Tchýně mi (nevyžádaně) doma uklízí

327
22.5.11 17:49

Tchýně mi (nevyžádaně) doma uklízí

Dnes jsme v klidu dopoledne spali /náročná noc se zubama/ a najednou mě vzbudily vibrace na telefonu, a tam 4 zmeškaný hovory od tchýně, tak jí volám a říkám jí že ještě spíme. A ona - já sem si to myslela, za minutu jsem u Vás! No potěš, my všichni rozespalý, nijak extra uklizeno, nenavaříno /dělám to všechno když mi pak chlap hlídá malýho/ a ona ve dveřích. No udělala jsem jí kafe a šla teda vařit, když už se pozvala na oběd. Ona si hrála s malým, pak šla do koupelny a začala mi tam uklízet! Snažila jsem se jí zastavit ale nešlo to, vzala to zgruntu a u každý věci měla tisíc keců. Já měla úklid naplánovanej až na odpo, ale to jí nevadilo, prej mi pomůže. Kdyby teda pomohla a nekecala, ale takhle jsem se cítila jak malej spratek. Ona to totiž dělá pokaždý, když hlídá, třeba myje nádobí /což eště pochopim/, prej se nudí, když malej spí, ale pak má u toho strašný poznámky, proč nepoužívám tohle, proč tu houbičku dávám takhle atd..Chlap to taky vidí, už jsme jí to řikali, ať nic nedělá, ale nejde tomu zabránit. Jinak je v pohodě ale tohle je hrůza. Ona to myslí dobře, ale chce mě skoro ve 30 vychovávat a to fakt nezkousnu. Nejhorší je, že ona to nemá doma nic moc, taky bych tam našla dost věcí, co jí uklidit. Taky jsem jí to řekla a ona že jí to doma tak nebaví (jako buzerovat u nás ). Potřebovala sem si vypsat, ona se asi nezmění, ale štve mě to hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
eMaminka
22.5.11 17:58

chuděrko.. přestaň být mírná, otevři si na ní ústa s plnou parádou, vysvětli ji, že to co dělá pro tebe není pomoc ale ponížení… a buď ráda, že nemáš mou tchýni ;)

• Citovat
  • Upravit
1146
22.5.11 18:11

Tak to ti nezávidím :cert: Já musím zatím zaklepat,ale mám dobrou tchýni :wink: Kdybych,ale byla v tvé kůži asi bych si moc servítky nebrala.Kdyby mi volala a že za pár minut je u nás,tak bych jí řekla ať se nezlobí,ale že spíme,že jsme unaveni protože malej nám dal zabrat a že se třeba odpoledne stavíme 8-)
A s tím úklidem bych byla vytočená,tohle nesnáším,je to můj byt a moje starost o to jak já a moje rodina žijeme.A jí může být šumák jestli budu uklízet odpoledne nebo příští týden.V tomhle bych byla asi hodně rázná a nekompromisní!! :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Přeji pevné nervy a nenech si do domácnosti kecat,jak jednou povolíš bude to pak už jen horší.Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
22.5.11 18:20

Tak já měla takovouhle babičku, přesně odpovídala tvému popisu. Tisíckrát jí máma vysvětlovala, že svoji domácnost si chce vést sama, tisíckrát se jí babi buď vysmála, nebo ujistila, že jí jenom pomáhá, nebo se urazila (záleželo jak jemně nebo drsně máma vysvetlovala), a druhý den naběhla zase…
Mně uklízela můj pokoj ještě když mi bylo šestnáct, když jsem si ho začala zamykat, tak se děsně urazila, bohužel jí to moc dlouho nevydrželo.

Takže se jenom obrňte trpělivostí, snažte se vymezit pravidla, ale přpravte se, že úspěch není zaručen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9199
22.5.11 19:04

Ty tchyne :zed: , ta moje nedojde na zachod, aniz by aspon zaclonu nespravila :zed: . Ale uz jsem si parkrat otevrela nevymachane hubu a tak prepadovky uz nedela a uklizeci tendence ma jen tehdy, kdyz ji nikdo nevidi. Tak me ma temer porad preventivne za zadkem :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
22.5.11 19:07

Jé, takovouhle babi = tchýni mám taky! :lol:
Ohedně toho uklízení, když Vám hlídá prcka- to mě strašně štvalo, nemohla jsem pak nikdy nic najít. Tak jsem se naučila překousnout trochu toho ponížení a když byla babička na hlídačce u nás- natvrdo jsem jí připravila práci (většinou žehlení) a víš co mi pak řekla- že to bylo bezva, protože se nenudila a věděla, že mi tím pomůže. :dance:
A během návštěvy- jestli chce uklízet, pošlu jí se starším synem k němu do pokoje, alespoň vidí, jak ho zahlcují čínskýma ,kvalitníma´ hračkama. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
22.5.11 20:24

Já mám tchyni podobnou v tom, že uklízí, naštěstí u toho nemá žádné kecy… dřív nám chodila venčit psa, a vždycky nám ještě umyla nádobí, občas srovnala boty, bundy pověsila na ramínka (to normálně nedělám), porovnalaa obývák…nebylo to nic zásadního a nebylo to ani „z gruntu“, ale úplně hrozně mi to vadilo :-)… ona to ale nikdy nekomentovala ve zlém, taky teda říkala, že se nudí a s tím psem tam chce ještě být, ať ho jen nezavře a neodejde… postupně jsme jí řekli, at to nedělá, a stejně si někdy nemohla pomoct…

Teď už máme děti, je z ní ideální hlídací babi, čímž jsme ji zaměstanali, když je u nás sama, občas něco udělá, ale naštěstí jen minimálně. A hlavně my jí to už skoro odpouštíme, ona je tak pořádkumilovný typ, že ani neví, že to všechno sama od sebe srovnává a přerovnává… :-) a její klady vysoce převyšují tyhle drobnosti s úklidem…

Nicméně přesně chápu, jak se cítíš, kór, když přijde nevyžádaně a má u toho kecy - tady nezbývá nic jiného, než jí to opakovaně vysvětlit, že takhle teda ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
22.5.11 20:30

dámy opravdu klíííd, moje tchýně chce abych uklízela JÁ JI doma.. pomáhala se zahradou.. mám dvě malé děti, příjde jí, že toho mám málo.. ráda bych ji pomohla a není to problém, kdyby však jednou přišla, že to a to chce.. ale ona to vždy používá okřídlenou formuli, že umírá, že to a to museli dělat cizí lidé, že její vlastní na ní kašlou.. příjde až poté ale, né že by poslala sms, že je jí zle, jestlibychom nebyli tak hodní a nešli jí pomoct.. upozorňuju, že je v plné síle, je jí 60 a na zadku neposedí.. mít takovou co jí dojde, že třeba v šestinedělí s druhým dítkem, doma starší batole.. že kdyby jednou v týdnu donesla uvařené jídlo tak by ji ruce neupadli..ale mě má napadnout, že ten den se ji zrovna nechtělo mýt nádobí, že bych měla jako doklusat..

• Citovat
  • Upravit
436
22.5.11 20:33

Ahojky, zrovna tohle teď řeším. Přítelova matka nám chodí hlídat, tak 2× týdně, když jsem na půl úvazku v práci. Začalo to vyžehlením a nádobím, pak to pokračovalo přerovnáváním skříní podle jejího.. Nejdřív jsem se snažila ať to přítel vyřeší, je to přece jeho matka. Říkal jí to několikrát buď mu řekla že to neudělala nebo to stejně nemělo význam. Navíc má přítel ještě dceru z minulého vztahu, kterou tchýně nechutně protěžuje, před naší společnou dcerou.. Nosí jí hadry hračky atd.. Už to dospělo tak daleko, že jsme se s přítelem skoro rozešli, jen abych měla klid. Nakonec jsme dospěli k tomu, že si nenecháme zničit rodinu. Tchýně dostane poslední možnost po dobrém, nebo půjdu na rizikáč a ona sem prostě nebude chodit. Asi jsem Ti moc nepomohla, já nesnesu aby se mi někdo hrabal ve věcech, ale přesně chápu jak Ti je.. Hlavně pozor ať Ti to nezničí vztah, mně se to málem stalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
22.5.11 20:36

jééé tak to mi připomnělo mojí historku s tchýní: jestě jsme neměli Terezku,ale máme hodně psů a jeli jsme na víkend na Slovensko, tchýně se teda nabídla,že nám bude jezdit psy krmit. Taky říkala, že tam s nima chce chvilku být,aby tam nebyli celý den sami (na zahradě), tak at jí připravíme nějakou práci na zahradě. TAk jí říkám že JESTLI CHCE tak at pohrabe na zahradě listí… ale to jí nestačilo, musela mi taky doma ošetřit, zalít a pohnojit kytky, v ložnici ustlat postele, vytřít podlahy a uklidit boty v předsíni !!!!! :cert: Vrcholem byl vzkaz co nechala v kuchyni : Listí jsem shrabala, ošetřila jsem kytky - některým nebylo pomoci, když natřeseš každý den polštáře, déle vydrží!!!!!!!! :pocitac: :pocitac:
od té doby nebyla nikdy bez dozoru u nás doma sama, a i když je tu s náma stejně mi sklízí ze stolu, rovná časopisy, trhá uschlé listy z kytek :cert: :cert: a já si pak připadám jako totální idiot :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
22.5.11 20:36

Nečetla jsem všechno,ale holt některé z nás si říkáme,pomůžem jí,má toho hodně.Taky se má EX snacha zlobila,ale nikdy jsem to nemyslela zle. Asi bych jí řekla,že jsi ráda za pomoc,ale vadí ti její komentáře.Říct to ale slušnou formou,aby se jí to nějak nedotklo.Třeba si ty řeči kolem neuvědomuje.

• Citovat
  • Upravit
9053
22.5.11 20:38

Kdyby mi poklidila tak, že by vyžehlila, umyla nádobí a utřela prach, tak nevidím jediný problém! Ba dokonce super, když jsou děti a někdo vám takhle pomůže…

Ale aby mi lezla přerovnávat skříně, to už by bylo moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
22.5.11 20:46

eMaminka - Tak to je zase opačný extrém. Jinak já už se s ní kvůli tomu pohádala, chvilku byl klid a už zase řádí znovu, asi to fakt budu muset zkousnout, ale je to hrozně nepříjemný, ty její připomínky jak sem neschopná a dělám to blbě :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.5.11 20:51
jezika píše:
Dnes jsme v klidu dopoledne spali /náročná noc se zubama/ a najednou mě vzbudily vibrace na telefonu, a tam 4 zmeškaný hovory od tchýně, tak jí volám a říkám jí že ještě spíme. A ona - já sem si to myslela, za minutu jsem u Vás! No potěš, my všichni rozespalý, nijak extra uklizeno, nenavaříno /dělám to všechno když mi pak chlap hlídá malýho/ a ona ve dveřích. No udělala jsem jí kafe a šla teda vařit, když už se pozvala na oběd. Ona si hrála s malým, pak šla do koupelny a začala mi tam uklízet! Snažila jsem se jí zastavit ale nešlo to, vzala to zgruntu a u každý věci měla tisíc keců. Já měla úklid naplánovanej až na odpo, ale to jí nevadilo, prej mi pomůže. Kdyby teda pomohla a nekecala, ale takhle jsem se cítila jak malej spratek. Ona to totiž dělá pokaždý, když hlídá, třeba myje nádobí /což eště pochopim/, prej se nudí, když malej spí, ale pak má u toho strašný poznámky, proč nepoužívám tohle, proč tu houbičku dávám takhle atd..Chlap to taky vidí, už jsme jí to řikali, ať nic nedělá, ale nejde tomu zabránit. Jinak je v pohodě ale tohle je hrůza. Ona to myslí dobře, ale chce mě skoro ve 30 vychovávat a to fakt nezkousnu. Nejhorší je, že ona to nemá doma nic moc, taky bych tam našla dost věcí, co jí uklidit. Taky jsem jí to řekla a ona že jí to doma tak nebaví (jako buzerovat u nás ). Potřebovala sem si vypsat, ona se asi nezmění, ale štve mě to hrozně.

Nečetla jsem diskuzi, ale tak co kdyby jsi se třeba při další takové přepadovce prostě sebrala a šla s prckem pryč? A ještě bys mohla utrousit poznámku třeba něco jako, že se vrátíš, až tu bude klid a uklizeno… 8-) :-P . Ty si budeš užívat venku na procházce a tchýně bude makat… :lol: . Buď ji to trkne anebo budeš mít posluhu grátis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
22.5.11 21:02

Tak tohle mi dělala tchýně také ze začátku..Připadala jsem si jak neschopnej magor, co žije minimálně v hnoji…Udělala jsem před manželem halo, že tohle je MOJE domácnost a ona je JEN návštěva, tak ať se podle toho chová…Od té doby se musí na návtěvu min.den předem nahlásit, jinak prostě nesmí dovnitř..Já mám tak vypulírováno a nemůže říct ani popel.Upřímně, ohlásit se včas na návštěvu mi přijde jako slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová