Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tam buď nejezdi vůbec, nebo tam jezdi a na malou si dohlédni. ![]()
peggy.sl píše:
Tak tam buď nejezdi vůbec, nebo tam jezdi a na malou si dohlédni.
Souhlas
.
taky bych tam nejela a normlane bych si s ni promluvila o tom všem, ničí jí to život měla by se nad tím zamyslet…ikdyby to znamelo že s tebou nebude mluvit… ![]()
Nepíšeš náhodou o mojí matce?
Malou bych ji samotnou vůbec nedala.
Ježíš to je hrozný, to si ani nedokážu představit, asi se s ní nedá normálně o tom promluvit, co?
Musí to být pro tebe hrozné… Každopádně malou bych ji nedávala ani náhodou!
Ahoj, tak vyloženě tak vyhrocené to nemám, ale mamka taky bydlí s nynějším přítelem, s kterým mají vesnické hospodářství, klasika ovce, slepice atd a určitě to neni jako u nás na bytě - čistota i doma…Já to zase nehrotím, protože vím, že neni dobré být v úplné čistotě, ale když se mi opravdu něco nelíbí, tak to mamce řeknu .. mami nenech ho brabat se…toto jídlo mu nedávej, protože..
Myslím si, že ale nejdůležitější je důvěra, která mezi váma neni, takže si myslím, že ani nejde o salámy..Prostě asi cítíš, že by si dělala podle sebe.
Navíc nechápu, jak může přemýšlet o prázninách, když vlastně ani malou nezná ![]()
Já k moji mamce jezdím často, ale zatím sám na noc nebyl, přes den ho nechám jak chce..
nemám k ní důvěru…dělá mi hodně věcí za zády a jsou to věci,které si nepřeji
Vůbec si nevím rady, já si sní promluvím a ona se mnou pak mluví odtažitě. Přitom dělá pojišťovacího agenta min. 20let,takže si dokážete přectavit,že její mesíční zisk by jí mohla závidět leckterá právnička atd. Žádné pole,žádný dobytek nemá…prostě to nechápu u ní
u ní na návštěvě jsem byla naposled v únoru.
Ty jsi matka a ty rozhoduješ. Malou jí na prázdniny dávat nebudeš, samotnou ji tam rozhodně nenechávej a jestli je to tak špatné, tak si jídlo na návštěvy voz sebou.
Asi bych jí to všechno jasně řekla, že pokud bude pokračovat tímhle stylem a nic se výrazně nezmění, tak na nějaké prázdniny může zapomenout. O tom totiž rozhoduješ ty a ne ona.
Raděj jako anonymní, kvůli rodině.
Ale to co popisuješ, přesně to mám se svojí tchýní. Před dvěma rokama jsem tu zakládala na vlas stejnou diskusi.
Podmínky u tchýně jsou vyloženě tragické,ona ještě navíc sbírá veškerou veteš co může, nic nevyhodí. V bytě to vypadá jak ve skladišti, smrdí to tam.
S dítětem jsme tam byli asi 2×, když byl mimino a celou dobu tam prořval. Vyšli jsme na balkon a rázem ztichnul. V obýváku zase spustil
Už tam nejezdíme. Tchýně, pokud chce malého vidět, jezdí za námi.
Taky měla tendence mi oznamovat, že jí ho budeme dávat na víkendy už od mimina, což jsem nechtěla, manžel byl při mě a své matce kategoricky sdělil, že v žádném případě. Taky tam ve dvou letech ještě nebyl. Ale tchýně je navíc nemocná, se sníženou pohyblivostí, takže to reálné ani není. I když ona by si troufla, tak má smůlu.
Zkus se s ní domluvit, ať vás ona navštěvuje u nás, když ty nechceš jezdit k ní ![]()
Já mám pocit, že když někdo žil normálním " čistotným" životem a najednou jen tak z ničeho nic mu nevadí plesnivé jídlo a špína - že je to hlubší problém ( nejspíš psychický)..Nejsem ale odborník.. ![]()
Nedokážu si představit, že by někdo měl doma dobrovolně plísen a brouky jen proto, že je líný..to už musí být něco víc..
Nicméně, k ní na návštěvu bych nejzdila se zdůvodněním, že je to tak " špína svraba a neštovice" a pokud chce malou vidět, at přijede ona..Kdy a kde bude dítě na prázdinách určiješ ty.
Taky raději anonymně.
Moje máma je neskutečný bordelář. A babička, tedy jako tchýně, zase naopak má kuchyni, kde prach nestihne ani dopadnout. Já jsem někde mezi, ale což o to, ale výsledek je, že z každé strany to není úplně ono. Ke svojí mámě, když jdeme na návštěvu, dětem nechávám boty a po návratu mezi dveřma je převlíkám (má doma zvířata …
), u tchýně mám zase trošku strach, co si naopak ona odváží ode mně (za názory - které mi nikdy nevytkla!!!)
Ale v rámci zachování vzthaů a nepálení mostů prostě holt si to udělám po svém. Děti, jak jsem psala, chodí v botech, a nespustím z nich oči, kde jsou a co dělají. Babi totiž s oblibou jim dává svoje šminky (aspoň dvacet let staré) aby si s nimi hrály - strkaly je do pusy a tak …
A nezabralo ani to, že jsem byla na mámu ale opravdu zlá - udělá to znova … takže jen a jen hlídat. A nebo tam nechodit - ale jak říkám, pálit mosty a ochudit děti o babičku a dědu vidím jako zbytečné …
M.E.
každý jsme jiný,já na tvém místě bych matce jasně řekla co mi vadí, hlavně bych své názory neobhajovala, protože to stejně nemá smysl, jasně bych jí řekla, bud budeš mít doma vytvořeny podmínky pro mě a pro dítě, pokud ne ráda tě uvidím, ale pouze u mne doma, pokud s tím ona nebude souhlasit, a bude mít námitky, je to jen a jen její problém, ona bude ta, která se ochudí o své vnouče.
M.E.,
tak to máme přesně naopak. Tchýně děs a mamka je naopak na pořádek puntíčkář. Pro mě to byl šok, když jsem to poprvé viděla.
Lizbeth, máš pravdu, že je to v tom člověku. Jelikož tchán bydlí jinde a ten má víc uklizeno než tchýně.. Když je u něj tchýně na víkend, tak je tam s ní i neskutečnej bordel a on den potom, co odjede, tak uklízí
Já nevím, čím to je
Anonymní z 12.46
Ahojte maminky, potřebuji se trošičku vyspovídat… Mám malou holčičku. Moje matka navštěvuje malou asi 1krát do měsíce,malá ji vůbec nezná a matka si myslí,že ji malou budu dávat na prázdniny… No, když malá měla 2 měsíce,strčila ji moje matka cukr do pusy
. To není ještě tak nejhorší,ale ona si myslí,že ji malou budu dávat na prázdniny a já to nechci. Abych to upřesnila…ani já nechci u ní jíst jídlo. Jí se rozbil mražák plného masa-samozřejmě že se maso rozmrazilo a ona nechala opravit mražák a maso znovu zamrazila
. Nemluvě o tom,když má v lednici salám třeba 2 týdny a dá si ho klidně na chleba,nemluvím ani o tom,že tam má plesnivé věci klíďo měsíc
. Když ji něco řeknu,tak jsem už nejhorší a nechce se mnou mluvit. Když jsem byla těhotná donesla mi rozdělanou čokoládu plnou nějakých malých brouků
. Kupuje prošlé věci,jenom kvůli tomu že jsou v akci… No pánvičky a hrnce…z pánvičky se odlupuje teflon a ona z veselá dál v tom smaží řízky. Když mi chtěla dát nějaké oblečení pro malou,tak jsem to odmítla,protože smrdělo zatuchlinou-plísní,muselo to být někde ve vlhku-ona to vyprala a narvala tam aviváž abych to necítila…ale ten smrad byl dost čpavej i přesto…nemluvně o tom že malá je silný atopik. O plísni na stěnách nemluvě…
Vůbec si ted nerozumíme,jsem pro ni ta špatná… nevím jak ji mám vysvětlit,že si nepřeji aby malá jezdila k ní.
Nikdy taková nepořádnice nebyla,až posledních 5 let na všechno se.re
Malá má přes rok a já nechci aby u ní jedla. Jak by jste reagovali??? Ona mě ani nerespektuje jako matku svýho dítěte.