Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty máš celé dny čas? Proč jí něco neřekne manžel? Jiné děti nemá?
@Rive právě že nemám, děklám někdy i 13 hodin denně, takže jsem jí vařila po nocích, jiné děti nemá a manžel už jí nadával, že není ochrnutá…a ted to tedy završilo, jak mě vše přikázala..Ted bude mít 8.12. narozeniny a včera mě řekla, že počítá tedy s tím, že jí udělám chlebíčky a občerstvení. Opět příkaz…nerada říkám ne,ale toto snad není možný… ![]()
pokud stojí manžel na tvé straně - tzn vidí že mamka sama může, tak bych ji řekla ne..hold stejně ti vděčná není a beztak tě pomlouvá kde může, takže lepší už to nebude a ted aspon bude mít proč..
ona vidí že se necháš využívat tak tě využívá..to je problém když se neumíš postavit sama za sebe
Asi by s ní měl promluvit v klidu manžel, aby jí připomenul, co pro ní vše děláš a že to neni samozřejmost. Taky by jí měl říct, že jestli něco potřebuje, je slušnost, alespon poprosit/poděkovat. Zkusila bych to takto a uvidíte.
Máte děti? Možná bych poprosila je, jeslti nechtějí pro babičku něco udělat. Nemusí být vše na tobě.
@ka2ka no mě to už taky tak začíná připadat, že toho teda začala pořádně využívat a ještě podotýkám, že jsem ji vlastně skoro měsíc vozila jídlo a ani korunu mě za to nenabídla…ani se nezeptala…
@hrdas
ta je hustá. prostě jí řekni že chodíš do práce a nemáš čas. nedělej jí blbce
Čím víc uděláš tím víc bude úkolovat. To není nic bez čeho by nepřežila. A já bych jí řekla že snad nechce pomoc od někoho tak zlého a lakomého a at si řekne vlastnímu synovi ![]()
@hrdas Pokud se neozveš a sice naštvaná, ale bez řečí všechno uděláš, tak proč by něco měnila? Normálně jí řekni ne, na tom nic není. Pomohla bych jí maximálně s tím, co opravdu kvůli ruce nezvládne.
Příspěvek upraven 19.11.18 v 14:20
@hrdas píše:
@ka2ka no mě to už taky tak začíná připadat, že toho teda začala pořádně využívat a ještě podotýkám, že jsem ji vlastně skoro měsíc vozila jídlo a ani korunu mě za to nenabídla…ani se nezeptala…
chápu drž se
@zuzukobylka děti mám, jenže dcera je na koleji a syn pracuje na 3 směny a není její vnuk, i když ho zná od jeho 2 let, ale dává mu to sežrat celý život, taky jí říká teto a jeho synovi (mému vnukovi ) říká jen chlapečku…Manžel jí to vše říká,ale jakmile odjede, už to na mě zase zkouší a je to jakoby hrách na zed házel…
@hrdas řekla bych jí už hodně, hodně dávno, bez ohledu na její zdravotní stav, že pokud po mě něco chce, tak si o to bude muset říct ve vší slušnosti, to znamená s „prosím“ a „děkuji“ a odpustí si osobní útoky. A že pokud se ke mě bude takto chovat, nehnu pro ni ani prstem a opravdu bych nehnula. Takto to vyžaduji od všech, od dětí, svých rodičů, partnerových rodičů, cizích lidí, prostě kohokoliv. Ty jsi ze sebe nechala dělat poskoka, proč? Slušně si říct o pomoc může i člověk upoutaný na lůžko, natož někdo, kdo má „jen“ poraněnou ruku.
@Markéta80 no tak to mě nenapadlo jí tohle říct, přitom to je všechno pravda…a narozeniny dělat nemusí, vlastně já jí, že…
@hrdas a ty její příkazy posloucháš, tak se pak nediv. Beru ještě to, když nemůže, ale dělat si z tebe služku a rozkazovat, to už bych si líbit nenechala.