Nechat ohrádku a do kdy?

1234
15.8.05 17:41

Nechat ohrádku a do kdy?

Ahoj holky,
chci se Vás zeptat, do kdy se Vám hodila ohrádka?
Náš Matýsek (9m) má v obýváku ohrádku - už leze, všude se staví atd., ale do teď jsem ho ani jednou nepotřebovala do ohrádky dát, takže ta tu jen zavazí. Když přijde pošta, beru si ho s sebou do předsíně a i jindy není problém. Navíc jsem ten obývák zajistila tak, že všude může. Pracovní kout, kde je fůra kabelů, je zahraněný jinou rozloženou ohrádkou, zásuvky jsou zajištěné atd., takže fakt nepotřebuji malého do té ohrádky dávat.
Chci se tedy zeptat, jestli se jí mám už zbavit, nebo jestli ještě může přijít horší období, kdy ji budu potřebovat a litovala bych toho. V nejhorším ho přeci můžu na chvilku vrazit do postýlky, ne?
Jak dlouho jste využívaly ohrádku Vy?
Dík moc za odpovědi.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2907
15.8.05 17:58

Ahoj malé je 16 měsíců a ohrádku stále využíváme. Máme síťovanou a zdá se mi bezpečnější než postýlka. Není v ní pořád to vůbec ne, a nikdy v ní moc dlouho nevydržela ale když potřebuji třeba na WC a chci mít klid, osprchovat se když nikdo jiný s náma není doma, otevřít troubu a nechci aby se mi připletla pod ruce a spálila se…byt máme sice taky hodně přizpůsoben ale vždycky se najde něco nebezpečného aniž bychom si to uvědomovali. Nevím kdy malou napadne vylést třeba na postel a třeba se začne dožadovat vecí co jsou na polici nad ní, nevím kdy jí napadne přisunout si třeba židli k lince a vylést nahoru a prozkoumat horní skříňky…když jsem nablízku a mám pocit že včas zakročím je ohrádka k ničemu ale nejvíce jí využívám právě v těch situlacích které jsem výše popisovala.Terka má v ohrádce pár hraček které jí jinak nevyndavám a myslím že si s nima v té ohrádce ráda hraje a je tam ráda. Už se i naučila když jí řeknu „Terezko mamka musí jít na záchod“ zbalí si hračku se kterou si zrovna hraje sebou a jde k ohrádce. V ní je bezpodmínečně nutnou dobu a je spokojenost na obou stranách :-).
 Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
15.8.05 18:10

Ahoj,my jsme take meli ohradku, a v roce dcery jsem ji prodavala uplne novou :? :roll: Presne jak pises,v nejhorsim ho muzes dat na tu chvilku do postylky :idea: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
15.8.05 22:24

Ahojky,

my ohrádku také máme - síťovanou a využíváme ji pouze, když si potřebuji narychlo odskočit nebo nutně potřebuji udělat nějakou práci, u níž se mnou Verunka nemůže být. Dávám ji tam každé ráno, když vstaneme, nakrmím, pak se jdu osprchovat a přičesat… a pak už si hrajeme spolu.
Akorát teď o dovolené se nám hodila coby cestovní postýlka 8).
V dřevěné postýlce ji nechávat nechci, navíc je docela „daleko“ - v dětském pokoji. Ještě si ji necháme - už jenom proto, když někam pojedeme a pak si ji schovám pro druhé mimi…
Ale každý má svoje potřeby, jinak řešený byt… atd., takže je složité radit…

Moc jsem nepomohla, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.8.05 22:31

Ahojky,

já mám půjčenou síťovou ohrádku a jsem s ní spokojená.Mám jí u rodičů/bydlí nad námi/ a tam ji využíváme jako postýlku.Niki je tam celkem zvyklá a nebrečí.Teď jsme jí měli sebou na dovče jako cestovní postýlku a bylo to super.Docela mi vyhovuje,že nemá špršle a Niki se v jednom kuse o ně nemlátí.Určitě jí ještě vracet nebudu/pokud jí nebudou potřebovat/.
Moc jsem asi neporadila.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
15.8.05 23:30

Ahoj holky,
my jsme ohrádku vůbec neměli,máme malý obývák a v kuchyni by překážela,ale výhoda byla v tom,že Martínek nelezl a když začal chodit,asi by plakal,kdyby nemohl jít tam kam jsem šla já.
A když bylo nejhůř,přistál v postýlce a bylo to.Chvíli si sice poplakal,ale nic hroznýho.
Takže si myslím,že jí můžeš klidně uklidit.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky