Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky prosím poradte co mam delat!!! mala se mi stale v noci budí,vstavam třeba i 4krat za noc a už padam na hubu,sice se napije a nekdy zase hned usne ale nekdy ne
.Nekojíme už od 13m ale stale se budí jako by byla navykla že chce napít
mate nejake rady co stím?? už bych se taky rada nekdy vyspala
děkuji
![]()
Tak já asi moc neporadím, jen se přidám, že v tom nejsi sama. Syn má 14 měsíců a za noc se budí několikrát. Je zvyklý spát s dudlíkem a ne a ne ho to odnaučit, takže když mu v noci vypadne, začne brečet. Pak se také budí někdy kvůli snům a někdy pláče ze spaní, ale to bych řekla, že je u tak velkých dětí normální. Můžou to být i zuby. Je toho prostě dost a tak je lepší to neřešit nebo bychom se z toho musely nutně zbláznit ![]()
už je to moc dlouho od jejího narození jse snad spala jen jednou celou noc
![]()
já to chápu, u nás je to podobný…a nejhorší je přerušovaný spánek
Na to pomoc není, prostě si musíš zvyknout.
Já jsem se od narození prcka vyspala celou noc asi 2×, když byl u babi, jinak mám buzení každou noc nepočítaně. A za měsíc nás to čeká ve druhém vydání, takže počítám, že ještě tak další 2 roky (možná i víc) se celou noc zase nevyspím.
To je úděl mamin…
![]()
Synovi je 25 měsíců a předevčírem jsem k němu vstávala 4×, včera 1×, dneska 2× a potřetí k němu naastěhovala manžela. Usne hned, ale vždycky si mě zavolá.Byla období, kdy nás třeba 14 dní nezavolal ani jednou, pak se to zase na čas zhorší. Radu nemám, čekám na odpovědi.
Taky nemám radu, mi se Petík (17m), taky budí 2× za noc (kolem půlnoci a pak ráno mezi 4-6h), vypije flašku mlíka a spí dál. Naštěstí mi to nevadí, asi jsem si už zvykla.I když chodím spát kolem půlnoci tak jsem ráno fit
Jo a budit 2× za noc se začla asi před 2 měsíci, jinak od miminka se budil jen 1× za noc (kolem 2h),tak nevím co to má za móresy ![]()
také se přidávám, radu bohužel nemám. Malý se budí také v noci, je mu 18 měsíců, někde k němu vstávám 2× - jindy i 8× …
tak to jste mě holky moc nepotěšily
no budem doufat že se to zlepší ![]()
Tak to jsme na tom stejně,mám 18m syna a taky se mi budí ale s neskutečným křikem.musíme doufat že se to jednoho dne obrátí a my se zase vyspíme.doufám,že brzy
držím palce