Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
Kamera ti to ukáže, pokud se tam někdo zase objeví. Základní věc ![]()
@Keyllah píše: Více
Lekli by se a příště tam nelezli?
Já bych se teda slušně vyděsila, kdyby mi dospělí lidé lezli přes plot za dítětem. Ale my máme psa, ten takové návštěvy nemá rád. ![]()
@PaníBovaryová píše: Více
někdo, kdo si nepamatuje, to co mu zakladatelka vysvětlovala a za pár minut to zopakuje? tito klienti bývají omezení ve svéprávnosti, těmto nic moc kolem policie nedojde a zítra to udělají znovu…chce-li tomu zakladatelka zabránit, bude si muset nemovitost víc zabezpečit…
Když oni jsou to vlastně takové děti. Není divu, že si jdou hrát na písek taky. Ale chápu, taky bych se lekla a chtěla udělat pořádný plot. Hotovo.
To by byla moje noční můra. A rady, zvyste si plot a vic si to zabezpečte…prece nechcete zit v pevnosti.
U nas byla kousek skola hluchonemych a kdyz jsem sla jako mala do skoly s kytkou pro ucitelku tak me jeden ten hluchonemy pozadal posunky o kytku, ja mu ji dat nechtela tak me shodil a vzal si ji sam. Dlouho me tyhle lidi odrazovali z teto zkusennosti a skole jsem se vyhybala.
Chapu, ze hluchonemy neni retardovany, ale uz to, jak “huhnali a vydavali zvuky” me jako dite desilo.
Predstava, ze u meho ditete bude nekdo jako pise pisatelka tak budu vyvadet uplne stejne…ne-li vic. ![]()
Rozhodne bych si stezovala v domove, chapu, ze ty lidi za to nemohou, ale nemeli by zaroven narusovat prostor ostatnim. ![]()
Mně se nezdá, že by přelezli plot. Takže buď není plot, nebo není zavřeno, nebo se to odehrálo ve veřejném prostoru. A hluchoněmí? Kdyby ti sebral kytku spolužák, taky budeš mít dlouho trauma? To jsou takové nesmysly. Vozíčkáře se taky bojíš? Člověka na berlích?
@inkakřivák píše: Více
Děti se silou dospělého a sexuálními pudy. To na svém pozemku vedle svého dítěte fakt chceš.
A k tvému dalšímu komentáři, tak ne, vozíčkáře nebojím, člověka na berlích taky ne, ale mentálně postiženého? Jo, toho jo, za dob školní praxe na socce jsem viděla různé věci. Že přelezli plot, tomu klidně věřím.
@curria jo, taky jsem se s nimi setkala. Byla jsem jak v domově pro ženy, tak pro muže. Dělali jsme pro ně, tak vím. A jistě jsou to děti s dospělými těly. A le upřímně v sousedství by mi nevadilo. Ve vsi, kde žije dcera, jsou taky, a přesto děti chodí do školy samy od první třídy, chodilysamy nakupovat od nějakých pěti let. Proboha nejsou ti lidé zrudy. A když píšeš, že jsou to mentálně děti - i to dítě ví, že se neubližuje. Asi tak.
@Midaku píše: Více
tohle jsem taky chtěla napsat, řešit to s těmi „vychovateli“, ať jim to vysvětlí… klidně opakovaně, nebo přes zřizovatele toho bydlení, prostě s někým rozumným nastavit hranice.
@curria píše: Více
No, naprostou většinu trestných činu páchají lidé s běžnou mentální úrovni. Netřeba vyvolávat nadmerny strach a paniku. Zakladatelka by měla svou situaci vyřešit výše popsanými způsoby. Může se samozřejmě i odstěhovat, což je řešení s nejistým výsledkem.
Ale ved to, co pise je uplna hlupost. Zase Andromeda…
Akurat to stigmatizuje mentalne postihnutych. Ze byvaju niekde samostatne bez dozoru, pravidiel, dohliadajucich osob a preliezaju ploty.
Je to vyplod chorej mysle (ktora asi nebude ment. retardovana, ale zato bude mat ine problemy).
Ak by problem bol - riesim ho - kontaktujem ich vychovavatelov, policiu. Toto je fakt hnusny trolling ociernujuci projekty takeho byvania.
Zakladatelka nikde nic neriesi, ale pride vyplakavat na emimino, ze uz nevladze…ale no tak… ![]()
@admin je to teda trolling?
Dakujem!
Příspěvek upraven 08.06.25 v 11:11
@Mkmkz je to hnusné. Máš pravdu. Navíc v chráněném bydlení bez pecovatelu žijí jen lidé s menším postižením. A sakra ať to beru jak chci, nejsou to ani zrudy, ani zvířata. Jsou to lidé jako jsme my.
@Anonymní píše: Více
Podívej se na stránky toho domova, pod ním by mělo být asi registrováno i chráněné bydlení. A napiš oficiální dopis doporučeně, na ten budou muset reagovat do nějaké lhůty. Jinak to někde zapadne.
@Mkmkz my máme v obci taky takové byty a jejich obyvatelé dělají problémy. Asi ne úmyslně, ale je to obtěžující, nechápou noční klid, jsou hlasití, kouří všem pod nos. Sociální pracovnice nechodí denně. Vždycky si jednou za čas někdo stěžuje, tak se to zlepší, ale rychle se to vrátí do stejných mezí.
Soused má nějaký stupeň MR a denně na mě čeká, aby mi něco řekl, naštěstí, když se potkáme jinde, tak mě nepozná a k nám nejde, protože máme dva velké psy, kterých se bojí.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat