Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No já bych teda nesouhlasila ani náhodou, a to nejsou nějak zvlášt strašní - tchýně si sice občas nějakou tu ,,radu,, neodpustí a chce pro nás to nejlepší, ale většinou je to jen na škodu!
No jak se z toho vymluvit? těžko říct.Asi by si to měla řešit s přítelem a vysvětlit mu že by sis chtěla dovolenou užít jen s ním a malou. Třeba to nějak vymyslíte spolu ![]()
Já bych s tak malým prckem nejela, ale to je tvoje věc. A zaručeně bych nejela ani s jeho rodiči. Musíš mu to říct na rovinu, že s nima jet nechceš. Je to vaše dovolená a to by jste si ji moc neužili.
Joo pozdě bycha honit, za normálních okolností bych taky nesouhlasila…ale v šestinedělí jsem to viděla jinak, bohužel..Asi bude fakt nejlepší dovolenou zrušit úplně, a užít si jí až bude malé víc…koneckonců v Čechách je taky hezky ![]()
Kdybych přítelovi teď řekla, že s jeho rodiči jet nechci tak by asi byl dost naštvaný a nevím jak by jim to vysvětlil, silně pochybuju že by mě pochopili:-?
Nějak citlivě a šikovně to zruš. Zkuste si zajet někde u nás a sami. A příště raději neslibovat nic dopředu, ale to se kecá někomu druhýmu. Chápu Tě.
Já bych to sehrála na to,že je malá ještě malá na takový cestování,co kdyby tam náhodou onemocněla, teď těch věcí ,co bys musela táhnout a taaak
..A třeba že si se ptala i doktorky a ta ti to taky nedoporučila ![]()
teda, predstava dovolene s tchyni by me mrsklo a jeste s takto malym ditetem, fakt je ten, ze mi jsme zacali cestovat az v Kubikovych 10 mesicich, nebot jakakoliv cesta delsi 10min byl rev a bylo to proste o nervy…
v 11 mesicich jsme leteli na dovcu do Spanelska bez tchyne a bylo to super…Do Chorvatska bych v takovem veku nejela, pokud dobre pocitam tak ji bude 6 max 7m tak 10 hodin je dost drsne…
No tak to te naprosto chapu. Samo, ze to mala zvladne, ale nebude to pro tebe zadna dovolena, budes z toho zbytecne vystresovana. My mame jiz osmi- mesicni holcicku a ja jsem odmitla jet na vikend s jeho komarady, protoze bychom jeli ctyri hodky tam a pak za dva dny ctyri zpatky v aute bez klima - pokud bude parak, tak by byla mala hned spocena dehydrovana a tam zase zadne soukromi. Pritel by prece mel pochopit, ze to bude narocne hlavne pro tebe.
Byly jsme s tchanovcema na dovce v Bulharsku,jeste kdz jsme nemely deti a samy s nima nikdy vice
!!!! Hlavne teda s tchyni ne!Pokud by jel jen tchan,tak klido pido ![]()
Letos teda po 6ti letech jedem opet s tchanovcema,ale bude tam i dalsich 20 znamych lidi,jede nas proste cela banda,takze se toho az tak nebojim,ale i tak nejsem nadsena,ze na dovce bude i tchyne…ale aspon bude moct obcas pohlidat prcka
snad!
Holky, moc díky za názory…tenhle týden to teda rozlousknu, ať to mám za sebou. Přítel má pocit, že když zvládám malou i domácnost a s jeho rodiči si vcelku rozumím, takže ta dovolená bude přece i pro mě relax
. V tomhle on je asi trochu sobec, on prostě spoustu věcí nevidí, ale já už mu to nějak vysvětlím. děkuju
Promluv si s přítelem,pokud vás má rád tak to pochopí.Já jsem si prožila s tchýní svoje i přes mé snahy po dobrém to dopadlo hrozně,přítel za mnou nestál a to byla pro mě ta nejhorší rána,protože když jsem se dostala s ní do konfliktu tak on přemýšlel jestli s náma zůstane.Teď jste jeho rodina vy,svým rodičům by to měl říct on a pokud to nebudou chtít pochopit tak máš stejně smůlu,protože na tu dovolenou budou chtít jet příští rok.Nejdůležitější je aby byl přítel při tobě a máš vyhráno.Já bych na dovolenou nemohla jet ani se svojí mámou a to ji mám ráda,prostě bych si to chtěla užít jen se svým přítelem a miminkem.Tohle by oni měli pochopit,jestli ne tak takoví tchánovci jsou za trest.A radu do budoucna nenech si je vetřít do tvého života,moje tchýně to myslela „dobře“ až nám málem zničila rodinu.Byla jsem totiž blbá a 12 let jsem držela hubu a teď jsem si dovolila chtít žít svůj život se svým přítelem a svojí dcerou a to jsem si dovolila hodně.Tak držím palečky ať to zvládneš.
2střízlik: u nás to naštěstí s tchýní tak hrozné není, žádný konflikt ještě nenastal, ale stát se může cokoliv. Ona mi ze začátku vztahu ráda radila a do všeho kecala, ale pak pochopila že si to stejně udělám po svém…tak teď jen zvládnout tuhle situaci a snad to bude ok.
Anonymní píše:
2střízlik: u nás to naštěstí s tchýní tak hrozné není, žádný konflikt ještě nenastal, ale stát se může cokoliv. Ona mi ze začátku vztahu ráda radila a do všeho kecala, ale pak pochopila že si to stejně udělám po svém…tak teď jen zvládnout tuhle situaci a snad to bude ok.
Hele, ale zenska - i kdyz tchyne - muze byt mnohem vice chapavejsi nez chlap
Mela taky deti.. Co kdyz ti dite onemocni, co tam s nim budes delat? Nalozite ho do auta a pojedete deset hodin domu?
Ahoj, zkus se vymluvit na slunko- malým dětem do roku se vůbec přímé slunko nedoporučuje (fakt- tuto inform.mi řekli v Motole na vyhlášeném kožním odd.!, prý jsou vždycky po létě nešťastní kolik nezodpovědných rodičů z našich podmínek nechá dítě u moře spálit- slunečník ani oblečení nestačí!!!).
My jsme teda u moře s naším půlleťákem, silným atopikem, byli- taky Chorvatsko, ale dovolená to byla na prd.
V Motole nám radili nechodit na slunko mezi 10-16h, takže ráno moře studené, večer už pomalu taky, navíc jsme furt lítali-moře- apartmán a rodina se rozdělila na půlku- manžel a straší syn a já s mladším.
S takovým prckem už bych nejela.
Toť můj názor. ![]()
Omlouvám se za anonym, ale přítel se občas zajde…
Mám 4měsíční miminko a v září chceme jet na dovolenou do Chorvatska, ostatně jako každý rok. Už před porodem jsem zvažovala, zda to od nás není sobecké nechat miminko 10hodin v autě, to jsem si tak nějak vyřešila, že by to malá mohla zvládnout. No ale k věci…v jakémsi pomatení smyslů v šestinedělí jsem souhlasila s přítelovým návrhem aby s námi jeli i jeho rodiče..no ale jak jsem se dostala zpátky do psychické pohody a dovolená se blíží, vím, že s nimi jet nechci, to raději nikam…Ne že bych s nimi měla nějaké problémy, to ne, oni jsou ale prostě z jiného těsta, a i návštěvy jsou pro mě dost náročné, jsou ukřičení, málokdy mě nechají něco říct, ale oni pořád bez přestání melou. Taky si dost dobře nedokážu představit, jak je nad ránem vyháním z auta, že chci kojit…Prostě, by to nebyla dovolená, já bych byla akorát naštvaná…Poraďte, jak se z toho vymluvit? Je mi jasné, že nemůžu říct - s vámi nechci, ale musím zrušit celou dovolenou…přítel mi pořád tvrdí, že to malá zvládne…a já hledám kličky jak z toho ven, už jsem i myslela, že vymyslím dceři nějakou nemoc, abych nikam nemusela…