, budeš mít jistotu…
Ahoj, má někdo podobnout zkušenost? S manželem jsme se první měsíc po vysazení HA Mercilon snažili o mimi, byla jsem přesvědčená, že to vyšlo. Hlavně totálně přecitlivělá prsa 14 dnů před termínem MS, nikdy před tím jsem toto nemívala. Byla jsem nadmíru klidná (i přes všechen stres, co teď mám), nakonec menses přišla, ale šíleně bolestivá, jak nikdy. Měla jsem neskutečné bolesti v podbřišku, že mi slzy tekly. Druhý den odeznělo. Ale co je hlavní problém, objevila jsem v pravém prsu jakoby pod bradavkou velkou bulku, nebolestivá, ale s ní doprovázena bolest pradavek v obou prsech. Bulka může být tak 5 cm, je hybná a jakoby má po zmáčkutí strukturu. Prs je trochu větší. Teď 2. den MS prsa již nebolí, ale bulka je. Neměla jste některá podobnou zkušenost?