Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Na bulovce se musíš registrovat osobně!!!..s těhu průkazkou- co nejdřív, takže jakmile bude průkazka- hned se zaregistrovat;o)
Já jsem se tam registrovala hned, jak jsem průkazku dostala - ve 13.tt. Teď jsem 34.tt a zatím je mimi v poloze koncem pánevním.
Ahojka, tak já na Bulovce rodila ještě na konci prosince 06, o nějaké spokojenosti tam nemohla ýt moc řeč
byla jsem vyplašená prvorodička s nějakými komplikacemi, každopádně to dopadlo dobře, já i synek jsme vyvázli živí a zdraví. No po roce a půl jsem znovu těhotná a chtěla jem tam jít zase rodit.
Ale můj gyndr mě na nutnost brzské registrace neupozornil, a tak když jsem tam jela na tripple tak jsem se chtěla registrovat, musela jsem ale přijet jiný den, tahat s sebou synka, bo hlídání tu nemám, a nakonec po hodině čekání mi docela suše zdravotní bratr oznámil že když mám TP podle MS tak není směrodatná a podle UTZ už v ten den má naplněnou tabulku. Takže běžte rodit jinam… no naštvaná jsem byla hlavně proto že jsem se tam táhla znovu a zbytečně, že by mi stačilo kdyby mi to řekli už dva dny předtím když jsem tam byla.. a hlavně proto že syn už není zvyklý spát v kočárku a byl hezky protivka ![]()
Každopádně, kdo se nevleze Na Bulovku toho rádi přivítají určitě třebas v Brandýse - tam půjdeme rodit my ![]()
Hodně štěstí Na Bulovce všem maminkám ![]()
PS: Mě rodila paní doktorka Marešová a pan doktor Šotter, taky moc milí oba dva, ona tedy rázná ale dobrá.
Jsem taky prvorodička - vyplašená- ale díky personálu a doktorům na Bulovce už nemám z porodu takový strach;o)…byla jsem tam teď (přelom července/srpna 08) 2× hospitalizovaná..prvně kvůli tomu, že mi naměřili na monitoru kontrakce po 2min.
- ve 34+2, takže šup na kapačky s magnézkem (DG:fal.por.čin.před 37tt), musím říct, že nesnáším nemocnice- ale díky úžasným sestrám a doktorům jsem pobyt v pohodě zvládla- nechali si mě tam tak akorát (pokaždé 4dny), spolupacientka, co měla zrovna stresy z manželem- tam mohla zůstat o pár dní dýl (DR. jí to sám navrhl, když viděl jak je rozrušená..což je co říct- mají tam dost nával), poprvé jsem ležela v 5.patře..naprosto všechny sestry super- některé by zasloužili metál- vzhledem k těm šichtám a platu..a přitom jsou pořád milý, soucitný…je to až neuvěřitelné, že jsem tam nenarazila na nikoho neochotného, či dokonce nepříjemného- a to jak na por. sále, tak na 5.patře, tak na gyndě ve 3.p, a na šestinedělí jsem chodila na monitor- a i tam byly sestry hrozně milý..tak to musím zaklepat- a doufat, že stejně dobrou zkušenost budu mít i při porodu ;o)
podruhé jsem byla hospitalizovaná ve 36tt kvůli preeklampsii (DG: střední preeklampsie), šla jsem poprvé do rizik.poradny k Mudr. Dvořákovi (bavila jsem se s jednou sestrou, že on někdy působí až moc přísně, ale že je taky hodný- a že je dobře že je důsledný- což musím potvrdit;o)- vzhledem k velkým otokům DK, a tlaku co mi tam naměřili- 145/100 (normálně mám celý těhu 110/60-130/80) mě poslal znovu „si lehnout“..obrečela jsem to (že musím znovu do nemocnice), ale nakonec to bylo opět v pohodě (kvůli nedostatku místa jsem ležela na gyndě..bylo tam i pár novopečených maminek- za mimčama museli chodit- stejně byli v inkubátoru, takže je stejně nemohli mít u sebe)…
pokoje max. trojlůžkové, wc a sprcha pro 2 pokoje společná, lednice v jídelně, terasa, návštěvy od 15:00-18:00 (ale přítel tam býval až do sedmi)..
Dr. Záhumenský- velký sympaťák- je možná trochu rychlý- praktický- ale profík, Dvořák hodně pečlivý naprostý profík, Dr. Sehnal taky v pohodě, Dr. Hurt mi dělal velký UZ(ve 24,32tt)- taky moc milý (ochotně hledal pohlavní znaky atd.), nejvíc jsem si oblíbila Dr. Šotnera (mladý, černovlasý sympaťák, věčně usměvavý, vždy se představí, vše vysvětlí..), a pak taky dalšího mladýho dr. -žel nevím jméno (hoodně vysoký), a přednosta Halaška- mě taky příjemně překvapil- viděla jsem ho jít za 2pacientkami osobně, byl milý.. Z doktorek mám super zkušenost s Dr. Marešovou- byla fakt super, vyšetření nebolelo, byla pečlivá- udělala i průtoky pupečníkem, vše mi vysvětlila (snad nejlíp), další milá Dr. je Barbora Zmrhalová- už prý sama rodila, takže má pochopení a soucit;o)
toť vše..Bulovku musím strašně mooc pochválit..a doufám, že budu moct i nadále..a že i při porodu budou všichni takový milý a profíci;o)
Ahoj
Taky teď řeším porodnici a rozhoduju se mezi Krčí a Bulovkou.
V Krči jsem byla celkem 3× na ultrazvuku a všchni byli milí a ochotní.Mám celkem ucházející reference od známé.
Na Bulovku jsem poslední dobou slyšela celkem chválu. Líbí se mi wc jen pro dva pokoje a ne na chobě pro celé patro. Mám ale stále pochybnosti, protože fotky por.sálu na jejich stránkách mě odrazují. Ty lehátka jsou jak z roku velkého třesku. Chci se tam jít určitě podívat, možná jsou fotky již dávno neaktuální.
Můžete mi některá, která tam nedávno rodila říct, jak to tam teď vypadá, jestli mají dobré vybavení, jak je to s možností sprchování při porodu, s výběrem polohy při porodu a jaké alternativní metody úlevy od bolesti vám nabídli? Respektují porodní plány?
Moc díky za info
raději bulovku, slyším jenom chválu, moje zkušenost je opakovaná a skvělá, a v krči bys musela platit za epidurál (skoro 5tis.!!!)
… odemne je chvála z předchozího příspěvku..a v chvále musím i pokračovat- už mám po porodu, dr. záhumenský mi naordinoval indukci v 37tt , brzy ráno jsem dostala vyvolávací preparát, v podstatě hned zabral a zesílil kontrakce, v poledne mě odvezli na porodní sál, ano sál opravdu nic moc- vyšel na mě ten nejhorší- jen se závěsem a s tím hrozným starým úzkým a nepohodlným porodním lůžkem, bylo fakt nepříjemný na něj vylézat a slézat, a vůbec na něm ležet- zvlášt ke konci v těch nejhorších křečích,..to že byl jen závěs mi vůbec nevadilo- bylo mi to fuk, porodní plán jsem neměla, ale myslím, že by ho respektovali- pokud by nebyl v rozporu s aktuální situací-nelze naplánovat, nebo se zdravým dítěte, vaším…epidurál se zde neplatí, slibovali mi ho- že prý až se víc otevřu, ale pak to nějak protahovali- až jsem porodila bez něj:o)) ..všichni byli maximálně milý a vstřícný..
nejlepší byly sestřičky a lékaři z novorozeneckýho- je vidět, že k těm dětem- práci mají opravdový vztah..snaží se aby každá maminka odešla a kojila, a záleží jim na dětičkách, drželi mě tam 6dní kvůli malé- a to i přesto, že tam měli akutní nedostatek místa…
prostě jednička z hvězdičkou- kdyby chtěl někdo vědět něco konkrétního, zkusím odpovědět;o)
Ahoj, jsem Ti vdecna, ze ses vic rozepsala o tom, jak to chodi na Bulovce. Ja tam budu rodit v druhe pulce rijna a nikde na netu jsem nenasla zadne jine aktualni zkusenosti rodicek, tak mam trochu strach. Jsem ted ve 33.TT a v 36.TT bych mela jit poprve na Bulovku do tehotenske poradny. Pry je dobre se objednat, tak jsem si tam volala, ale absolutne nikdo tam telefony nezveda. Jak jsi to mela ty? Prisla jsi rovnou do poradny bez objednani nebo ses objednala? Jak dlouho dopredu? Dekuju. Nevis, zda se uz malovaly porodni saly a zda neni nejaka castecna uzavirka casti porodnich boxu a pokoju na sestinedeli, neco takoveho se ke mne doneslo. Dekuju. Jak se choval personal k manzelovi, pokud jsi ho mela take u porodu? Dekuju. Za jakou dobu po porodu Ti privezou miminko na pokoj? Dekuju. A jak je standardne vedeny porod? Vim, ze jsi mela porod indukovany, ale mozna jsi slysela od ostatnich maminek, jestli porod nechaji projit spis prirozenym tempem, nebo jestli ho urychluji farmaky apod. Moc dekuju za Tve odpovedi nebo i odpovedi jinych maminek, pokud zareaguji. Treba pak pujdu aspon rodit s vetsi jistotou. Hezky den!
MYSLÍM ,ŽE BYS MĚLA ABSOLVOVAT PŘEDPORODNÍ KURZ, KTERÝ BULOVKA REGISTROVANÝM TĚHUKLÁM NABÍZÍ, VEDE HO MOOC MILÁ PORODNÍ ASISTENTKA HANA ŠIMÁNKOVÁ (774976062), VIZ.
http://www.fnb.cz/…/antenat.htm
http://www.fnb.cz/…tni/gpk.html
já to měla jednoduší v tom,že jsem měla komplikace, a po tom co mě prvně hospitalizovaly s kontrakcema ve 34tt, tak mě hned při propouštění objednaly do rizikový poradny k Dvořákovy, kam už jsem pak chodila s diagnózou preeklampsie..ale standartně by tě tam měl poslat gynekolog, tak v 34 klidně objednat, abys tam už v tom 36tt začla chodit..teď je hodně těhulek, tak to možná posouvají co nejdál (třeba 38tt)- pokud nejsou komplikace- ale pokud už chceš chodit- tak se nenech odradit, a zavolej tam, nebo se zeptej svého OG kdy tě tam pošle ;o)
K manželovi se chovali perfektně, byl celou dobu semnou (za účast na sále se platí 500,–)..
Co se týče přirozeného porodu, tak myslím, že dnes už snad všude preferují co nejpřirozenější porod, pokud to jde..takže toho bych se vážně nebála..když nebudou muset, rozhodně ti nic zbytečného nedají..navíc, i když byl můj porod vyprovokovaný o něco dříve, já ho považuji za přirozený, měla jsem kontrakce 3 týdny, moje tělo už to nezvládalo dobře, měla jsem kolísavý, vysoký tlak..a porod se vážně blížil, den před vyvoláním mi kontrakce rapidně zesílili (takže bych stejně rodila dřív), nějaký hormon(který obsahuje i sperma- které také urychluje porod), nepovažuju za nepřirozený ;o).. takže ani indukce bych se nebála..
malou si hned po porození odnesli k pediatrovi, a na zvážení atd., ale byl u ní tatínek, pak mi ji hned přinesl, byli jsme spolu dobrou hodinu, než si ji odvezli na novorozenecký..pak mě na pokoj, kde mi řekli ať si odpočinu, a až budu chtít vstát, ať zavolám sestru, která mě doprovodí do sprchy atak..jenže já využila toho že tam byl přitel a „vstala“ hned (ani jsem si v podstatě nelehla"
) , takže jsem „hned“ mohla jít pro malou;o) (takže ti jí přinesou, až budeš ty chtít, a schopná vstát a starat se o mimi! ;o)
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.