Bydlení s dědou

82
2.6.14 15:35

Bydlení s dědou

Ahoj, potrebuju se ze vseho vyrikat, jenze nevim komu a tak pisu sem. Zaroven bych chtela poprosit o nejake rady co byste delali na mem miste. Prestehovali jsme se do baraku, kde bydli muj deda. My mame pokoje nahore, deda spi dole, kde je zaroven i kuchyne a koupelna, wc. mysleli jsme, ze to bude fajn, ale s dedou se to neda vydrzet. do vseho keca, vsechno vi nejlip, a to jak se ma cokoliv delat, jak se mam starat o dceru, jak mam delat to a to..kdyz jsme nahore, tak ok, ale kdyz jdu dolu varit, tak si pripadam jako ve vezeni, jsem pod neustalym dohledem, co delam, jak to delam, proc to delam,. vsechno mu vadi, vse chce podle sebe.. kdyz se sousede na neco ptaji ohledne plotu atd.,jestli nam to nebude vadit atd.,tak o vsem rozhoduje, pritom to my tam budeme zit dalsich 60let. neustale me poucuje jak se mam starat o malou atd.,pritom o deckach nic nevi. 3 roky tam zil sam a ted si stezuje, ze je vell spotreba plynu a vody, jelikoz ja kazdy den varim, hodne peru a ze se sprchujeme kazdy den. muj uz to vzdal, ten je cele dny v praci, ale ja to tam s nim trpim. jsem z nej uz na prasky, nejradej bych se odstehovala pryc.jsem dospela a neminim se mu prece neurtale zpovidat z kazdeho sveho kroku. vecer jde spat o pul 10,takze v kuchyni uz nic delat nesmim, muj ten uz jde taky spat, jelikoz rano vstava a tak mi nezbyva nez jit taky spat. rano vstavam v 6h ale deda az v 8 a tak do 8h trcim nahore a cekam az vstane, pritom za ty 2h bych mohla mit klidne navareny obed. a kdyz mu neco vytknu nebo reknu co mi vadi, tak se hned urazi a pak to stejne dela dal. je to jako mluvit do zdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
2.6.14 15:41

Pokud je dům jeho, tak si asi všechno podle sebe dělat nemůžete, to je jasný. Jedině se odstěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.6.14 15:43

@Tereza1986 barak jeho byl, ale ted uz je nas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.6.14 15:44

A podotykam, ze on to i sam navrhl, at se tam nastehujeme a at si to tam udelame vse jak chceme, ze tam prece budeme zit my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.6.14 15:47

To je normální. Ber to tak, že je to jeho dům, žil tam sám a byl zvyklý na svůj klid. Vy jste se přistěhovali a ten klid a dosavadní zajetý pořádek mu „rušíte“. Asi jste se přistěhovali z nějakého dobrého důvodu a tak vám nezbyde než se nějak domluvit a vycházet spolu.
Nebo se odstěhovat a budete mít klid jak vy tak děda.
Teď si jen vybrat co je pro vás lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
2.6.14 15:51
@Pulpy píše:
A podotykam, ze on to i sam navrhl, at se tam nastehujeme a at si to tam udelame vse jak chceme, ze tam prece budeme zit my.

Jedině se domluvit, pokud to nepůjde, nic se s tím asi neudělá. Chápu vás, ale chápu i dědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
2.6.14 15:54
@Pulpy píše:
@Tereza1986 barak jeho byl, ale ted uz je nas

Takže vám ho daroval? Jestli ano, tak v tom případě to asi budeš muset překousnout, starýho člověka už těžko předěláš, má své zvyky. Vím, že to musí být někdy i hodně těžké, ale tak zas ne nevydržitelné ne? Já bych za barák byla ráda i s dědouškem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.6.14 15:56

Přesně, jak je napsáno výše - popravdě se divím, že se tomu všemu divíš. Málokterý starý člověk snese tak velkou změnu, jako je mladá rodina v baráku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
2.6.14 15:58

@Pulpy Dal vám dům. Já myslím, že to není samozřejmost. Byla bych mu vděčná a snažila se nepřekážet, nenarušovat mu jeho denní rytmus, platit výdaje s mou domácností spojené. Do výchovy dítěte bych ho ale mluvit nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
2.6.14 15:59

@Pulpy když je domeček váš, tak bych do věcí kolem domu nenechala zasahovat, pozor si ale dejte zda na nemovitost není nějaké věcné břemeno. Z vlastní zkušenosti ti řeknu, buď ráda pokud vám v některých věcech dokáže poradit, ale jsou samozřejmě určité hranice, mého dědečka byť s námi žije v domě by nenapadlo mi říkat jak mám vychovávat syna nebo kdy mám chodit do kuchyně,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
2.6.14 15:59

@Pulpy A nahoře není možnost udělat si kuchyň??

• Citovat
  • Upravit
3787
2.6.14 16:05

@Pulpy

Ahoj,

Tak první, co mě napadlo, je, udělat nahoře aspoň kuchyni – abys nemusela lítat dolů a vařit dole, kde bydlí děda. A pokud by to šlo spojit i s koupelnou a wc – že byste měli taky nahoře – to by byla značka ideál – aspoň prozatím…

Kolik je dědovi let??

Jinak naprosto chápu a souhlasím s ostatními, že dědu už prostě „nepředěláš“ a že se budete čím dál víc muset přizpůsobovat vy jemu než on vám…Tohle je přesně ten důvod, proč můj otec (87 let) zůstal po maminčiné smrti bydlet úplně sám ve velké vile o 3 ložnicích a 2 koupelnách a 2 wc atd… a já s manželem a 2 dětmi bydlíme v malém řadovém domečku o obývatelných 2 místnostech (velkých) – protože kdybychom se k otci nastěhovali – absolutně by to nedělalo dobrotu. Otec by v domě nesnesl žádné úpravy – jakože bychom si to předělali nebo vybavili podle svého – to je úplně vyloučené.

On je dokonce takový extrém, že moc nesnese přítomnost mých dětí (14 a 7 let) jako na návštěvě u něho…nejdřív jsem za ním jezdila každý týden i s malým, myslela jsem, že bude rád, že ho to potěší…OMYL. Teď jsem ve fázi, že jezdím 1× za 3 týdny a minule byl tak otravný na malého synka, až mi to bylo líto, takže ze sobotních návštěv to přesouvám na pátky v podvečer a budu tam jezdit úplně sama. To si opravdu člověk rozmyslí, když vidí, že on vlastně ani není rád, když přijedou i vnuci. Musí mít prostě svůj absolutní ničím nerušený klid. Nechápu. Maminka byla šťastná, kdykoliv jsme přijeli a dávala nám to najevo. To se tam hned jinak jezdilo….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.6.14 16:07

@avm3 nedaroval nam ho, zdedila jsem ho. a mel tam dozit, my jsme bydleli v jinem byte, ale on sam navrh at tam jdeme, at si to udelame jak chceme atd. a tak jsme mysleli, ze bude rad ze tam nebude sam a ze bude vic s pravnuckou a sotva co jsme si to zacali predelavat a zarizovat podle sebe, tak je zle. je nastvany, ze chceme vyhodit koberce ktere jsou 3 roky nevysate, navstevy tam zval v botech a po tom se ma mala plazit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
2.6.14 16:18
@Pulpy píše:
@avm3 nedaroval nam ho, zdedila jsem ho. a mel tam dozit, my jsme bydleli v jinem byte, ale on sam navrh at tam jdeme, at si to udelame jak chceme atd. a tak jsme mysleli, ze bude rad ze tam nebude sam a ze bude vic s pravnuckou a sotva co jsme si to zacali predelavat a zarizovat podle sebe, tak je zle. je nastvany, ze chceme vyhodit koberce ktere jsou 3 roky nevysate, navstevy tam zval v botech a po tom se ma mala plazit??

Jak jsi ho mohla zdědit, když ještě žije?
Jinak udělejte si samostatné bydlení nahoře-kuchyň, koupelna, záchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
2.6.14 16:21

@Pulpy utikej,bude hur…to mi ver!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie