Bulka v prsu při kojení

Anonymní
30.8.20 22:27

Bulka v prsu při kojení

Ahoj.
Mám dvouměsíční holčičku a ve čtvrtek se mi udělala boule v prsu. V pátek místo, kde boule je, začalo cervenat. Doktorka mi napsala antibiotika a řekla ze mám prso chladit, že se jedna o zánět.

Nemám žádné horečky a z prsu kojim normálně a nebolí mě. Bouli mám ale pořad stejnou. Nedělám něco špatně? Mate s tím někdo zkušenosti?

Hlavně nechci přestat kojit :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9293
30.8.20 22:35

Mně pomáhala teplá sprcha a masírovat. Pak nakojit nebo odsát a nakonec tvaroh na prso :palec:
Není důvod přestávat kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
30.8.20 22:43

Asi opravdu zánět. Měla jsem to podobně, později mi začaly teploty a bolest prsu. Nepomáhalo nic, byli jsme zrovna na dovolené a tak jsem neměla přístup k lékaři. A taky jsem se bála že nebudu moct kojit. Babička mi poradila koupit si klasický tvaroh (ne v té vaničky, ale ten hrudkovitý), dát na látkovou plenu a přiložit v prsu, klidně si to zadělat nějak do podprsenky aby to drželo a chodit s tím celý den. Během dne ten tvaroh a plenu měnit. Chladí to a zároveň rozpouští zánět. Za 2 dny mi bylo hej. Nevěřila jsem že to pomůže, ale byla to poslední šance, jinak bychom museli domů z dovolené. Je to rok zpátky, teď má malá skoro 2 roky a kojím stále. :) Před půl rokem jsem měla opět problém se začínajícím zánětem, ale hned jsem si přiložila tvaroh a další den byl klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
30.8.20 23:01

Dej si na to tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.20 10:36

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Včera jsem si nahmatala bulku, neboli, necervena. Mám 2M chlapečka a mám problémy s kojením, dochází mi mleko tak je malý na UM a já během dne odstrikavam, až nasbiram dávku tak mu dam moje mléko. Snažím se to všemožně rozjet - homeopatika, bylinky, čaje… nemůže to mít spojitost? Myslím, ze tam před par dny nebyla, docela mě to vyděsilo. Mate někdo prosím zkušenost? Budu řešit s doktorkou, ale aktuálně má objednaci lhůty na měsíc a dovolat se tam da tezko, ale určitě chci zkontrolovat. Nevíte jestli mi zadanku nemuže vypsat i gynekolog? Tam jdu za dva týdny, tak by to mozna bylo snazsi.
Dekuju předem za všechny zkusenosti, sem z toho zdrbla, doufám ze z toho nic nebude ale nechci to podcenit :-/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová