Příkrmy

184
15.8.05 17:05

Příkrmy

Ahojky,

Potřebovala bych poradit s příkrmem pro mého Matese, kterému je 5,5m.
Jsme na UM, tudíž už měsíc přikrmuji.

V noci dávám mlíčko, ráno mlíčko, potom dopo ovoce od hippu, potom oběd různou zeleninku, vše v konzervičkách (prozatím).

Potom už jen zase mlíčko, můj dotaz je : Můžu dát odpo ještě také ovoce nebo ne? Nebo , co dáváte vy nekojící maminy? Mates mi příkrmy baští s nadšením, jen to zase nechci přehánět, ale rozhoně tlouštík to není, dost blinkáme.

Děkuji za rady

Zdravíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
15.8.05 18:01

Ahoj, v 5m sem dcerce davala 3×/den mliko, 1× ovocny prikrm, 1× ovocnou kasi. V noci uz sme nebastili. Ted je ji 6m a jedno mliko sme zamenili za zeleninovy prikrm. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.8.05 19:33

Ahoj,
Verče je 4,5 m. a tudíž už 14 dnů baštíme. K mému udivu jí chutná a zbaští vse. v 5hod. mleko, v 9 mléko, k obedu zeleninku, pakmléko nebo ovoce, pak jeste jednou mleko, k pozdní večeři kaši. Je to jedlík :lol: . misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.8.05 09:34

Příkrmy

Ahojky, Niky má 6 měsíců a od druhého měsíce jsme také na umělé stravě. Od 4tého měsíce dávám příkrmy,ale protože Niky dost přibývala doktorka to zatím krotí (máme na půl roce přes deset kilo). Dávám ráno sunárek,obídek (jak to vyjde +- 12hod) příkrm-zeleninku,masíčku..,pak sunárek,pak přesnidávka a zase sunárek až do rána. Je pravda,že od té doby ,kdy jsme začali vynechávat um. stravu a začala jsem jí dávat příkrmy a přesnídávky tak už nepřibývá tolik a váha se reguluje..I když dříve bylo zdravé miminko hezky oplácané s faldíčkama a nikomu to nevadilo,dneska se jim snad začně počítat i BMI,aby náhodou nemělo nadváhu :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
7.4.14 17:34

Ahoj, chtela bych se zeptat, jestli je pravda, ze kdyz zacnu s prikrmama od Hami ve sklenicce, tak ze pak kdyz dceri uvarim brambor s mrkvi atd.,tak mi to papat nebude a bude chtit jen ty prikrmy ve sklenicce? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
7.4.14 17:37

Ne, kazde dite je jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
7.4.14 17:38

@Pulpy Já malýmu dávala ze začátku jen kupované. Nakoupila jsem jednodruhové skleničky a postupně testovala co chutná. Až jsem věděla kolik toho tak sní, jsem začala vařit. Občas to teda malýmu nejede, ale většinou to je, když dávám něco nového. Zrovna včera měl kedlubnu a brambor, snědl jen necelou půlku a dnes už víc. Kupované dávám občas, když nestíhám nebo jsme někde venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.4.14 17:45

@Pulpy Pravda to být nemusí. Nicméně skleničky prostě jako doma uvařená zeleniny nechutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
7.4.14 17:47

Ne, není to pravda, vubec mu skleničky nemusí chutnat, malýmu to moc nejelo, rozjedl se až když jsem začala vařit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
7.4.14 17:55

Maly ji oboje, pres tyden ode mne o vikendu vetsinou sklenicky. Sklenicky kupuji takove co doma nevarim treba s rybou, polentou atd. Ji oboje, nektere sklenicky mu chutnaji vic nez to co delam ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.4.14 18:13

boule

Zdravim, vim nepatri to sem ale nejde mi zalozit nova diskuze…prosim uklidnete me :) moje 4 mesicni holcicka ma jakoby vzadu v pulce hlavicky bouly tvrdou ma to uz dlouho ale ted sem dostala strach..u dr jsme byly na 2 mesicich. hlavicku jkontroloval a ok..myslite ze to je tim, ze ji jeste dorusta? omlouvam se ze to pisu k tomuto prispevku ale sem tu nova a nevyznam se..i kdyz, si ja sahnu na hlavu taky tam mam jakoby bouly..

Příspěvek upraven 07.04.14 v 18:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
7.4.14 18:15

@bibi89 Ahoj,nevím jak ta boule vypadá, ale když se malý narodil, tak se mi vzadu na hlavičce taky něco nezdálo, taky taková boule a doktorka mi řekla že je to šev, ale radši se zeptej doktorky, ve 4 měsících jdete taky na kontrolu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.4.14 18:19

Dekuji za odpoved…prave jdeme az na 6 m…neziju v cr…tady to mame jinak.. jasi take myslim ze je to to jak rikate,.ja si toho moc nevsimala vim ze to ma dyl ale nejde to vubec videt pze ma mala od narozeni plno vlasu a dlouhe tmave :)ted jsem osaval cele rodine hlavy a je to vazne ten sev :)

Příspěvek upraven 07.04.14 v 18:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
7.4.14 18:21

@Svistice ja prave myslela, ze kdyz ji to uvarim doma z cerstve zeleninky, tak ze to detem chutna vic nez ty kupovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
7.4.14 19:38
@Pulpy píše:
@Svistice ja prave myslela, ze kdyz ji to uvarim doma z cerstve zeleninky, tak ze to detem chutna vic nez ty kupovane.

co jsem slyšela od kamarádek, tak většinou všechny děti preferují domácí stravu, ty kupované jsou na chut nic moc, když doma uvařím polívku nebo maso, tak to hezky voní :) kupované nevoní ani mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí