Obětavá tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13415
28.5.11 15:18

Tak já jsem tchýni sice odpálkovala vždycky, vždy to bylo k ničemu, teď už jsem to nevydržela a napsala jí dlouhý email, že možná spíš pochopí psané slovo. A mám klid :lol: a doufám, že na dlouhou dobu :-D Nedej se, je to tvoje dítě, ona sama by nesnesla, kdyby jí někdo kecal do výchovy. Držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janča E.
15.7.11 12:38

ty prarodiče

Já opravdu žasnu nad tím, jaké problémy mohou nastat s prarodiči. Napadá mě, že tyto „hodné“ babičky to dělají proto, že se samy cítí staré a neužitečné, tak i za cenu poškození zdraví dítěte jsou schopny prosazovat svou. Holky, nedejte se a braňte svoje děti před nelítostnými šelmami! :palec:

• Citovat
  • Upravit
226
10.12.11 14:31

nerozumím tomu, poradte

Moje tchyně je moc hodná ženská.Ale bohužeů nemá svůj vlastní názor a čeká jen na příkazy a rozkazy. Nic nedělá sama pro sebe, jako by ani neměla svůj vlastní život.
Bydlíme přes ulici, máme dvě děti .Ted 5 letého syna a 5 měsíců starou holčičku. Problém je, že tchyně mi vždy říká, že kdykoliv budu potřebovat, at se ozvu, ale nikdy se neozve sama, jako že by chtěla hlídat.Problém je, že s ní v domě žije manželův bratr, který ji určitým způsobem týrá. Ona ho neustále obskakuje, je mu 32 let. Nenamaže si ani chleba. No a ted, kdyz ji dame hlidat malou treba na dve hodky a jedeme na nakup, tak manželův brácha vyvádí.
Minule jsem zaslechla, jak na ni ječí, že nám pořád hlídá a on je unavený. Vůbec nevím, co mám dělat. Mně tchyně tvrdí, že ji to nevadí, ale nedokáže se synovi ubránit.
Poradíte.Jsem z toho zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
10.12.11 14:39

Ještě jsem chtěla podotknout, že hlídat dáváme holčičku jen, když je to nezbytně nutné. Bohužel minulý týden měl syn dvě akce ve školce, tak tam byla v pondělí a úterý od 15 do 17, to chodí švagr z práce.
Ona unás hlídat nechce, protože si prý doma aspon něco udělá. Je trochu pedant na uklízení a má vše naprogramované.
Jsem ve stavu, že tam malou dávat nechci vůbec.Ale jí to mrzí a posílá švagra, aby se mi omluvil, ale já o to moc nestohím, protože s ním je to pořád dokola. Matka ho obsluhuje a ten kdo žárlí na mimino je u mě nevyzrálý jedinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
10.12.11 22:06

Emsi, je třeba vzít v úvahu, že věci nejsou černobílé a pokud se něčí syn chová takhle, má na tom většinou matka podíl. Takže bych se určitě vyvarovala černobílé zloby na švagra a lítosti tchýně.
Obávám se, že poměry u nich doma se hned tak nezmění a hlavně je nezmění nikdo z venku, to oni by museli chtít něco změnit. Dávej hlídat pouze pokud to považuješ za bezpečné a v pohodě - pokud ne, holt se bez hlídání radši obejdi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
14.12.11 11:06

To je síla, já bych ji malého už nedala … to neni normální, aby v takové zimě vytahovala dítě z kočárku. Kdyby chtěla zase vozit, tak bych prostě šla s ní ať vidí, že mě nepláče a spinká. Já mám malou tak zabubanou, že není v kočárku ani vidět …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová