Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jsou nejak vedeny (hlidany) na socialce uz? Vi o tom zanedbavani pece OSPOD? Pokud o deti nema zajem se starat otec, tak si myslim, ze by to melo jit…tchyne mela z podobnych duvodu v peci vnuka od svagrove nekolik let - prakticky ho vychovala, dela teda sama na sebe, takze si mohla praci casove prizpusobit. Prosim o anonym, nekdo by mohl poznat, o koho jde, v souvislosti s mym nickem, dekuju.
Dekuju za odpověď, ano maji uz přidělenou kolizní opatrovnici, ale neměla ještě kam jít a zkontrolovat jak děti ziji, protože kvůli jejím podvodům a problémům utekla do uvedeného německa, nejde o to ze by se nestaral, on děti ma rad, chtěl by je mít u sebe, ale znám ho a nevydrželo by mu to dlouho, a tak nechceme aby děti potom skončili někde v decaku, jen je problém ze matka se jich jen tak nevzdá, uz jen z duvodu své hrdosti, a peněz které na děti dostává.
@Kralikcek píše:
A Ty mas deti?Rodinu?
Ano, vychovala jsem uz 2 děti, a sama mam maminku, která mi může pomoct vždy.
Má dluhy, nemá práci, nevaří.. Mám tak nějak obavu, že takových lidí a rodičů je
Za to falšování a podvody byla trestaná? Jestli tedy dobře chápu, bratr se stará, ale nechce je do péče, nemůžeš se tak nějak zapojit s tím, že by jsi pomohla s péčí jemu? Případně by bratr mohl žádat střídavku a Ty se zapojit? O bratrovi píšeš, že je má rád, ale dlouhodobě se nedokáže postarat, matka zřejmě to samé, Ty nějaké zdravotní omezení
Nemůžete tak nějak fungovat všichni?
@Magdaleeena píše:
Má dluhy, nemá práci, nevaří.. Mám tak nějak obavu, že takových lidí a rodičů jeZa to falšování a podvody byla trestaná? Jestli tedy dobře chápu, bratr se stará, ale nechce je do péče, nemůžeš se tak nějak zapojit s tím, že by jsi pomohla s péčí jemu? Případně by bratr mohl žádat střídavku a Ty se zapojit? O bratrovi píšeš, že je má rád, ale dlouhodobě se nedokáže postarat, matka zřejmě to samé, Ty nějaké zdravotní omezení
Nemůžete tak nějak fungovat všichni?
No ještě trestana nebyla, dělá zbytečně naschvály půjde 600 km daleko aby to mel bratr co nejdále pokaždé.. Stridavka nepřipadá v úvahu, ona i 10ti letou dceru navádí proti bratrovi, já uz neletam po nemocnicích, jsem doma, a nedělá mi problémy se starat na plny úvazek, a fungovat dohromady určitě nepujde
to je opravdu kvůli vztahům nemožné, a navíc ma na děti opravdu velice špatný vliv, to by nefungovalo ani nahodou.
Také jde o to, jestli by ty děti k vám vůbec chtěly , jestli si vše moc neidealizujete v představách.
Co na to děti, chtějí k tobě? To, že mají nezodpovědnou matku ještě neznamená, že k ní nemají vztah a chtěly by ji opustit a žít někde jinde.
Pokud odešla s dětmi do Německa, mohl dávno podat žalobu s už mohl mít děti ve své péči. Ale to on evidentně nechce. Myslím,že moc šancí nemáš. U nás se za každou cenu prosazuje péče biologických rodičů a pokud dítě není týrané, z rodiny ho neodeberou. Něco jiného by bylo, kdyby je chtěl bratr, ale teta?
No, zatim tu ctu, jak je ona hrozna a spatne, ale ani skovo o tom, ze by bratr vyvinul jakoukoliv aktivitu k tomu, aby mohl pecovat o svoje deti ![]()
A nemyslim si, ze by pouze ekonomicka situace matky byla duvodem k tomu, aby ji soud odebral deti a dal je k nerodici.
@Anonymní píše:
Ano, vychovala jsem uz 2 děti, a sama mam maminku, která mi může pomoct vždy.
A jaký mají k Tobě, bratrovi vztah?
Ono je sice hezké, že jsi teta a máš babičku, ale por děti,pokuď Tě nevídají, jsi cizí člověk…
A bratr je vídá jak často?A má další rodinu?
Myslím si, že moc šanci nemáš.
To by musel zařídit bratr a tomu je to evidentně jedno, protože kdyby chtěl, tak se to stěhování pokusí zatrhnout. Je na to opora v zákoně. Takže asi tak.
Mají přidělenou kolizní opatrovnici - to už na soudě musí něco běžet, co to je??
Mohl by si zažádat o děti do péče bratr a ty mu budeš pomáhat. Jinak se obávám, že to nemá šanci na úspěch, protože materiální zabezpečení není důvodem oddělovat děti od matky, pokud o ně má zájem. Důvodem by bylo pouze týrání, alkohol, drogy.
Ahoj maminky, já se omlouvam ale raději anonymně, je to citlivé téma, mám švagrovou která dluží na každém kroku a je podvodnice falsuje co může, a teď ani nemá s dětmi kam jít, odešla do Německá i s dětmi ale odtamtud se vrátila a nyní nema kam jít, plánuje jít do azyloveho domu, a můj bratr otec děti je s prominutim poleno, a tak bych si chtěla o děti zažádat do své pece a chci se zeptat jestli bych mela vůbec šanci, o děti se nestará, nevaří jim děti jedí jen sladké prostě zanedbává stravu, 10ti leta neteř ještě ani pořádně neumí mluvit k žádné logopedicce není schopna chodit, nema zaměstnání prostě nema nic já jsem na invalidním důchodu takze se jim mohu plně věnovat, a mam pro děti pevne zázemí a domov, a bratr by souhlasil s tímto návrhem.. Tak se chci jen zeptat jestli bych mela u soudu vůbec šanci..