Bydlení u matky - problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
26.8.20 11:44
@Rutherford666 píše:
@arinecka Nebudu to číst dál. Píšu že mám přítelkyni. Nepůjdu nikdy bydlet sám. Vždy si někoho k tomu najdu. Tady ale musím počkat až přítelkyně dostuduje.Pokud bych jí neměl, budu si hledat někoho na společné bydlení…

to rozhodně nemusíš :) normálně si najdi někoho na spolubydlení a až přítelkyně dostuduje, tak si pronajměte byt spolu. v tvojí situaci je to asi nejlepší řešení problému. jsi doma nespokojený, ale jsi dospělý, vystudoval jsi, vyděláváš - odstěhuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
26.8.20 12:52

Ja jsem nemusela nic přispívat sama dokud jsem studovala… a ještě při studiu jsem bydlela pak už ve společným teď už manželem. Brigády mají být jako tvůj příspěvek na tvé záliby popr. Já si kupovala co bylo potreba, taky jsme nedostali kde co. Měla jsem levnější kolej. Cigarety by mi taky neplatili… co chceš slyšet? Teď když nebudeš chodit do školy, najdi si lepší praci a rozmysli se kde budeš bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
26.8.20 14:21

Já dávala mamce pět tisíc, ze začátku jsem vydělávala 11.tisic cistyho. :nevim: Ale nekupovala jsem si sama jídlo. Mě se ty tři tisíce nezdají nějak málo :oops: Na to, že tam bude „jenom spát“. Souhlasím ale s tím, jak už někdo psal, že by bylo dobré občas koupit např. prací prášek a další drogistické zboží, nějaké potraviny - když nechceš aby ti byla vyčítána špetka soli.. :mrgreen: Jako.. jestli máš mít jen pro sebe cca těch deset tisíc, tak tě to občas nezabije.. koupit pořádanou flákotu masa :palec: Něco uvařit, poklidit. Pak by mamka možná byla trochu spokojenější, tím i ty. Já tvoji mamku chápu, přišla o víc než 4,5 tisíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
26.8.20 15:11

@Hotaru No, nevim kolik te stoji bydleni, ale my se tedy do 9000,– rozhodně nevejdeme, takze pokud budu brat ze tam bydli 3 vydelavajici, tak jeho prispevek nejspis nepokryva ani ty naklady na to „prespavani“ jak rika… Krom pokojiku bude urcite využívat kuchyn, koupelnu, pracku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65055
26.8.20 17:37
@Rutherford666 píše:
@arinecka To je oravda nechodil. Dostali jsme totiž veškeré hadry od sousedů…
Mě se hrozně líbí že lidé se smějí tomu že tězká práce a KFC…z lidí co znám, kteří vystřídali dost zaměstnání tak říkali že to byla vždycky ta nejhorší možnost.
Včetně naší učitelky na ekonomii. Která sama obdivovala jak to ty lidi vydrží…

Moje dcera pracovala tři roky v mekáči, to je to samé. A brala jako samozřejmé, že tím, že si vydělává (při škole) platí si oblečení a podobné věci sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
27.8.20 23:12
@j.a.n.i1 píše:
@Hotaru No, nevim kolik te stoji bydleni, ale my se tedy do 9000,– rozhodně nevejdeme, takze pokud budu brat ze tam bydli 3 vydelavajici, tak jeho prispevek nejspis nepokryva ani ty naklady na to „prespavani“ jak rika… Krom pokojiku bude urcite využívat kuchyn, koupelnu, pracku…

Chápu, každej dle svých zkušeností :) Hodně záleží kde kdo bydlí, jaký jsou poplatky… My platíme nájem vč. energií, internetu a pojistky na byt 5. tisíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
29.9.20 18:16
@j.a.n.i1 píše:

Tak asi něco jinýho je bydlet v nájmu, a něco jinýho je bydlet ve vlastním že?

Pokud tam pouze přespává, tak za energie rozhodně NEspotřebuje 3000.

Jsou to dva dospělí lidi, tak se budu muset asi dohodnout, pokud ale tady někde zaznělo, že matka přišlavo slevu na dani, Z důvodu že dítě aktuálně NEstuduje, no tak už to je lehká vychcanost z její strany…

Tak jako synek bych si zjistil, zda mohu někde přespávat levněji. To asi ne. Takže ty 3000 jí asi bude muset dát, když není schopen se postavit na vlastní nohy, ve vlastním bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
29.9.20 19:52

@Barfiy A to jako máš pocit, že v tom vlastním je to zadarmo nebo jak? Ne, ve vlastním se fakt nebydlí jen za energie, i společenství vlastníků to chápou a mají fond oprav a ten musíš počítat i u rodinného domu, ony se ty průběžné opravy totiž sami a zdarma fakt kouzlem nedějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
29.9.20 20:10

Jasně, ale kdyby tam byl vs. kdyby tam nebyl = rozdíl pouze v těch energiích.

Tedy pokud matka po něm chce čas nájmu, tak už to může zavánět tím, že ho tama pro peníze… druhá věc je cena už je příležitosti, jestli by v realitě skutečně dostala od jiného nájemníka resp. podnájemníka peníze za ten pokoj…

Což v případě, že by nedostala, a že ten dotyčný si má málo peněz, tak to může zavánět hyenismem :+)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
29.9.20 20:15

@Barfiy Fajn, takže se k tobě můžu nastěhovat a bydlet tam jen za energie? Přijde ti to v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
29.9.20 20:25

@j.a.n.i1 pokud jsi moje dcera a je tam volný pokoj a nemam jak ho využít jinak, tak klidně :-)

Anebo ti přijde v pořádku, že rodič vydělává na vlastním dítěti? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
29.9.20 20:30
@Barfiy píše:
@j.a.n.i1 pokud jsi moje dcera a je tam volný pokoj a nemam jak ho využít jinak, tak klidně :-)Anebo ti přijde v pořádku, že rodič vydělává na vlastním dítěti? :potlesk:

ona na něm bude vydělávat, když ji bude dávat 3tis. na měsíc? :mrgreen: to je asi stejný, když chlapi tvrdí, že za alimenty 3 tis. měsíčně chodí exka na nehty, ke kadeřnici, masáže a ještě zbyde na luxusní kabelky :mrgreen:
To máš energie, vodný, stočný, popelnice, fond oprav a spoustu dalších poplatků, ale jako by nebyly, že? :mrgreen: stejně tak tam určitě za celý měsíc kluk nic nesní, žádnou drogerii nespotřebuje :mrgreen: a teď tu o Karkulce 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
29.9.20 20:57

@Barfiy Prijde ti v pořádku aby rodic platil vydelavajicimu dospelemu bydlení jen z toho titulu, ze je to jeho dite :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
29.9.20 21:01

To je na dohodě, psal jen o přespání a já hodnotím náklady. I kdyby měl denně sprchu, tak to je na energiích cca 500,– topení nic, ať tam je nebo není tak jsou náklady obvykle stejné a elektrika je 4 koruny za světlo, za to může svítit v pokojíčku (koupelně, chodbě) 100 hodin.

Jídlo ani vaření do toho nepletu, to si koupí svoje jídlo.

Takže znova, otázka stojí pouze v tom, jestli je tam ušla příležitost a matka je schopna pokoj pronajmout někomu jinému za tuto anebo snad vyšší cenu, dost pochybuji.

Je to o tom, jestli ty 3000 stojí mámě za to soukromí a klid, anebo chce na něm vydělávat, nebo vůbec jak to mají nastavené, třeba jí chce sám něco přispět aby platila méně.

cena je vždycky průnikem nabídky a poptávky, otázka však je, zda matka a dítě… no, Ani v trž. prostředí už dávno cena nereprezentuje náklady. Výchozí cena vždycky reflektuje to, co je trh ochoten zaplatit, Klidně je to desetinásobek nákladů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
29.9.20 21:10

@Barfiy A proc furt mas pocit, ze by mel dospely vydelavajici clovek bydlet zadarmo 8o Je snad úplně fuk, jestli by to někomu pronajala nebo ne, pokud tam bydli, tak by se mel podílet a ne operovat tim, ze topit by musela stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný