Bydlení s mentálně postiženými. Jak řešit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
76458
8.6.25 13:54
@mokkk píše: Více

no přesně, krásně to píšeš, ale to okolí není placeno ani povinno starat se o postižené klienty, kteří v rámci sluníčkovských pravidel bydlí jako sami a jako samostatně

• načítám...
76458
8.6.25 14:00
@inkakřivák píše: Více

jsou to děti s nadměrně vyvinutým sexuálním pudem - ovšem, a to nebezpečné je,
sestřenice odešla ze školy před maturitou, tak ji rodiče za „trest“ zajistili zaměstnání jako pečovatelka v ústavě pro mentálně postižené, co tam zažila za historky se ani moc nedá psát, takže z těchto lidí mám obrovský respekt a obcházím je kilometrovým obloukem

• načítám...
24636
8.6.25 14:40
@stinga píše: Více

To si kolikrát dost zajdeš, viď? :mrgreen:

• načítám...
76458
8.6.25 14:53
@lucad77 píše: Více
:mrgreen:, já většinou jezdím autem, a ve vedlejší vesnici je ústav, kde klienti také chodí volně ven a jezdí autobusem, ale tam jsou naštěstí jenom ženy
  • načítám...
20830
8.6.25 17:58
@Mkmkz píše: Více

Dobrý den,

bohužel tohle nejde nikdy na 100 % určit, trolla posuzujeme na základě více faktorů, o diskuzi víme a sledujeme ji. Zatím jsem se rozhodla ji zachovat :)

Děkuji za upozornění
Viktorie

• načítám...
6163
8.6.25 18:01
@admin píše: Více

Mne sa totiz zda vymyslena a nie je podla mna v poriadku sa tocit dookola na niecom, co je vymyslene. Najma, ked to je tak citliva tema plna strachu a predsudkov.

• načítám...
76458
8.6.25 18:04
@Mkmkz píše: Více

jasně, svět je chumláčkovské místo a vše dokonale a růžově funguje, jak má někdo problém nebo jiný názor, tak je troll

• načítám...
79981
8.6.25 18:14

Proč by měli být nebezpeční? V takovém bydlení bydlí klienti, kteří jsou dost schopni se začlenit do normální společnosti. Nakupovat, obstarat se, často i nějakou práci jednoduchou vykonávat. Ne že jsou to zvířata. Ano, jsou myšlenkové třeba na úrovni desetiletého děcka, ale to neznamená, že znásilní každého, koho vidí.

• načítám...
76458
8.6.25 18:19

no to doufám, a to začlenění je hodně diskutabilní, všude s nimi jezdí a chodí asistentky, nebo jak se ty pracovnice jmenují,
a ta práce - no - ony jako jezdí do „práce“, když jsem se jedné z nich ptala, co tam dělají, tak říkala, že hrají šipky a podobné hry - prostě je to taková potěminská vesnice - EU poslala šílené dotace na jejich začlenění do společnosti, tak se „začleňují“, i když o opravdovém samostatném životě to vůbec není

• načítám...
79981
8.6.25 18:23

@stinga já mluvím o těch, co psala zakladatelka. Že bydlí v domcích, chodí si nakupovat apod. Ne o lidech z ústavů.

• načítám...
76458
8.6.25 18:28

já také mluvím o těch z domků, bydlí tam po čtyřech, je to ve vedlejší vesnici - teda spíš městysu, chodí „nakupovat“ ano, a za nimi jde vychovatelka a kontroluje je, a pak jedou do té „práce“ hrát šipky, zase v buse je s nimi vychovatelka

• načítám...
79981
8.6.25 18:32

@stinga zakladatelka o žádném dohledu nemluví. A ta práce? Znáš to, co řeknou děti na dotaz, co dělá maminka? Nic. Pro děti je dulezita hra, ne to, že třeba hrabaly listí. Ale to je fuk.

• načítám...
Anonymní
8.6.25 18:42
@admin píše: Více

Diskuzi můžete zamknout, dozvěděla jsem se, co jsem potřebovala, nikoho jsem naurážela a za rady poděkovala. Nebudu tady nikoho přesvědčoval a dohadovat se, mohla bych snadno napsat, o jaký Domov se jedná, ale podle ostatních informací by se dalo snadno zjistit, který dům je náš a nestojím o zveřejnění mojí identity, že máme tříletou dceru jsem psala i pod svojí přezdívkou v jiných diskuzích ;)

• Upravit
Anonymní
8.6.25 18:47

jen ot, já jsem si vždycky myslela, že máš v rodině…kvůli nicku stinga a taková zváštní fotka dítěte s nohami přes sebe… stingray je totiž značka kočárků pro postižené děti a invalidních vozíčků… tak mě teď tvoje slova o obcházení těch lidí obloukem docela trkla, no…
(p. s. jojo, máme v rodině… )

• Upravit
12878
8.6.25 19:47

Nejsou zrůdy ale ani andělé, jsou to prostě lidi, můžou se rozčílit jako kdokoli, jen si neuvědomují zdaleka tolik následky, jako ty děti… :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný