Tchýně po operaci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
19.11.18 14:45
@hrdas píše:
@Lalelale jo to chápu,jenže manžel jezdí na turnusy třeba je 3 týdny pryč, tak asi proto je vše automaticky na mě..

Jenže to automaticky nepřenáší povinnost péče na tebe. At si zařídí pecovatelku. Zejména když tě tchýně 25 let nemá ráda. Ono starat se o cizí příbuzné je zahul i když jste se měli rádi. Ve tvém případě bych s klidným svědomím odmítla, beztak si tvé dosavadní péče zrovna moc neváží

• Citovat
  • Upravit
14723
19.11.18 14:49

Tohle je chvíle, kdy má tchyně pocítit důsledek svého chování. Dělej jenom to, co opravdu nezvládne, úklid by se z mé strany nekonal vůbec. Maximálně bych jí dopravila přebytky svého víkendového vaření, ale přes týden jsou restaurace otevřené.
Nepouštěj si tyto lidi do blízkosti, ani příbuzné.
Manžel naštěstí asi ví, jak to je. Opravdu by si nikdo z dalšího příbuzenstva neměl zvykat, že si k Tobě můžou dovolit všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
19.11.18 14:57

Ty jo, ja nemam hotovej vanocni uklid u sebe, natoz bych ho delala nekomu jinymu a jeste takove nezdvoracce. Bych ji rekla, ze me to teda mrzi, ale ze uz mam takovyho pristupu tak akorat dost, a pokud ho ona nezmeni a nedokaze rict pitomy diky/prosim, ze s tou pomoci koncim. Ale musis to dodrzet! Holka, vyuzij toho, ze mas chlapa, co s tebou drzi, to je karta, kterou ma malokdo!

Jo a pokud by to diky/prosim zacala rikat, ale ironicky, rekla bych ji, ze nic nepochopila a vykaslala se na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
19.11.18 15:06

@hrdas

nevím, kde bydlíš, ale ve větších městech se dá zařídit na magošu- odbor SOCIÁLNÍ SLUŽBY – PEČOVATELSKÁ SLUŽBA.
Poskytují dovoz obědů, zdrav. sestru i 3× denně, úklid, nákup.

Potřebuješ k tomu lékařskou zprávu od její obvodní mudrině, nějakou dobu vyřízení trvá, ale funguje to a díky za tyto služby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
19.11.18 15:09

@DanielaD bydlím ve větším městě,ale ona nic takového nepotřebuje, je normálně samostatná, jen ted rehabilituje pravé zápěstí, proto ji i manžel nadává, že toto chce po nás, když jde, koupí si pečivo, sama se oblíkne, dojde si na rehábko, na vycházku, otevřer a zavře dveře, ted už používá i prsty u pravé ruky…jen se asi úplně vyžívá , že je chudák, že nic nemůže dělat, že byla na operaci…No zítra napíšu , večer ji zavolám… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
19.11.18 15:34
@Kriss Tina píše:
Kašli na ní, já bych teda po nocích nikomu nevařila ani kdybych toho člověka měla ráda a byl ke mě slušný. Taky máme takle dědu po operaci, ale nejezdíme tam denně, zařídil si odběr obědů v nedaleké školní jídelně, tam si dojde když chodit může, kuchařky mu to hodí do ešusu a odnese si to domu, k tomu stačí i jedna ruka. Kdyby mu bylo špatně a nechtělo se mu ven, dali sme mu do mrazáku navařené omáčky, co si jenom vyndá a ohřeje. Pokud by byla fakt nemohoucí tak bych ji zašla poklidit to nejnutnější, ale většinu věcí může dělat i jednou rukou :nevim:

Toto bych nikdy říci nemohla. S manželem jsme po nocích vařili 10 měsíců pro dítě do školky, 2 svačiny, 1 plný oběd - polívka a hlavní jídlo. Myslím si, že toto bys pro své dítě taky udělala.

@hrdas přiznám se, že kdyby se ke mě tchýně takto chovala, rozhodně bych pro ni nehla prstem více, než by bylo nutné. Po určitou dobu (co by měla ruku v sádře) bych ji vařila, ale jídlo by ji tam nosil manžel - klidně o víkendu, aby si ho dala do mražáku. Hodně bych přemýšlela, zda ji někam odvezu, vždyť může jet autobusem či taxikem, ale rozhodně bych ji neposluhovala. Prostě „jak se do lesa volá, tak se z lesa i ozývá“. Nebyla bych na ni sprostá ani hnusná, ale zvažovala bych něco více než nutnou pomoc. A nauč se říkat ne, je to dobrá věc (časem jsem na to přišla sama ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
19.11.18 15:47

@elen-ka pro dítě jo, to je samozřejmý, ale pro tchýni co mě nemá ráda a je na mě sprostá a ani nepoprosi a nepoděkuje ani náhodou. A ani tak bych nevařila každý den nové jídlo, většinou vařím na 2 dny aspoň aby to vydrželo, že máme 2× za sebou stejný oběd je celkem běžné, ani tomu dítěti kdyby nebylo nějak nemocné na speciální dietě, bych nevařila po nocích každý den a minimálně by jsme se s partnerem střídali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
19.11.18 15:50

@hrdas ,Poslala bych ji telefoni číslo na nějakou paní která dojizdi uklízet domů… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12940
19.11.18 15:51

No asi bych jí převlíkla postel, moje máma po trošku ošklivější zlomenině ruky neunesla dost měsíců víc než kilo a to nebyla na operaci. Zbytek může počkat.
Musím říct, že si necháš líbit dost, protože vzhledem k tvojí zaměstnanosti a tomu, co ti řekla, bych jí jídlo mimo víkendy nevozila, ale objednala bych jí ho a hodně se rozmýšlela, zda to zaplatím celé nebo jen část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
19.11.18 15:54
@Kriss Tina píše:
@elen-ka pro dítě jo, to je samozřejmý, ale pro tchýni co mě nemá ráda a je na mě sprostá a ani nepoprosi a nepoděkuje ani náhodou. A ani tak bych nevařila každý den nové jídlo, většinou vařím na 2 dny aspoň aby to vydrželo, že máme 2× za sebou stejný oběd je celkem běžné, ani tomu dítěti kdyby nebylo nějak nemocné na speciální dietě, bych nevařila po nocích každý den a minimálně by jsme se s partnerem střídali :nevim:

no my právě vařili specialní dietu.

Ale s tím zbytkem souhlasím. Mě by třeba ani nevadilo uvařit, ale udělala bych to jednou týdně a krabičky bych poslala po manželovi, ať si to dá do mražáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
19.11.18 16:27
@hrdas píše:
@DanielaD bydlím ve větším městě,ale ona nic takového nepotřebuje, je normálně samostatná, jen ted rehabilituje pravé zápěstí, proto ji i manžel nadává, že toto chce po nás, když jde, koupí si pečivo, sama se oblíkne, dojde si na rehábko, na vycházku, otevřer a zavře dveře, ted už používá i prsty u pravé ruky…jen se asi úplně vyžívá , že je chudák, že nic nemůže dělat, že byla na operaci…No zítra napíšu , večer ji zavolám… :roll:

tak se na ní vyprdni, važ si svého času a sebe sama. Vím je to těžké, ale sama makáš 13 hod. denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
19.11.18 17:21
@hrdas píše:
Nejhorší je, že ona fakt normálně chodí, oblíkne se, dojde si na rehabilitace,asi přišla na to, že ta zlá snacha je ještě k tomu bůbá a vše udělá…

no vidíš, je samostatná tak co řešíš. s tím jídlem bych brala že uvařím a jednu porci jí dám ale abych jí vyvařovala ještě extra to fakt ne. pokud by se jí nelíbilo co jsi jí nabídla tak a si to řeš dle svého. ty snad nejsi její otrok ne? Jo když se chová hnusně k okolí to samé se jí pak dostane.Tebe bere jako to nejhorší tak at se o pomoc obrací na svého syna. až řekne at skočíš z okna tak taky to uděláš? prostě řekni nejde to, nemám čas jsem v práci ;) Stoupni si doma před zrcadlo a řekni ne a opakuj 10× a uvidíš jak je to jednoduché a ta úleva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
19.11.18 19:54

25 let se k tobe chovala s dewpektem, neni na case ucinit tomu konec? Jasne, kdyz nemohla,pomoc je jasna, co se tyce zakladnich veci,ale nyni bych ji rekla NE. S tim ze ji s manzelem jednou zabtyden dovezete velky nakup aby ho nemusela tahat a tim to konci. Pokud neco potrebuje, ma te pozadat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.11.18 07:39

Tak se ozývám, včera to byl tedy navečer vcelku masakr…večer volala, že by si dala obalovaný květák,mají ho prý ve slevě, tak at ho koupím a že já si určitě dám taky…tak to už byla poslední kapka. Nadechla jsem se a se slušností jí řekla, že jsem do 20,15 v práci a ráno vstávám v 5,30. Nejsem nejmladší, ona tam má jídlo navezené a pokud má na ten květák chut, at si řekne své kamarádce ze vchodu, která k ní chodí na kafe :D . Dodala jsem, že jí ráda s něčím pomůžu,ale i moje mamka, která je mimochodem starší od ní, bude jí 78 dokáže poprosit a poděkovat a že jsem to učila i mé děti. Zdůraznila jsem, že manžel přijede a zařídí obědy ve školní jídelně, kterou má 7minut pěšky od baráku. Co se týče narozenin, cholebíčky že jí ráda objednám a pomůžu jí v tom, že upeču buchtu. At si to rozmyslí, zda ty chlebíčky chce, že se tam stavím pro peníze a kolik jich bude chtít. No začala koktat, že tohle nezažila, že jsem povinná jí pomáhat a že mě přeje takovou snachu jako jsem já …a kdo že jí teda uklidí..to už jsem vybuchla a řekla, že moje snaha byla dost velká,ale dál at si volá manželovi a přeji ji brzké uzdravení.. A na ty její narozeniny fakt nejdu, skončila jsem. No to je teda baba…a vám díky moc. Jo a její poslední věta byla, že tohle ode mě čekala celou dobu a že uvidím, jaký mě udělá manžel zle, že nechci pomáhat a vše se mě vrátí… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.11.18 08:21
@hrdas píše:
Tak se ozývám, včera to byl tedy navečer vcelku masakr…večer volala, že by si dala obalovaný květák,mají ho prý ve slevě, tak at ho koupím a že já si určitě dám taky…tak to už byla poslední kapka. Nadechla jsem se a se slušností jí řekla, že jsem do 20,15 v práci a ráno vstávám v 5,30. Nejsem nejmladší, ona tam má jídlo navezené a pokud má na ten květák chut, at si řekne své kamarádce ze vchodu, která k ní chodí na kafe :D . Dodala jsem, že jí ráda s něčím pomůžu,ale i moje mamka, která je mimochodem starší od ní, bude jí 78 dokáže poprosit a poděkovat a že jsem to učila i mé děti. Zdůraznila jsem, že manžel přijede a zařídí obědy ve školní jídelně, kterou má 7minut pěšky od baráku. Co se týče narozenin, cholebíčky že jí ráda objednám a pomůžu jí v tom, že upeču buchtu. At si to rozmyslí, zda ty chlebíčky chce, že se tam stavím pro peníze a kolik jich bude chtít. No začala koktat, že tohle nezažila, že jsem povinná jí pomáhat a že mě přeje takovou snachu jako jsem já …a kdo že jí teda uklidí..to už jsem vybuchla a řekla, že moje snaha byla dost velká,ale dál at si volá manželovi a přeji ji brzké uzdravení.. A na ty její narozeniny fakt nejdu, skončila jsem. No to je teda baba…a vám díky moc. Jo a její poslední věta byla, že tohle ode mě čekala celou dobu a že uvidím, jaký mě udělá manžel zle, že nechci pomáhat a vše se mě vrátí… :think: :nevim:
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová