Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Mkmkz píše: Více
Pokud se zamilováváš do dětí, tak to je na konzultaci s odborníkem. Bez přehánění, skutečně.
@Liberalissima píše: Více
Este ze si ma zdiagnostikovala, dakujem.
Vždyť jsi to doslova psala. Slovo od slova, nepřidala jsem ani jendo ň.
Promiň, ale mě to teda přijde hodně přes čáru. Jako fakt hodně.
Dakujem za tvoj komentar. Zase som si uvedomila, ake to je, ked ta hodnoti niekto, kto sa pravdepodobne nudi. Budem na to nabuduce mysliet, ked sem budem prispievat a pocitim nutkavy pocit hodnotit niekoho prezivanie ![]()
Tak ono hodně záleží, o jakých diagnozách a klientech se tu vůbec bavíme! a fakt je nejde házet do jednoho pytle, ovšem chovají se samozřejmě obecně jinak, někdy „jen“ jako děti a někdy dost nestandardně, ale to snad vyhodnotili odborníci, kteří rozhodli, že jsou schopni samostatného bydlení..
já měla v oddíle (s asistentkou) dva downy a ten chlapec ve 14 by se bez regulace opravdu choval i na veřejnosti jako sexuální zvířátko
prostě neuměl s tím pudem pracovat v mezích normy tak, jak je v naší společnosti běžné… bylo to hodně náročné, nemohl za to, ale fakt se musel stále hlídat…
Já se třeba „kamarádím“ se 2 staršími klienty co mám kousíček denně na dohled (jsou o kousek starší než já, pár) a ti třeba jsou mentálně tak na úrovni 10let, ale absolutně v klidu, bez problémů, bez agrese, jsou schopni běžně fungovat v rámci všech norem, potkáváme se v obchodě, rádi si (hlučně no) povídají, jsou milí, kontaktní, nikdy nic neprovedli.. prostě jsou jako „velké děti“…
ale i ti by mi doma na pískovišti bez pozvání logicky vadili. Ještě jsem u žádného z těch klientů z jejich chráněného bydlení neviděla-neslyšela, že by někomu lezli přes plot.. to jsou schopni rozlišit, že to nejde.
Ale že se chtějí bavit, dotýkat se, jsou extrémně družní (což fakt není úplně příjemné), je prostě pravda.
Používat termíny jako zamilovat se (a ještě zdůraznit, že nejde o hyperbolu, co by to jakž takž snad omluvilo), v souvislosti s DÍTĚTEM je extrémně divné a na tohle bych reagovala, i kdybych měla práce až nad hlavu.
Fakt se zamysli. Pokud je s tvým prožíváním vše v pořádku, tak se minimálně zamysli nad výrazivem, které používáš. Normální člověk by napsal „oblíbil jsem si, zkamarádil jsem se, sblížil jsem se“. Ne zamiloval jsem se ![]()
Přijde mi bizarní, že toto vůbec musím někomu polopatě vysvětlovat.
Co si predstavujes pod tym, ked poviem, ze som sa do nej zamilovala? Ako to u mna prebiehalo, co som asi citila a robila?
Nemam potrebu sa ti ospravedlnovat za slovnik, ktory pouzivam. Fakt nie.
@Anonymní píše: Více
nick stinga mám podle kocoura Stinga, kterého máme z útulku a to jméno mu dali tam, dítě na kočárku je moje dcera, když jsme v ZOO a ona „čte“ plánek ZOO, ovšem vzhůru nohama, tak mi to tehdy přišlo jako vtipná fotka, takže ne, není tomu tak
@Eva2610 píše: Více
V tomto ji musím dát za pravdu. Někdy je to skutečně potemkinova vesnice u lidi s mentalnim postizenim a na zaměstnávání lidi s postižením docela ty firmy ryzuji peníze, zároveň je taky vyplácejí. Ale za tu činnost by jiný zaměstnanec na hodinu tolik nedostal.
@Lucy75 přesně jsi to napsala. Do chráněného bydlení nepujde nikdo, kdo je problémový.
Dobrý den,
na žádost zakladatelky uzamykám diskuzi.
Hezký den
Jana
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Možná mluvis o různých typech služeb, které můžou „zdálky“ vypadat různě. V domcich klidně může fungovat domov se zvláštním režimem - pak je tam personál 24 hodin denně. Nebo to může být chráněné bydlení, a to může mít různý typ podpory - třeba 8,12, 24 hodin. Klienti s nejnižším typem podpory obvykle skutečně pracují, byť na chráněných místech. Ti ostatní pak mají místo práce jiné aktivity - podstatné je, aby je měli. Byť se to nezdá, v důsledku je to vždy levnější než ústav se dvěma pracovníky na celé patro. Ekonomické hledisko je tedy samozřejmě jenom jedno z mnoha.