Praprarodiče a dítě - co s tím?

Anonymní
5.6.11 16:56

Praprarodiče co s tím?

Píšu jako anonymní, protože se za to moc stydím, ale jsem kvůli tomu i nevrlá.
Mojí cácorce ja skoro 13 měsíců a já mám v poslední době nějaké stihomamy kvůli tomu, že má pradědečka, kterého, tedy holčina párkrát viděla, ale mě z toho vůbec není dobře. Nějak necítím, že by se tyhle dvě generace měly moc potkávat. Můj muž má na to jiný názor a je to v polední době dost silná oblast tření … máte to někdo také tak? :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
5.6.11 16:59
8-o 8-o 8-o

tak nevim jestli ten tvůj problém dobře chápu ale
vůbec nerozumím tomu proč by se nemely potkávat?? Já mám už jen jednu prababičku, docela často za ní jezdíme a nepozoruju že by Klárka měla nějakou újmu

co přesně se ti na tom nelíbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.6.11 17:00

Nechapu.. mas k tomu nejaky duvod? proc by se jako s nim nemela stykat?
chapala bych to, kdyby byl zlej, nebezpecnej pro svy okoli.. ale jinak fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
5.6.11 17:10

Písni proč si myslíš,že by malá neměla vídat svého pradědečka? Pokud jak píše beruska není nějak ,,nebezpečný,,.
Co já bych za to dala,kdybych ještě měla prababičku …

• Citovat
  • Upravit
21618
5.6.11 17:14

moje děti taky mají prababičku a vídáme se s ní. na můj vkus i docela málo, ale nějak není síla a prostor jezdit za ní častěji. já si na svoji prababičku taky pamatuju. a nevidím důvod, aby se tyto dvě generace neviděly, pokud to není život ohrožující, případně není třeba pradědeček v hodně špatném zdravotním stavu v pečovatelském domě atd. ale pokud je v dobré kondici, tak proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
5.6.11 17:14

a ještě se zeptám. je to tvůj dědeček nebo manželův? a proč ten stihoman???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
5.6.11 17:16

Jestli se nebojí toho že pradědeček brzy umře a malá se pak bude trápit?

Anonymní, já bych řekla, že setkávání takovýchto generací vůbec nevadí. Jestli je to opravdu kvůli tomu co myslím, tak umřít ti v rodině může kdokoliv. Třeba i budoucí mladší sourozenec. Není to o věku. Omlouvám se jestli jsem se netrefila, ale nic jiného mne nenapadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
5.6.11 17:21

manželův děda a Eliščin praděda s námi bydlí v domě, vídají se denně, děda je vitální, občas nějakou tu hodinku pohlídá. Problém v tom nevidím, naopak, Eliška ho miluje, dědové jsou tak nějak kouzelní :-)

a pokud jde o fakt, že jednou umře, s tím se to dítě bude muset dřív nebo později bohužel setkat. Děti to navíc dřív nebo později pochopí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
5.6.11 17:23

Hanule mě se teda z příspěvku nezdá že by to bylo kvůli tomu,že se zakl. bojí že by pradědeček umřel,to může i dědeček nebo kdokoli jiný …

• Citovat
  • Upravit
232
5.6.11 17:23

My teda miminko ještě nemáme. Ale kdyby už jsme měli tak máme i pra-prababičku. Nevidím v tom sebemenší problém?! :nevim:

Ale jak píše Hanule. Je možný že se zakladatelka bojí smrti dědečka. Což plně chápu, ale bohužel je to život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.6.11 17:26

jojo, neměli by se setkávat. Hlavně se ty psychicky připrav na to, že třeba tvoje dcerka bude mít v tobě vzor a třeba v budoucnu bude mít stejné pocity nejen z pra ale i z tebe jako její babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.6.11 17:26
Verusha píše:
My teda miminko ještě nemáme. Ale kdyby už jsme měli tak máme i pra-prababičku. Nevidím v tom sebemenší problém?! :nevim:Ale jak píše Hanule. Je možný že se zakladatelka bojí smrti dědečka. Což plně chápu, ale bohužel je to život.

sorry ja to ale nechapu, muj pradeda umrel ve 100 letech - takze tak zhruba od 65ti let bych se s nim nemela vidat, aby me pak nezasahla jeho smrt???? :roll: 8-o

to je prece soucast zivota, smutna ale normalni, prece nemuze nikdo zit ve vakuu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
5.6.11 17:33

myslím, že už tady těžce spekulujeme. :mrgreen: :mrgreen: dokud to zakladatelka nedovysvětlí, tak nic dalšího neporadíme ;-)
otázka je, jestli se ještě objeví a nebyla to nějaká provokace. :think: ale asi jsem paranoidní :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
5.6.11 17:36

Já bych s tím problém neměla. Protože třeba moji rodiče mě měli později a teď jsou věkem spíše k přítelovým prarodičum jak rodičum. A navíc jsi myslím že k pra pra babičce to dítě nebude mít až tak velké pouto. protože prapra už je taková dost pomatená. Dítě by za žádnou cenu nemohla hlídat sama. Ale s prababičkama počítáme ještě dlouho!!!! Jako co si budeme povídat 70 není žádný věk na dnešní dobu. A jsou to naprosto schopni lidé..

Chtěla jsem jen říct že kdyby zakladatelka věděla že je praděda nemocný atd. tak tam může být nějaká obava. Ale je pravda :Mě děda umřel ve 4 letech. A nepamatuji si ho vůbec. Takže beru z5

beruska2× píše:
Verusha píše:
My teda miminko ještě nemáme. Ale kdyby už jsme měli tak máme i pra-prababičku. Nevidím v tom sebemenší problém?! :nevim:Ale jak píše Hanule. Je možný že se zakladatelka bojí smrti dědečka. Což plně chápu, ale bohužel je to život.

sorry ja to ale nechapu, muj pradeda umrel ve 100 letech - takze tak zhruba od 65ti let bych se s nim nemela vidat, aby me pak nezasahla jeho smrt???? :roll: 8-o

to je prece soucast zivota, smutna ale normalni, prece nemuze nikdo zit ve vakuu :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
5.6.11 17:37

Taky asi ještě záleží jak na tom praděda je. Jestli je to člověk na plenách co neví o světě a tak, tak bych taky byla proti. Ale jestli má ještě vcelku jasný rozum, tak by to mohlo být přínosem jak pro něj, tak pro ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová