Nemocný k prarodičům?

Anonymní
19.5.11 18:03

Nemocný k prarodičům?

Holky prosím o radu, nebo spíš, jak byste se zachovali vy.
Náš malý (5,5 r.) je od doby, co chodí do školky prakticky pořád nemocný, už je mi víceméně trapné ho ve školce omlouvat, ale to není oč tu zrovna běží ….
Jedná se o tento víkend, tchánovci se předevčírem ohlásili, že by si malého rádi vzali na víkend. Manža jim říkal, že je nemocný (v neděli jsme byli na pohotovosti se středním uchem, nebylo to na píchání, ale dostal kapky Otipax, s tím, že máme jít dnes na kontrolu), že se jim ozveme po kontrole a domluvíme se.
Včera jsme byli na ORL, ucho už vypadá dobře, ale mudr. diagnostikovala akutní zánět nosohltanu, dělala i stěry a výsledky budou v pondělí (jestli budou nutná antibiotika). Zatím máme Pamycon 4× denně.
Malý vypadá celkově téměř normálně, jenom v noci kašle a je takový přepadlý.
Jak byste se zachovaly vy, pustily byste ho na víkend k prarodičům? Nechci vypadat jako ten, kdo jim malého nechce půjčit, a jsou tu navíc dvě věci, které musím zmínit. Babička je po půlroční léčbě rakoviny, před dvěma měsíci dokončila ozařování a jedna z mála věci, které ji drží, je právě to, že se hrozně těší na malého. Na druhou stranu jsou nezodpovědní, minule, když mu měli kapky, tak mi tvrdili, že je samozřejmě dávali a tvářili se hrozně ublíženě, že si můžu myslet, že ne. Doma jsem pak zjistila, že jsou neotevřené …. Vraždila bych.
Díky za vaše názory.
Sorry za anonym, ale chodí sem manžova sestra a nechci peklo v rodině …

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101709
19.5.11 18:08

A jak se malý těší k nim? Je u nich spokojený? Chce tam? Pokud jo, tak bych ho pustila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
19.5.11 18:10

Já Tvou nerozhodnost chápu. Buď uděláte radost babičce a Ty budeš nervní jestli je vše OK, nebo jí zklamete, ale zase budeš v pohodě Ty. Zkusila bych udělat kompromis, že jim malého kvůli nemoci půjčit nemůžete, ale buď přijedete všichni k nim třeba jen na den, nebo pozvi tchánovce na návštěvu k Vám. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
19.5.11 18:14
j.a.n.i1 píše:
A jak se malý těší k nim? Je u nich spokojený? Chce tam? Pokud jo, tak bych ho pustila :-)

přesně tak… a třeba bych zavolala a léky připomínala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.11 18:14

Těší, jezdí tam rád, má tam naprostou volnost, všechno se točí kolem něj , aby se netěšil :wink:
Spíš mám strach, abychom nezanedbali léčbu, nemůžu se spolehnout ,že ty antibiotické kapky mu budou dávat (ty navíc musí být v lednici a pokud je nachají venku, tak se znehodnotí a jsou k ničemu - když už mu je daji, tak je určo nevrátí do lednice) :cert:

• Citovat
  • Upravit
1274
19.5.11 18:52

Já bych ho nechala doma, pokud je nemocný, jde přece o jeho zdraví. K babičce a dědovi by jel třeba příští víkend, až bude zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
19.5.11 19:13

nechala byhc doma kdžy nemáš jistotu že mu je dají a pak je dají zpátky do lednice přece jen kdžy to posunete na příští víkedn se nic nestane ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
19.5.11 19:16

Ahojda,
me jeste napadlo zkusit zavolat babicce ze malej ma takovýhle problémy, a tak že ho necheš nechávat na noc pryc ale mohli byste se zastavit na navstevu(nebo oni k vám :nevim: :nevim: ?)..a treba pristí týden nebo tak když bude zdravý jim ho na ten víkend privezes. :wink: Chápu ze babi se na nej moc tesí,ale myslím že by toto snad pochopila a nebrala to nějak osobně.
Tak at to dopadne dobre a malej je hlavně zdravej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.5.11 19:39

Nedala bych ho tam už jen proto, aby se babička nenakazila. Jestli je po chemo, tak na tom taky nebude s imunitou kdovíjak dobře. Domluv to na další víkend, to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
19.5.11 20:33

Nedala bych ho tam,babicce bych zavolala a popsala situlaci,ze musi brat leky atd..snad babicka pochopi,i kvuli sobe.

Ja bych byla nervozni,kdybych mela nemocne dite mimo domov.Tim spis,ze babicka na leky prdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.5.11 20:58

Ja bych take nedala. Uz kvuli lekum! Babicce bych to vysvetlila, domluvila se na nahradni navsteve a ditko nechala doma. Navic, kdyz dite neni uplne oukej, podle me je mu doma nejlepe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová