Bydlení u matky - problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.8.20 10:43

Bydlení u matky - problémy

Ahoj!
Mám momentálně takový menší problém který se týka bydlení. Je to asi nový pohled na věc na tomto webu. Píšu jako syn, nikoliv jako rodič. Abych situaci nějak shrnul od toho nejdůležitějšího…
Od druháku jsem každý víkend/svátek/prázdniny si chodil přivydělávat do kfc. Vydělal jsem si od těch 5 tisíc - 12 tisíc. Do práce jsem přes příznivé teploty jezdil na kole (12km tam 12km zpátky) a nebo mě tam vozila máma a cestou z práce pro mě dojela. Rodiče jsou rozvedení a otec platit matce na mě 4,5tisíce. Měl jsem to jako svoje peníze, protože jsem ještě studoval. Matka mi kupovala jenom základní potřeby - jídlo apod. Nekupovalo se mi oblečení, zájmové kroužky, výlety…nic. Pouze tedy jídlo, bydlení a autobus. Proto jsem tedy musel si vydělat abych měl „to svoje“. Pracoval jsem tam 2 roky. Nevím jestli si to uvědomujete, ale práce v KFC není úplně nejlehčí práce - jak fyzicky tak psychicky. Měl jsem toho dost a musel jsem tedy odejít. K mým 18tým narozeninám mi máma slibovala že mi koupí řidičák. Nějak pár měsíců před odchodem z práce se ale rozbrečela že na to nemá a že mi to koupit nemůže. Řekl jsem tedy že si řidičák koupím sám a ať se o to nestará. Jako ke každým narozeninám jsem dostal pár peněz. Většinou tak 200kč od matky a 200kč od otce. Nebyla to nijak kulervoucí částka s porovnáním s ostatními rodiči. Nutno ale říci že já jsem tedy - abych si nahlédl do svědomí - nic velkého taky nikdy rodičům k narozeninám nekoupil. Spíše jen tak matce když jsem měl dobrou náladu šel koupit za těch 200kč bonboniéru. Prostě mi přijde hloupé „nutnost“ daru k narozeninám nebo Vánocům…radši ať je to někdy jindy, to myslím udělá větší radost. (Vánoce taky nebyly nikdy moc štědré, vždy pouze hygienické potřeby + věci které mi byly vždycky moc velké…)
Ale nějak jsem to bral a chápal. Teďka maturitní rok jsem neměl žádnou práci. Soustředil jsem se na osobní život a abych tu maturitu vůbec dal, protože poslední 3 roky studia…řekněme že jsem nebyl nejlepší student, ale s učiteli jsem vycházel dobře. Maturitu jsem zvládl. Hlásil jsem se na vysokou ale právě kvůli koroně a tomu že jsem na to házel bobek 3 roky…jsem se na vysokou nedostal. Dělal se průměr vysvědčení a skončil jsem hodně pod čarou. Byla možnost stále jít na nějakou školu v říjnu (myslím) aby matka dostávala výživné, ale řekl jsem si že bude lepší to zkusit znovu za rok a tenhle rok si najít práci a vydělat si na to potřebné (řidičák, auto apod.). Do toho jsem si našel přítelkyni a jsme teďka spolu 1 rok. Trávil jsem u ní hoodně času před karanténu. Většinou tak 1-2 týdny, potom se vrátil domů tak na 3 dny a jel jsem zase pryč. Občas přijela k nám na max 3 dny, protože musí hlídat malé sourozence a její máma jí prostě déle nepustí. Takže jsem hrozně času strávil někde jinde…
Pár týdnů zpátky jsme o tom s mámou měli debatu. Že nebude chtít abych dával to co dáva teďka táta…takže méně jak 4,5 tisíce a že bude chtít zvýšit alimenty pro mladšího bratra, který půjde na střední. Já byl naprosto spokojen. Matka žije s přítelem a ten taky asi něco dáva na domácnost (ikdyž těžko říct kolik a jestli vůbec…hrozně se hádají apod).

(Hádali se i s otcem. Otce jsem tak 3-4 roky neviděl. Nemám o to zájem. Hodně pil, nebyl na nád nejmilejší…prostě nemám zájem. Matka ho podváděla. Hodně, hodně dlouho. Její milenec se potom oběsil a měla ještě další asi 2. Nikdy neměla stále kamarádky. Je to prostě vlastenec, musí mít vždy pravdu ikdyby to byla naprostá volovina. A když se s otcem rozcházeli, řekněme že došlo na rozbíjení skla u auta, mlácení apod. Vše jsem to viděl a snažil se do toho zasáhnout aby se to nedělo…prostě jsem rád že spolu tyhle 2 elementy nejsou. Problém je že se chovají stejně ikdyž jsou sami…po otcovi jsem sdědil výbušnou povahu. Proto když mi matka pořád vyčítá že jsem si neudělal řidičák, do toho urazí přítelkyni a mě…tak prostě občas s pláčel vylítnu. Štve mě že tuhle vlasnost mám po otcovi proto vždycky brečím…je to jako kdybych prosté přepl. Neděje se to často. Tak 2×-3× do roka když matce přeletí něco přes nos)

Pár týdnů zpátky jsem matce slibil že koupím k Vánocům prase. Řekla že budu platit méně na domácnost než otec, tak jsem se chtěl nějak odvděčit. A není nic lepšího než-li maso na rok.
Po 5 směnnách v nové práci jsem matce oznamoval kolik tedy budu tak vydělávat. Že tento měsíc, bohužel dostanu asi pár tisíc. A že v září bych měl minimálně mít 13,5 s tím že když mi to pujde tak že stejnýma hodinama můžu mít až 20 tisíc. A zeptal se kolik bude teda chtít… Řekla ať si řeknu kolik bych jí dal.
Chtěla tedy méně než 4,5 tisíce. Do toho budu buď v práci a nebo u přítelkyně. Za oblečení apod neplatí.
Navrhl jsem 2 tisíce. Řekla že to je málo…
Nabídl jsem tedy 3 tisíce. Řekla že to je málo.
Tak jsem se zarazil a říkám že mi říkala že bude chtít méně než-li dával otec a že prostě co to má být? Hádali jsme se. Vyčetla mi že jsem si přivedl přítelkyni a že za ní platí taky (připomínám že jsem většinou já u ní, né ona u nás…). Že dostávala úlevy na daních apod. Takže jsme byli opět na velké častce. Po chvilce hádání jsem řekl že jí víc jak 3 tisíce dávat prostě nebudu a že si jídlo budu platit sám. Tak souhlasila a plácli jsme si…
Dneska mi vyčetla že zase kouřím a ze na to mám ale na bydlení nikoliv.
(Bohužel mi poslední měsíce hradila přítelkyně. Necítím se nijak dobře z toho a mám u ní dluh asi 2 tisíce, které jí vrátím z této výplaty.)

Je to prostě ckvokárna.

Můžu se tedy zeptat jaký na to máte názor vy?
Jaký máte názor na celou situaci?

Je adekvátní částka 3 tisíce za čisté přespávání mezi směnami? Bez jídla, bez oblečení…bez ničeho?
Mě to přijde jako adekvátní. Neříkám že mám nejhorší rodiče, ale do top 10 se taky určitě neřadí.

Prosím o pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2729
26.8.20 10:52

Do konce roku setri na kauci a pak si pronajmi garsonku nebo neco maleho. Budes mi svatej klid 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.20 10:54

Hele, to je těžký. Pochopitelně, hodně rodičů nechce nic… Na druhou stranu - jsi schopen někde sehnat nějaké jiné ubytování za stejné či menší peníze? Jestli jo, tak ta volba je jasná, prostě se odstěhuj. :nevim:

Ale stejně tak by ses mohl matky zeptat, jestli je ona naopak schopná sehnat někoho jiného do podnájmu k vám, tedy pokrýt ty finance i jinou cestou… Možná jo, nevím odkud jste, ale třeba jen zálohy energie apod. za osobu bývají kolem 2000, takže ta částka není úplně mimo (tím spíš, jestli máš vlastní pokoj)…

• Citovat
  • Upravit
9148
26.8.20 10:55

Vis co je znamka dospelosti? Ze cloveku dojde, jak tezky to s nim meli jeho rodice. Na to si asi jeste pockas. Bud rad za to, jak to je. A nevymlouvej se na to, co mas po kom. Vsichni mame nejaky sklony ale od toho i vuli, abychom se s tim nejak popasovali.
Moje babicka mi vzdycky rikala, ze clovek holt nemuze mit vsechno. Je to tak. A jestli chces neco zmenit, snaz se.
Btw psat sem, jestli si uvedomujeme, jaka drina ja makat v kfc, je minimalne usmevny. Budes se divit ale nejenom Ty znas fyzickou praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.8.20 10:56

Najdi si za tři tisíce měsíčně ubytovnu. A šetři na pronájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
26.8.20 10:56

No u někoho by to bylo moc, jiní rodiče si představují víc. To ti těžko někdo řekne. Pokud s tím máš problém, tak se podívej kolem sebe, jestli bys za 3k sehnal nějaké spolubydlení. A případně podnájem. A přičti k tomu i ostatní věci ( praní, úklid, umývání nádobí aj.) ty taky něco stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
26.8.20 11:00

Tři tisíce je tak akorát, když pracuješ. Ty říkáš, že je to čistě za přespávání, ale jsou to prostě energie, nájem, odvoz odpadů, pojištění.. Nepíšeš, jaké máte celkové náklady na byt. Pravděpodobně ti bude máma i uklízet, převlíkat a prát povlečení a prádlo. Ale jestli ti to tak nevyhovuje, můžeš si sám nebo s přítelkyní najít něco svého, u nás ve městě cca 8 tisíc za malý byt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.20 11:01

@Tarjei Ale problém je že já fakt nejsem nijak problémovej. Ani ve škole, nikde. Měl jsem brigádu abych si vydělal na to svoje, jel jsem 1×-2× na oslavu za kámošem se opít, rodiče jsem nijak nezlobil…
Já to chápu hele. Nejsme dítě. Když prostě něco poseru tak to přiznám. Ale já prostě nevidím úhel ve kterým bych já byl ten špatnej…a od svého potomka dostávat 3 tisíce měsíčně za to že bude spát ve „svém“ malém pokoji mi prostě přijde jako dobrá cena.

• Citovat
  • Upravit
2930
26.8.20 11:03

Preletela jsem to tedy jen očima. Takže snad nebudu úplně mimo :lol: jako tři tisíce mi přijdou spíš mensi příspěvek na bydlení, nevěřím, že ti nebude prát a žadné jídlo si doma nedáš :think: každopádně ona musí táhnout celou domácnost, nejspíš teď přijde alespoň o 5 tis měsíčně a nebude vycházet, tak je asi z toho nervózní :nevim: takže pokud ti to vadí tak si najdi jiné bydlení :nevim: pak zjistíš, že maminka má pravdu a i to kouření ti žere dost peněz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40964
26.8.20 11:04
@Anonymní píše:
Ahoj!
Mám momentálně takový menší problém který se týka bydlení. Je to asi nový pohled na věc na tomto webu. Píšu jako syn, nikoliv jako rodič. Abych situaci nějak shrnul od toho nejdůležitějšího…
Od druháku jsem každý víkend/svátek/prázdniny si chodil přivydělávat do kfc. Vydělal jsem si od těch 5 tisíc - 12 tisíc. Do práce jsem přes příznivé teploty jezdil na kole (12km tam 12km zpátky) a nebo mě tam vozila máma a cestou z práce pro mě dojela. Rodiče jsou rozvedení a otec platit matce na mě 4,5tisíce. Měl jsem to jako svoje peníze, protože jsem ještě studoval. Matka mi kupovala jenom základní potřeby - jídlo apod. Nekupovalo se mi oblečení, zájmové kroužky, výlety…nic. Pouze tedy jídlo, bydlení a autobus. Proto jsem tedy musel si vydělat abych měl „to svoje“. Pracoval jsem tam 2 roky. Nevím jestli si to uvědomujete, ale práce v KFC není úplně nejlehčí práce - jak fyzicky tak psychicky. Měl jsem toho dost a musel jsem tedy odejít. K mým 18tým narozeninám mi máma slibovala že mi koupí řidičák. Nějak pár měsíců před odchodem z práce se ale rozbrečela že na to nemá a že mi to koupit nemůže. Řekl jsem tedy že si řidičák koupím sám a ať se o to nestará. Jako ke každým narozeninám jsem dostal pár peněz. Většinou tak 200kč od matky a 200kč od otce. Nebyla to nijak kulervoucí částka s porovnáním s ostatními rodiči. Nutno ale říci že já jsem tedy - abych si nahlédl do svědomí - nic velkého taky nikdy rodičům k narozeninám nekoupil. Spíše jen tak matce když jsem měl dobrou náladu šel koupit za těch 200kč bonboniéru. Prostě mi přijde hloupé „nutnost“ daru k narozeninám nebo Vánocům…radši ať je to někdy jindy, to myslím udělá větší radost. (Vánoce taky nebyly nikdy moc štědré, vždy pouze hygienické potřeby + věci které mi byly vždycky moc velké…)
Ale nějak jsem to bral a chápal. Teďka maturitní rok jsem neměl žádnou práci. Soustředil jsem se na osobní život a abych tu maturitu vůbec dal, protože poslední 3 roky studia…řekněme že jsem nebyl nejlepší student, ale s učiteli jsem vycházel dobře. Maturitu jsem zvládl. Hlásil jsem se na vysokou ale právě kvůli koroně a tomu že jsem na to házel bobek 3 roky…jsem se na vysokou nedostal. Dělal se průměr vysvědčení a skončil jsem hodně pod čarou. Byla možnost stále jít na nějakou školu v říjnu (myslím) aby matka dostávala výživné, ale řekl jsem si že bude lepší to zkusit znovu za rok a tenhle rok si najít práci a vydělat si na to potřebné (řidičák, auto apod.). Do toho jsem si našel přítelkyni a jsme teďka spolu 1 rok. Trávil jsem u ní hoodně času před karanténu. Většinou tak 1-2 týdny, potom se vrátil domů tak na 3 dny a jel jsem zase pryč. Občas přijela k nám na max 3 dny, protože musí hlídat malé sourozence a její máma jí prostě déle nepustí. Takže jsem hrozně času strávil někde jinde…
Pár týdnů zpátky jsme o tom s mámou měli debatu. Že nebude chtít abych dával to co dáva teďka táta…takže méně jak 4,5 tisíce a že bude chtít zvýšit alimenty pro mladšího bratra, který půjde na střední. Já byl naprosto spokojen. Matka žije s přítelem a ten taky asi něco dáva na domácnost (ikdyž těžko říct kolik a jestli vůbec…hrozně se hádají apod).

(Hádali se i s otcem. Otce jsem tak 3-4 roky neviděl. Nemám o to zájem. Hodně pil, nebyl na nád nejmilejší…prostě nemám zájem. Matka ho podváděla. Hodně, hodně dlouho. Její milenec se potom oběsil a měla ještě další asi 2. Nikdy neměla stále kamarádky. Je to prostě vlastenec, musí mít vždy pravdu ikdyby to byla naprostá volovina. A když se s otcem rozcházeli, řekněme že došlo na rozbíjení skla u auta, mlácení apod. Vše jsem to viděl a snažil se do toho zasáhnout aby se to nedělo…prostě jsem rád že spolu tyhle 2 elementy nejsou. Problém je že se chovají stejně ikdyž jsou sami…po otcovi jsem sdědil výbušnou povahu. Proto když mi matka pořád vyčítá že jsem si neudělal řidičák, do toho urazí přítelkyni a mě…tak prostě občas s pláčel vylítnu. Štve mě že tuhle vlasnost mám po otcovi proto vždycky brečím…je to jako kdybych prosté přepl. Neděje se to často. Tak 2×-3× do roka když matce přeletí něco přes nos)

Pár týdnů zpátky jsem matce slibil že koupím k Vánocům prase. Řekla že budu platit méně na domácnost než otec, tak jsem se chtěl nějak odvděčit. A není nic lepšího než-li maso na rok.
Po 5 směnnách v nové práci jsem matce oznamoval kolik tedy budu tak vydělávat. Že tento měsíc, bohužel dostanu asi pár tisíc. A že v září bych měl minimálně mít 13,5 s tím že když mi to pujde tak že stejnýma hodinama můžu mít až 20 tisíc. A zeptal se kolik bude teda chtít… Řekla ať si řeknu kolik bych jí dal.
Chtěla tedy méně než 4,5 tisíce. Do toho budu buď v práci a nebo u přítelkyně. Za oblečení apod neplatí.
Navrhl jsem 2 tisíce. Řekla že to je málo…
Nabídl jsem tedy 3 tisíce. Řekla že to je málo.
Tak jsem se zarazil a říkám že mi říkala že bude chtít méně než-li dával otec a že prostě co to má být? Hádali jsme se. Vyčetla mi že jsem si přivedl přítelkyni a že za ní platí taky (připomínám že jsem většinou já u ní, né ona u nás…). Že dostávala úlevy na daních apod. Takže jsme byli opět na velké častce. Po chvilce hádání jsem řekl že jí víc jak 3 tisíce dávat prostě nebudu a že si jídlo budu platit sám. Tak souhlasila a plácli jsme si…
Dneska mi vyčetla že zase kouřím a ze na to mám ale na bydlení nikoliv.
(Bohužel mi poslední měsíce hradila přítelkyně. Necítím se nijak dobře z toho a mám u ní dluh asi 2 tisíce, které jí vrátím z této výplaty.)

Je to prostě ckvokárna.

Můžu se tedy zeptat jaký na to máte názor vy?
Jaký máte názor na celou situaci?

Je adekvátní částka 3 tisíce za čisté přespávání mezi směnami? Bez jídla, bez oblečení…bez ničeho?
Mě to přijde jako adekvátní. Neříkám že mám nejhorší rodiče, ale do top 10 se taky určitě neřadí.

Prosím o pomoc.

Takže tam vlastně budeš bydlet, čerpat vodu a energie, občas něco sníš, vypiješ, občas dorazí přítelkyně, matka bude uklízet, prát, žehlit atd. a víc jak 3tis. se ti zdá moc :think: nemá cenu se s matkou nějak hádat, osamostatni se, a uvidíš kolik co stojí a jaká je to práce. Pak se můžeš ohlédnout zpět a zhodnotit, jestli to je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.20 11:04

@ricki Nájem beru jako přespávání…máma mi neuklízí. Ano pere ale to zvládnu v pohodě i sám, klidně ve vaně. Co se tedy potom vody a energie týče tak už když jsem brigádně pracoval tak jdem nabízel že si budu platit vlastní internet…
Klidně můžu dát část peněz za roční vyúčtování. To mi problém samozřejmě nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.8.20 11:05
@Anonymní píše:
@Tarjei Ale problém je že já fakt nejsem nijak problémovej. Ani ve škole, nikde. Měl jsem brigádu abych si vydělal na to svoje, jel jsem 1×-2× na oslavu za kámošem se opít, rodiče jsem nijak nezlobil…
Já to chápu hele. Nejsme dítě. Když prostě něco poseru tak to přiznám. Ale já prostě nevidím úhel ve kterým bych já byl ten špatnej…a od svého potomka dostávat 3 tisíce měsíčně za to že bude spát ve „svém“ malém pokoji mi prostě přijde jako dobrá cena.

Tak to ber, jak to je. Tri tacy nejsou zadna traga. Casem uvidis, jak vyjdes s penezma a muzes si spocitat, kolik mesicne utahnes najem a eventualne se odstehovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.20 11:06

@Keyllah Ne. Psal jsem že jídlo si budu platit sám tak nechápu proč to zmiňujete. A přítelkyni už jsem po včerejšku nevezmu, to se nebojte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40964
26.8.20 11:06
@Anonymní píše:
Já to chápu hele. Nejsme dítě. Když prostě něco poseru tak to přiznám. Ale já prostě nevidím úhel ve kterým bych já byl ten špatnej…aod svého potomka dostávat 3 tisíce měsíčně za to že bude spát ve „svém“ malém pokoji mi prostě přijde jako dobrá cena.

a k tomu ti dávala mamka ještě i výživné od otce? Tobě možná, na hotelu by jsi za to byl tři noci. Tak to na měsíc sám zkus a uvidíš, kolik co stojí. Za mě jsi pořád ještě trochu dítě, který nemá tucha o čem to je…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
26.8.20 11:07
@Anonymní píše:
Já to chápu hele. Nejsme dítě. Když prostě něco poseru tak to přiznám. Ale já prostě nevidím úhel ve kterým bych já byl ten špatnej…a od svého potomka dostávat 3 tisíce měsíčně za to že bude spát ve „svém“ malém pokoji mi prostě přijde jako dobrá cena.

Tak, když to takhle vidíš, tak si najdi podnájem. Pořád nevím, proč nasazuješ na mamku. Jsi dospělej, vyděláváš si, tak je potřeba přijmout zodpovědnost sám za sebe se vším všudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný