Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
my takhle bydlíme a nefunguje to.nebot rodiče do všeho kecají a starají se o všechno,hlavně zda vaříme,uklízeme,co děláme o víkendy.nejraději by abychom je ve všem poslouchali.jelikož neposloucháme,tak jsou velké hádky a nyní se jen pouze pozdravíme.snažím se je nepotkávat.zatím se mi to daří.nevím,proč mají ve zvyku ta „stará“ generace do všeho kecat,nechápu.
Tak ma to zcela proste vysvetleni, to jejich kecani do vseho. Nebydlite ve svem, tak automaticky predpokladaji, ze kdyz jste si nedokazali zajistit vlastni samostatne bydleni, tak jste a budete pro ne nesamostatne decka, ktere je treba dirigovat a rozhodovat vse za ne. Az budete bydlet sami ve „svem“ tak to hned skonci, neboj.
@Chytrak píše:
Tak ma to zcela proste vysvetleni, to jejich kecani do vseho. Nebydlite ve svem, tak automaticky predpokladaji, ze kdyz jste si nedokazali zajistit vlastni samostatne bydleni, tak jste a budete pro ne nesamostatne decka, ktere je treba dirigovat a rozhodovat vse za ne. Az budete bydlet sami ve „svem“ tak to hned skonci, neboj.
no právě,že ceny bytů jsou strašně drahé a každý nemá takový příjem,aby si mohl vzít milionovou hypotéku.je to docela začarovaný kruh.
@Anonymní píše:
no právě,že ceny bytů jsou strašně drahé a každý nemá takový příjem,aby si mohl vzít milionovou hypotéku.je to docela začarovaný kruh.
To chapu, vlastni bydleni je drahe. Ale jsou veci, ktere se nedaji vycislit penezi a tam patri i soukromi anebo svoboda se samostatne rozhodovat a zit si podle sebe. Doporucuji to zvazit a jit i kdyby na nejakou kratsi dobu - pul roku, rok do podnajmu a uvidite, ze je to uplne necem jinem. Pak se muzete rozhodnout bud pro „vlastni“ anebo eventuelne navrat k rodicum. Nicmene jsem 100% presvedcen, ze navrat do rodicovskeho baraku se pak konat nebude ![]()
Já s tchánovci nebydlím (naštěstí), ale žijí se švagrem a jeho rodnou…jedním slovem katastrofa. Švagrová je děsivá ženská a tchýně má taky mouchy, takže jsou neustále na kordy. Jedinou výhodu vidím s v tom, že švagrová má hlídání kdykoli si řekne (to tam funguje), ale ani za tu cenu bych do toho osobně nešla.