Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My teda žádné pravidlo nemáme, záleží kdy mohou a mají čas. Ještě chodí do práce. S mojí první dcerou jezdili víc, ale už si moc nepamatuju, jak často, většinou o víkendu. S tou druhou už jezdili opravdu mimimálně, skoro vůbec.
Tak mě když můžou tak hlídají,ale chodí ještě do práce,já radši dávám děti hlídat tchýňi než svojí mámě
Ale jo když jedu na nákup atd tak bez problémů,jen abysme byli už pryč,moc lidí pohromadě na jednom dvoře a už to leze na mozek ![]()
Tak mi jsme se od pritelovych rodicu stehovali,kdyz bylo prckovi 7.mesicu
Jinak hlidali kdyz meli cas a nebo kdyz jsem potrebovala,tchyne byla s kocarkem na prochazce za tu dobu asi tak 5×?No mozna 6×
tchan vubec,ale tak u toho mi to ani nevadilo,mel dost prace a maleho si uzival hlavne doma.
Moji rodiče taky chodí ještě do práce a hlídají většinou,když mají čas,s kočárem jezdila jen moje mamka a docela často,jí vození kočárku baví,tak když mohla,tak vzala malou ven
Pravidla nejsou…
Když mají čas, šoupnu tam Majdu a skočím si nakoupit třeba, nebo dneska jsme měli nějaké vyřizování na úřadech, tak si Majdu nechal děda doma.
Někdy si ji vezmou na chvíli k sobě do patra, někdy je s nima na zahradě a já si mezitím uklidím…
A někdy taky řeknou, že se jim to nehodí, tak nehodí, taky mají svůj program, zařídím se podle toho.
Přes noc zatím hlídali jednou.
Většinou jsou to záležitosti pár hodin.
Staršího si babička bere dle všeobecné nálady (od 10 měsíců), mladšího maximálně k sousedom na kafe, či po městě v kočárku
Oba najednou málokdy
Jen když je potřebuju pohlídat doma.
Holky máte můj obdiv, bydlt s rodičema!!! Dřív to byla normální věc.
jancic píše:
Ahoj,
pro ty co bydlíte s rodiči (v mém případě partnera) a máte děti… Jak často vám prcky hlídají? Máte nějaké pravidlo - např. ve st a v pá? Pokud je dítě v kočárku, jak často s ním jezdí?
bydlíme s mými rodiči…hlídání? co to je? je vyjímkou, že jim donesu vysílačku, když malý (3roky) usne, ale nikdy ho nehlídali. kočárek nikdy nevozili…jsou to tvrdě pracující lidi, kteří mají dva psy a mají co dělat aby stíhali sami sebe. na dovolenou ho nevzali a ani nevezmou, do zoo, na výlet…nikam. občas se stane, že ho otec vezme s sebou do práce, protože malý miluje traktory a lesní zvěř.....to samé platí i u tchánovců. moje dítě nikdy nebylo přes noc z domu, jsem ve svém okolí jediná bez hlídacích babiček a tudíž divná, ale já si dítě na to, aby mi ho někdo hlídal nepořídila. sorry
Davdan píše:
Holky máte můj obdiv, bydlt s rodičema!!! Dřív to byla normální věc.
tak co se týká tohodle…třeba u nás máme dům o třech bytových jednotkách, takže se potkáváme akorát na zahradě a vlastní dům stavíme pomaličku za peníze co vyděláme, abychom se nemuseli zatěžovat hypotékou, což je pro mě prostě krkolomné…takže jednou budeme sami…v jednom bytě bych s nima nebydlela, jen v krajní nouzi a hodně velký
Mě osobně velmi vadí má matka co se týče výchovy. Bydlíme u ní již 5 let a syna hrozně rozmazluje. je to až tak daleko, že mě nechce poslouchat a do postele nechodí bez bonbonků které mu babička dává
. Nevím co dělat a jak jí říct, že její výchova se mi nelíbí, již několikrát jsem na to poukázala ale ona oponovala s tím, že je babička a né ježibaba
. Tak jsem bezradná a ke všemu se mi zdá, že syn má svou babičku mnohem radši než mne
že já jsem ta špatná.
dannavesela píše:
Mě osobně velmi vadí má matka co se týče výchovy. Bydlíme u ní již 5 let a syna hrozně rozmazluje. je to až tak daleko, že mě nechce poslouchat a do postele nechodí bez bonbonků které mu babička dává. Nevím co dělat a jak jí říct, že její výchova se mi nelíbí, již několikrát jsem na to poukázala ale ona oponovala s tím, že je babička a né ježibaba
. Tak jsem bezradná a ke všemu se mi zdá, že syn má svou babičku mnohem radši než mne
že já jsem ta špatná.
tak to buď naprosto v klidu, i můj syn miluje svojí prababičku víc než mě…ale to přejde
Ahoj, my bydlíme s manželovými rodiči. Máme spravené patro, takže vpodstatě vlastní byt. jednotku (jen vchod do domu je společný).
Děcka mi hlídají, jen když potřebuju. Navíc starší dcera je má hodně ráda a tak snima klidně jde na zahradu nebo si zjistí, jestli je babička doma a jde k nim. Ze začátku mě to vadilo, ale teď už ne. Beru to tak, že má zase jiné podněty.
S tchánovci vycházím nadmíru dobře, takže v tom neshledávám nic špatného
my bydlíme s rodiči také v domě,máme svoje patro.
rodiče nehlídají,s kočárkem byli 2-3× maximálně.
na výlet dítě neberou.
hlídají jen v krajní situaci a to je když jdu k lékaři nebo na úřad a to musím rychle domů.
takže hlídání vlastně žádné nemáme.
manželova matka vnuka ješte nevidela.
Ahoj,
pro ty co bydlíte s rodiči (v mém případě partnera) a máte děti… Jak často vám prcky hlídají? Máte nějaké pravidlo - např. ve st a v pá? Pokud je dítě v kočárku, jak často s ním jezdí?