Zklamala mě máma a nevím, co s tím

Anonymní
13.5.11 09:28

Zklamala mě máma a nevím co s tím

AHoj holky, předem se omlouvám za anonym, ale pro jistotu. Strašně se potřebuju vypovídat, chce se mi brečet, chce se mi nadávat, chce se mi seřvat mojí mámu a poslat do háje, ale mám jí ráda, je to máma. Včera jsem s manželem zjistila, jaká opravdu je. Jak nás proti sobě popuzuje. Je to složitější a na delší povídání, ale ve zkratce u manžela pomlouvá mě, že jí naháním, že jí pořád zatěžuji mými problémy, že jsem na ní strašně závislá, že bych si měla najít nějakého koníčka, dělat nějakou školu apod. Bydlíme od nich asi 3 hodiny cesty, vídáme se často. ALe často od ní slyším, jak by mě tam potřebovala, jak jí tam jako opora chybím, jak to sama nezvládá apod. Ale já se mám odprostit. Co se týká koníčku, mám malou hlčičku a v bříšku dalšího prcka v 5. měsíci. Moje malá je všechno a naplňuje veškerý můj čas, který jí ráda věnuju. školu nedělám, nebaví mě to. Mám maturu a zatím mi stačí. Mně prozměnu píše, že by nechtěla takové dětsví jako má naše holčička, vidět tátu kvůli práci jen 3 hodiny denně, at se laskavě sbalíme a vrátíme zpět do čr a manžel tady nechá práci, že se jen honí za karierou. Že ho nemiluju, že neví proč spolu jsme, že lituje toho, že nám v krizi pomohla se k sobě vrátit. Že k sobě nepatříme. Za to ona s tátou se milují i po 28 letech, nikdy se nehádali a manželství mají dokonalé. Už opomněla to,že po soě řvali jak dva psi, věčně se rozváděla a stěhovala pryč, sestry a mě se ptala s kým půjdeme bydlet. Bylo nám okolo deseti let. apod. Ale ona je dokonalá. A další a další věci. Na všechno si ted nevzpomenu. ALe já se s tím nějak nedokážu srovnat PROČ, proč je taková? Proč nás proti sobě chce poštvat?Proč říká, že jí přidělávám starosti, když to není pravda?Manželov a mně dluží bezmála sto tisíc, které jsme jim půjčili nab platíme za ně půjčku, jelikož na ní nemají a to jsem jí ještě stranou dala asi 20tisíc,aby měli něco. Ale ke kadeřnici jde, hodinu kytary a angličtiny si zaplatí. Tak za co?Neříkám, že jsem dokonalá, nejsem ani trochu, ale nechápu proč nás chce rozhádat, proč u jednoho pomlouvá druhého a strašně mě to mrzí. Včera už to nějak překročilo asi únosnu mez a já cítím, že pro mě máma už je jen slovo máma, kterou mám ráda, ale není to bezpečný přístav kam se můžu obrátit.Omluvám se za ten román, ale jsem z toho docela vyřízená.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andrejka87
13.5.11 09:36

Anonymní…moc mě to mrzí…je to hrůza..Mám kamarádku které se narodilo miminko ve štastném manželství a její máma ji prostě a jednoduše začala závidět…Jednou ve vyhrocené situaci to sama přiznala a nyní dochází k psychiatrovi..Prostě jí záviděla to co ona nikdy neměla a nesešlo jí na tom že vlastně závidí její dceři které by to měla přát ze všech nejvíc…Když tě tak čtu říkám si že tvoje máma bude tvou mámou pořád ale asi bych s ní kontakt omezila na minimum..nenech se zdeptat a zničit svůj rodinný život…

• Citovat
  • Upravit
10048
13.5.11 09:40

Já bych to nehrotila, odprosti se od toho ze te to mrzi a proste na ni kasli. Omezte navstevy a pokud bude mit kecy tak ji od plic rekni proc. Domluvte se na tom kolik ti bude mesicne splacet a hotovo.
Jako kdyz rodina tak snad z obou stran ne? jinak rodina nerodina.
Já říkám to že máme spol. příjmení neznamená ze budem kamaradi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.11 09:45

No jě to těžký, já se jí prostě svařovala třeba co mam trápení s manželem, dřív, ted už ne, so mě mrzí a co mám dělat a ona mu to pak hned vyzvonila. Ted prostě píše a říká toto, mi říká at se laskavě konečně podle toho zařídim, vrátim do čr. Ale já miluju svého manžela, ikdyž máme problémy, ale to snad každé manželství má nějakého skřeta ne?

• Citovat
  • Upravit
9649
13.5.11 09:46

Taky me to mrzi, hadky a odcizeni v rodine jsou vzdy smutne - rodina by mela vzdy drzet pohromade a poskytnout podporu, azyl a pomoc, kdyz nekdo potrebuje.
Zkus to mame vysvetlit, rict jak se citis a pokud nepochopi, dejte si pauzu, nevidejte se a premyslejte. Pokud mate s partnerem kvuli mamy nejake potize, vyrikejte si to mezi sebou a ujistete se, ze vy dva jste pro sebe duleziti a zachovejte si to krasne, co je mezi Vami.
I kdyz ji vzdy budes mit rada, je to preci jen mama, nenechej si od ni nic nicit a nabouravat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
13.5.11 09:46

Souhlasím s holkama. Omezit kontakt a dát jasná pravidla. Jinak vám ten vztah opravdu zničí a to za to nestojí. Ono to někdy pomůže, ona se uklidní, srovná a zase bude jednou fajn… i když to tak být nemusí. Nicméně ty alespoň víš, že jsi udělala maximum pro svou vlastní rodinku. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.5.11 09:48
Dice píše:
Já bych to nehrotila, odprosti se od toho ze te to mrzi a proste na ni kasli. Omezte navstevy a pokud bude mit kecy tak ji od plic rekni proc. Domluvte se na tom kolik ti bude mesicne splacet a hotovo.
Jako kdyz rodina tak snad z obou stran ne? jinak rodina nerodina.
Já říkám to že máme spol. příjmení neznamená ze budem kamaradi…

Samozrejme, pokud mama nepochopi, kde je chyba a nebude ji to mrzet, taky bych se zaridila podle sebe!!! „Ocamcat pocamcat“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.11 09:51

No, mně o ty peníze nejde. Rádi jsme jim pomohli a stále pomáháme každý měsíc. Já jen nechápu, jak tohle máma může dělat svýmu dítěti?
A promluvit s ní opravdu nejde. Jelikož když jsem jí napsala jak oni se s tátou příšerně hádali atd, a taky se milujou, tak se urazila a je z toho prý zničená že jsem vytáhla jejich manželství. To napsala manželovi.
Muvit s ní opravdu nejde. Tam je vpozadí tak strašně moc problémů a nevyřešených věcí, že by to dopadlo hodně špatně.

• Citovat
  • Upravit
9649
13.5.11 09:57
Anonymní píše:
No, mně o ty peníze nejde. Rádi jsme jim pomohli a stále pomáháme každý měsíc. Já jen nechápu, jak tohle máma může dělat svýmu dítěti?
A promluvit s ní opravdu nejde. Jelikož když jsem jí napsala jak oni se s tátou příšerně hádali atd, a taky se milujou, tak se urazila a je z toho prý zničená že jsem vytáhla jejich manželství. To napsala manželovi.
Muvit s ní opravdu nejde. Tam je vpozadí tak strašně moc problémů a nevyřešených věcí, že by to dopadlo hodně špatně.

Tak to zkus dat k ledu, nejaky cas nejezdi, kdyz se bude ptat, rekni ze ti ublizila a ze by jsi to chtela nechat ulezet.
Nejtezsi je proste to, ze to je MAMA. Kdyby to byl kdokoli cizi, nebo alespon nekdo jiny z rodiny, to bych delala virval jako krava, ale takto :-(
Bohuzel si to nedokazu ani predstavit co ja bych delala, ale nastesti nemusim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.11 10:08
Anonymní píše:
No jě to těžký, já se jí prostě svařovala třeba co mam trápení s manželem, dřív, ted už ne, so mě mrzí a co mám dělat a ona mu to pak hned vyzvonila. Ted prostě píše a říká toto, mi říká at se laskavě konečně podle toho zařídim, vrátim do čr. Ale já miluju svého manžela, ikdyž máme problémy, ale to snad každé manželství má nějakého skřeta ne?

No já se přiznám, že se mamce raději s trápením s manželem nesvěřuju, raději ani slovíčkem. Mám zkušenost, že když jsem to udělala, bylo to použito vlastně proti mně, i když to jistě myslela v dobrém. Když jí chci něco říct, raději si rozmýšlím, kolik toho sdělím a jak, abych se vyhnula zbytečným diskusím a poznámkám, a je to lepší. Prostě mamka ví, jak na mně, tak jí k tomu, aby tuhle schopnost mohla použít, raději nedávám příležitost :-) preventivně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7661
13.5.11 10:10

Radu nemám, jen pochopení. Před šesti týdny jsme se pohádaly s mámou, od té doby jsem ji neviděla. Byla jsem z toho na prášky, něco jsme snad vyřešily přes mého bratra, ale nezdá se, že se to hned tak spraví. Řekla mi v afektu věci, které asi hned tak nepřekousnu, taky o mém manželovi, kterého od začátku dvakrát nemusí. První krok ke smíru jsem udělala v neděli, poslala jsem SMS s přáním všeho nej ke svátku matek, odpověděla mi, že mi přeje totéž, a od té doby zase ticho. Jenom vím, že bráchovi volává v slzách, že nemůže vídat vnučku, ačkoliv jsem jí už hned po té hádce vzkázala, že může za malou přijít, kdy bude chtít. Takže asi nechce… Nejhorší je, že vím, že čím dýl to bude trvat, tím hůř pro nás dvě, ale příčí se mi dělat další smírný krok, když už jsem jeden udělala, přestože ublížila ona mě a ne já jí.
Achjo, ty matky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.5.11 10:14

Muj vztah s mou mamou je ten nejkrasnejsi co muze byt - preji zakladatelce a vlastne vsem, aby se jim to co nejvice ustalilo a bylo to v pohode!!!
Mama je na cely zivot :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
13.5.11 10:17

Je to ťažké, verím, že sa to u vás urovná a bude zase dobre. Hlavne zo sebou nenechaj manipulovať. Ja som so svojou mamou ukončila kontakt, nestojí o svoju dcéru a už vobec nie o svoju vnučku! Zlýhala sko ako matka i ako babička. Dovody tu nebudem zospisovať, je to zložité a na dlho. Takže viem, ako ti je. Drž sa :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
13.5.11 10:21

Anonymnííí. je mi tě hrozně líto :-( já to měla s matkou podobně, ale jednoho dne už jsem řekla dost, přestala jsem ji finančně podporovat a různě podporovat, dělala mi fakt peklo ze života. A hlavně lhala na každém kroku a já byla akorát za blba a ti co mě neznali tak se na mě dívali skrz prsty, ale ti co věděli, tak nechápali, jak může být tak zákeřná. Místo toho aby byla ráda, že se máme dobře, máme zdravou dcerku…ale to by bylo na dlouho.
A už je to skoro 2 roky co jsem jí nedala ani korunu a za tu dobu si zkusila přijít ještě 2×, ale neuspěla a tak přestala chodit. Aspoň vím, že jí za to ani já ani malá nestojíme, prostě jen peníze a já ten krok k ní určitě neudělám.
Omez s ní kontakt na úplné minimum a pak uvidíš, možná se konečně zamyslí :-) přeju hodně štěstí :-) a hlavně buď v klidu, už kvůli prckovi v bříšku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.5.11 10:23

jo holka to je těžký .. taky moje máma je taky občas (spíš často) na :pocitac: … mám jí ráda, ale jsou věci, které jí už prostě neříkám a říkat nebudu, dalo by se říct, že bych taky ráda omezila styky, ale to bohužel nejde (bydlí hned v baráku vedle :mrgreen: :zed: ) ...... naštěstí přítel to bere dost sportovně, i když občas toho máme oba plné kecky, ale už jsme pochopili, že kvůli mojí mámě se spolu hádat nechceme, tak se tomu radši společně zasmějeme, i když je to většinou spíš k pláči, ale nenaděláš nic :nevim: .. ale nenech si rozbít rodinu!!! .. já na to přišla bohužel až pozdě, i proto jsem rozvedená, je nesmysl rozvod svádět na mámu, to ne, ale svůj díl na tom taky má, takže já říkám, že za rozvod můžou vždycky dva, v našem případě tři :mrgreen: … drž se!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová