Obětavá tchýně

93
27.5.11 22:55

Obětavá tchýně

Ahoj,má tchýně má opravdu dobré srdce a je to strašně hodná ženská. Bydlí přes silnici a je u nás každou chvilku. Vychovala 2 děti a každýmu se chlubí jak hlídá děti dceři a i ostatním z rodiny ,mluví tak,že bez ní to nejde a je tsále na telefonu ikdyby byli 3 ráno.Mám 2 měsíčního chlapečka a ona ho miluje tak,že mi ho ani ze začátku nechtěla dávat,její rady a 10× návštěva za den mě v 6 nědělí ničili a teď nastal další problém. Malýho stále chce,ale zaonačí to tím stylem,když budu já potřebovat a abych si odpočinula.Je to jejich vnouče a nemůžu jim ho odpírat a rozhodit zde všechny vtahy. Pokaždý když přijde z procházky malý pláče-natřásá s ním v ruce nervozním stylem,že už musí zabrat,že mu něco je,že hází šavle..vždy má ledový šedivý ručičky a tvrdí mi,že to u dětí nevadí. Mě na procházkách vždy spinká,je přikrytý a teploučký a rozhodně nezvraci ani jednou. Dnes ,i miminko vrátila promodralý,nesla ho v té zimě jen v dupačkach hodinu v ruce,že furt pláče a opět hází šavle i pindíka měl úplně zcvrklýho a tak plakal.. Ještě teď mi je za něj strašne. Měla by se ze mě stát důsledná mámá apořádně zakročit ,můj problém je,že to neumím k hodným lidem (ikdyž se zdá,že tak hodná není,ale vážně je) Nejspíš jí to nedochází,nebo už vážně nevím,když jí napomenu,řekne jen,že to dětem nevadí a že má zkušennosti a tím mě zničí,jelikož je to mé první mimi . Jak jí taktně naznačit,že takle ne.. zřejmě nezbývá nebýt měká a zakročit,mimi je důležitější vím,ale ty rodiné vtahy..ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
27.5.11 23:00

Možná sis nevšimla, že s tebou tchýně manipuluje. Co na to manžel? Byl by rád, kdyby se babiččinou péčí malému něco stalo? (Myslím že asi ne…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.5.11 23:02

Prostě jí to důrazně řekni a když to bude zas, tak jí ho nedávej ven nebo jdi s ní. Je to Tvé dítě, sice je první, ale máma jsi Ty. Mně něco podobnýho dělala moje babi(bývalá dětská sestra v porodnici). Dělá to doteď, rady sto let starý atd. Taky jí občas musím dost důrazně říct, tohle ne! A zatím se neurazila, i když si asi myslí svý.
A poznámky typu, je to Tvoje první, Ty to ještě tak dobře neumíš, to vůbec neřeš!!!!!

Příspěvek upraven 27.05.11 v 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.5.11 23:03

přésné..už potřebuju slyšet(číst) názor jiných,přeci jen je to náročný s malým a vídám jen..děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.5.11 23:05

Ahoj!
Tak já už dospěla do stádia, že jsem rodičům musela říct, že JÁ JSEM MATKA, a že oní s ním pak nikde po doktorech běhat nebudou, tak ať mě laskavě respektují. U nás jde tedy hlavně o jídlo a o posazování, když prcek ještě sám nesedí. Myslí to sice dobře, ale je to stará škola a nás mladé nechápou. Asi budeš muset říct tchýni něco na ten způsob. Co až bude maličkej marodit díky její péči???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
27.5.11 23:08

ahoj zakladatelko, opravdu nezbývá nic jiného než zakročit, nemyslím, že by se tím nějak významně spřetrhali vazby, ostatně, nemůžeš riskovat zdraví svého dítěte kvůli zbabělosti, jsi za něj zodpovědná! Přeji hodně odvahy, určitě si zvládneš s tchýní promluvit, ty ji znáš takže víš v jakém tónu to příjme nejlíp. Já na tu moji musim drsně,někdy až vyloženě sprostě, protože jinak nechápe :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.5.11 23:08

Mimo jiné - mám taky první dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.5.11 23:10

Ajaj..koukám,že nejsem sama co jim tchýně zaváří.. přesně tak,stará škola a šílený rady.Holt musím,místo abych spala mi je za malýho děsně a to musí přestat..děkuju holky a tobě držím palce !! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.5.11 23:10

Fresso - pokud hledáš „trochu jiný“ okruh lidí, tak seš tady správně… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.5.11 23:14
fressa píše:
Ajaj..koukám,že nejsem sama co jim tchýně zaváří.. přesně tak,stará škola a šílený rady.Holt musím,místo abych spala mi je za malýho děsně a to musí přestat..děkuju holky a tobě držím palce !! :)

Taky jsem radši nechodila spát a sla s malou ven. Babi má cca 40kg, kočár je těžkej.. Byla nastvana. Před 2týdny jsem s ní a malou byla na prochajdě a babi talčila kočár. Vjela mi pod auto, to ťuklo kočár. Jen malinko, nic se nestalo. ALE - jsem ráda, že jsem jí to nedovolila už zezačátku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.5.11 23:14
:potlesk: :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
27.5.11 23:24

Upřímně - tchýně ať mi klidně kálí na hlavu, ale kdyby to jakkoliv odnášelo moje dítě (jako teď odnáší tvoje), zakročila bych a to velmi rázně a okamžitě.
Já jí taky musím krotit před procházkama, kdyby bylo po jejím, malý má ve 30-ti stupňovým vedru zimní fusak a přijíždí mi z procházky zpocenej jak vrata od chlíva.Ne, já si vždycky představím, jak je mě, když je mi horko nebo naopak zima a přece nebudu dopouštět, aby takhle trápila malého!
Zakroč prosímtě.Já jí nic nějak hrubě neříkám, neumím to (teda u jiných lidí jo, u ní ne :roll: ), ale minule už mě fakt vytočila, jak zas „přidej mu ještě svetřík“ a „bude mu zima“, nejlepší " to je ale maminka, nechá tě mrznout", neovládla jsem se a štěkla na ní, ať to laskavě nechá na mě, že to dítě nemám za 14 dní týden, ale že ho oblíkám už 7 měsíců.Už mlčí :lol:
Co se návštěv týče, nejsem návštěvová, nemusím je, mám ráda svůj klid…Ovšem tchýňka by tu mohla být obden.Domluvili jsme se tedy, že až budu potřebovat, zavolám jí.No tak jsem ještě nezavolala od porodu :lol: Jezdí jednou týdně vozit, víc se ani o návštěvy už nehlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.5.11 23:37

Tak to máš koukám hodně podobné,svůj klid potřebuju k životu strašně a to přehřívání má taky v oblibě-absolutně to nechápu,že jim to nedochází. Zítra jdu do toho,zkrátka teˇuž „kopu“ i za něj,děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.5.11 23:38

To je ale maminka,nechá tě zmrznout-to je teda síla !! Brrr ,držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
27.5.11 23:38

Hodně štěstí, vím, jak si člověk připraví v mysli přednášku a pak když dojde na věc, nezmůže se na slovo :-? Ale tady jde fakt o tvé miminko…Jakmile si tohle uvědomím, jsem tygr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová