Bumbání

377
15.8.05 17:54

Bumbání

Zdravím všechny maminky,

potřebovala bych od Vás poradit jak na mojí lumpici.Je nám skoro rok/ za 10dnů/ vůbec nechce pít.Kolik tekutin by mělo roční miminko denně vypít? Váží asi 9kg/v 10m měla 8,5kg/ a u nás to funguje asi takto:

v 5hod.ráno vypije 180ml-200ml Nutrilonu
pak jí dělám čajík,teď máme Zlaté jablíčko od Čajánka dávám do lahvičky 150ml.Za dopol.vypije tak 20ml a to zkouším každou chvilku.Nejvíce pije,když jí ukládám ke spánku,ale poslední 3 dny ani to ne.Odpol zas kolem 30-50ml a večer taky.Přijde mi to hrozně málo a nevím jak na ní.Zkoušeli jsme hrneček,ale jak musí tahat,tak nepije vůbec a jen si s pítkem hraje.Ředím jí v poledne polévku.K večeři má 200ml ovocné a řídké kaše a v noci 180ml Nutrilonu.
Fakt už nevím co s tím.
Prosím nemáte na svý kulíšky nějakou zaručenou taktiku?
Děkuju a ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
15.8.05 18:01

Ahoj Nikoleto,
ve všem co Niki dáváš je voda-v polívce, v kaši, v mlíčku a ještě k tomu nějaký čajík…
Já bych řekla,že má tekutin dost.Hlavně teď není žádný horko,tak bych jí nenutila.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
15.8.05 18:24

Ahoj Nado, nase mala taky nechtela nikdy moc pit, dokonce ani v lete, ale jednou jsem zkusila obycejnou kojeneckou vodu a moc ji chutna :D Taky jsem ji zacala davat napit mezi jidlem a od te doby vypije tak 350 ml denne.

Simona&Kristy(13 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.8.05 19:19

Ahoj Simčo,

tak to jsou ty naše holky na tom stejně/ tedy asi byly :D /.Niki,když byly vedra vypila maxumálně 250ml a to už jsme skoro slavila.teda 350ml,to jsem zelená závistí.Tu kojeneckou vodu zkusím hned zítra,dneska to byla zas slabota.Díky a hezký večer.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.8.05 21:09

novacka

Ahoj holky slysela jsem,ze by melo dite vypit tolik kolik vazi.Takze,kdyz ti mala vazi 9kg tak by mela vypit 900ml necely litr.Myslim si,tedy,ze vam dost malo piji,ale fakt nevim jak je prinutit.Zkuste nejake stavicky jako je kubik a tak mi ho teda hodne redime skoro jako stavu,ale chutna mu to.My s pitim nemame problemy takze vam moc neporadim.Ale zkousejte a oni na to prijdou sami.ahojky

• Citovat
  • Upravit
850
15.8.05 21:11

Ahojte, já mám úplně opačný problém a taky mi z toho jde hlava kolem.
Kubíček (11M) vypije přes den 600ml a v noci 400ml čajíčku. Pije bylinkový a i tak mu ho ředím vodou 1:1. Pokud mu dávám šťávičku tak 1:8.
V noci si ještě bumbne 280ml mlíčka a ŽÁDNÁ plínka tvrdě nestíhá. Musím přebalit nad ránem jinak je durch mokrý.

Byla jsem na radu i u paní doktorky. Podle ní to je zlozvyk, dá se odnaučít, ale......nedat dítěti napít???

Jak to vydíte vy?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.8.05 21:25

Martasku a myslíš,že je to skoro litr jen tekutin bez mléka?No to bysme teda byli sakra dehydrovaný: Jsem z toho jelen :o :o :o

Budulínku,na jednu stranu Ti závidím jakého máš šikovného broučka :D .Mě se Niki dehydrovaná nezdá,prostě když nechce pít,neotevře pusinku a je to.Zkouším to každou chvlku,jednou si sosone a pak si hned hraje s dudlíkem/ rostou jí zoubky/ a to jí nenechávám kvůli zoubklm.

Zítra budu dělat pokus s kojeneckou vodou.
Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.8.05 21:28

Ahoj Rado,tohle bych vubec neresila meli a mame stejny problem Kubovi je tedy uz 2,5 ,ale od malicka dost pije.Taky jsem se bala ,aby nemel cukrovku,to se pry rika,kdyz ti dite hodne pije tak ji ma,ale muze to byt kec.Ted mi pres den vypije 2-3litry,ale zas podle veku a vahy to slouhlasi.Myslim si,ze je lepsi ,kdyz piji nez,kdyz nepiji.Kdyz byl ve vasem veku tak jsem ho i 2× v noci prebalovala,byla jsem z toho hotova,ale nejak to samo preslo a od 20 mes.nema pleny ani na noc.Takze byt tebou tak ho zizni netrapim.Ahojky Martina a Kubasek

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.8.05 21:34

Dehydrovany asi nejste to by snad vase dr.poznala,ale myslim si,i snad mi to rekl jeden dr.,ze se mleko nepocita jako tekutina jen polevky tak fakt nevim.Mela by ti rict dr.,to ja opravdu nejsem.Ahojky

• Citovat
  • Upravit
242
15.8.05 22:00

Ahojky,

my měly podobný problém, než jsem Verunce dala normální kapající hrníček, z toho nemusí sát a je spokojená… Z lahvičky ani nekapajících hrnečků pít prostě nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.8.05 13:08

Mufinko,

jak praktikujete pití z kapajícího hrnečku? To by u nás bylo nejspíš na pláštěnku :oops:
Pokud máš osvědčený trik,sem s ním,ráda vyzkouším.Dnes jsme jen na kojenecké vodě a je to stejné :(
Moc díky Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
16.8.05 14:40

Martasku,to se mi nezdá.Náš malý váží 15 kg a to by měl vypít 1,5l?????No tak to absolutně nehrozí.Vím,že dospělý by měl vypít 30ml/kg váhy,ale u dětí si tímhle jistá nejsem.Každopádně si myslím,že mlíčko-Sunar,Hamilon… se do tekutin počítá,vždyť je to z vody a mimíska,která jsou od malinka na UM by musely být totálně dehydrovaný,když nemají nic jinýho.
Každý mimi má asi jinou potřebu pít,náš malej toho taky nikdy moc nevypil a dehydratovaný rozhodně není.
Myslím,že každý mimčo,když je mu nabízený bumbání, vypije dle vlastní potřeby.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.8.05 17:31

bumbání

NO JÁ JSEM NĚKDE ČETLA,ŽE MIMČA BY MĚLI VYPÍT NA KILO VÁHY 150ml.TAK NEVÍM.JE PRAVDA ŽE NAŠE ZLATÍČKO VYPIJE PŘES DEN 4,NĚKDY I 5,200ml HRNÍČKŮ ČAJE,VODY NEBO ŠTAVIČEK.V NOCI POSTUPNĚ JEDEN.JE JÍ 10 MĚSÍCŮ A VÁŽÍ 8,36kg.TAKY MÁ PLÍNU POŘÁD TĚŽKOU A KOLIKRÁT SE MUSÍM SMÁT,ŽE S TAKOVÝM ZÁVAŽÍM VŮBEC NĚKAM DOLEZE.
pa helča

• Citovat
  • Upravit
377
16.8.05 19:41

Ahoj holky,

tak já jsem dneska úplně rozhozená tím počasím a ještě to bumbání :( :( :(
Dneska to bylo za poslední 4 dny nejhorší a už jsem skoro na blázinec.Prostě pít nebude a basta.Jenže dneska vypila snad 1/4 malé lahvičky/150ml/ a víc ani ťuk.
Co s tím???
Prosím poraďte,co Vaši broučkové rádi bumbají,myslím jaké šťávičky,čajíky…
Teď večer jsem našla doma flaštičku od Jupíku,tak jsem si myslela,že třeba to zabere.Niki si s ní hrála,smála se.ale když jsem otevřela to pítko a mířila do pusinky,spustila a pusinku neotevřela.Odnesla to postýlka :?
Jakoby nestačilo,že je nimrod s jídlem,teď zas pití.
Omlouvám se,že stále otravuju,ale…
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.8.05 19:42

Ahoj holky,

tak já jsem dneska úplně rozhozená tím počasím a ještě to bumbání :( :( :(
Dneska to bylo za poslední 4 dny nejhorší a už jsem skoro na blázinec.Prostě pít nebude a basta.Jenže dneska vypila snad 1/4 malé lahvičky/150ml/ a víc ani ťuk.
Co s tím???
Prosím poraďte,co Vaši broučkové rádi bumbají,myslím jaké šťávičky,čajíky…
Teď večer jsem našla doma flaštičku od Jupíku,tak jsem si myslela,že třeba to zabere.Niki si s ní hrála,smála se.ale když jsem otevřela to pítko a mířila do pusinky,spustila a pusinku neotevřela.Odnesla to postýlka :?
Jakoby nestačilo,že je nimrod s jídlem,teď zas pití.
Omlouvám se,že stále otravuju,ale…
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí